Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Zdravím,
kamarádka mě pozvala na křtiny svého syna do pravoslavného kostela v Rusku. Nevíte jak se obléci, aby to nebylo nevhodné? Zatím kamarádka říkala, že budu muset mít šátek na hlavě, že se jinak do kostela nesmí. Nějaké nápady co na sebe? Jak ten šátek uvázat?
Vzhledem k tomu, že pravoslavní jsou opravdu hodně specifická a ortodoxní skupina, řešila bych to raději přímo s kamarádkou. Přeci jen, situace v běžných církvích zastoupených v ČR je hodně odlišná. Aby Ti tu někdo něco neporadil a v Rusku z toho nebylo faux-pas. ![]()
Můžete si klidně jen přehodit nějaký lehčí šál, a nebo úplně obyčejně „na babku“, právě do pravoslavných kostelů to rusky tak nosí.
https://www.youtube.com/watch?…
Jinak tedy zakrytá kolena a ramena, sukně, ne kalhoty žádný velký výstřih, volnější střih - ne přiléhavé střihy.
Na zajímavé vázání šátku mrkněte na youtube.
@Ou Díky za rady. já jsem to zkusila uvázat normálně na babku. Co myslíte? Jen v tom šátku chodit je divné ![]()
@jitkakladno obojí vám moc sluší. Můžete si to uvázat až těsně před kostelem.
@Ou děkuji, připadám si tak trochu jako stará babka. Ještě jsem to zkusila ze předu s jiným šátkem:-) Nosíte šátek někdy jako modní doplněk, já právě moc ne?
@jitkakladno nenosím šátky na hlavě - vypadám v nichjako ruská selka, ať už si ho uvážu jakkoliv a je to sebevíc hedvábí ![]()
Ale v rusku v pravoslavném chrámu to je přesně ten look, který chcete ![]()