Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, měla bych na Vás otázku, zda máte podobné zkušenosti… Jsem v 6tt, sotva něco sním, za půl hodinky mám pocit prázdného žaludku.Ne že bych měla hlad, ale tak nějak pocit, že mám prázdnej žaludek. Tak např. Ráno, jsem posnídala müsli s mlékem a čaj, za hodinu, když jsem dorazila do práce jsem snědla půlku (velké) bagety s Gervais, šunkou a sýrem, za necelou hoďku už jsem dlabala 250g cherry rajčat a za půl hoďky zas pomeranč… ted jdu na oběd
Už mám zas prázdno
Snažím se ty moje „hlady“ vyplňpvat zravějc, kdybych do sebe házela Margotky, Kogily, tatrank, atd, asi by to nedopadlo dobře
Myslíte že si minimimi bere tolik energie?
To je typický vlčí hlad v těhotenství, většinou je to jen v těch prvních týdnech. Určitě mimino nepotřebuje zdvojnásobit příjem energie, spíš si dělá zásoby do budoucna. Ale jak říkám, většinou to přejde. Ten první trimestr je vždykcy takový náročnější, hlad, únava, případně nevolnosti a tisíc dalších drobných neduhů
Myslim, že to je normální těhotenská žravost
Mě se pak dělalo i špatně, když jsem nejedla a navíc jsem teda měla šílený chutě na ještě šílenější kombinace. Teď posledních pár dní pozoruju, že už je to lepší jsem v 11.tt
Zrovna jsem na tom od víkendu úplně stejně
Včera jsem povečeřela kolem půl osmé brambory s masem a dušenou mrkví, fakt toho bylo dost a po deváté mě bolel žaludek hlady
aspoň že zatím můžu všechno, ale to taky přijde ![]()
říkám si, že když do sebe takhle láduju ovoce a zeleninu, tak to není tak strašný, ale trochu jsem se bála, aby se pocit hladu nestupňovaly
Jinak s těma chutěma to mám takový ošemetný… třeba mám chuť na zapečený rohlík se šunkou a se sýrem a když si ho připravím a rozpeču, tak už na něj chuť nemám a dám ho manželovi, nebo bych si dala tuňákovej salát s kukuřicí. těším se na něj, jak si ho za hodinku dám a když hodinka uběhne, tak ho odstrčím na později… na jednu stranu bych něco zdlábla, ale na druhou stranu je mi zle z pomyšlení na jídlo… do toho tenhle „vlčí hlad“… si připadám jak mimozemšťan ![]()
Siisule: mám to úplně stejně jako ty, večer jsem 2× večeřela guláš a v noci mě budil chlap ať jdu něco sníst, že mi šíleně kručí v břiše a že nemůže spát
naštěstí v noci hlad nemám ale přes den co 2 hodiny musím jíst, nejsou to chutě, prostě hlad…šílené
dnes jsem se vážila, myslela si, že už mám tak 3 kila nahoře a držím se pořád na stejné váze a to jsem před těhu držela hodně přísnou dietu a teď zbodnu co se dá a nic není vidět, vůbec to nechápu ![]()
Ahojky, myslím, že je to ok. Já jsem jedla snad co 2h je to hrozný hlad, ale nějak jsem se nepřejídala…
Ale do teď nosím u sebe třeba malou müsli tyčinku, ještě teď mě hlad přepadne…
a jen dodávám zhubla jsem 2kg a jedla jsem i v noci, budilo mě to ze spaní je dobré si dávat třeba sušenky k posteli a když se vzbudíš a máš hlad tak jednu sníst…
jinak teď jsem na začátku 14tt a je to už lepší…
Přesně takhle jsem to měla v posledním těhu a čekám kdy to přijde, řekla bych že nejpozději za dva týdny, jsem teď teprve 5+1tt. Taky se to snažím řešit hodně zeleninou a ovocem. Tenkát jsem jedla vlastně nepřetržitě, jak jsem přestala tak mi bylo hned špatně.
Siisule píše: říkám si, že když do sebe takhle láduju ovoce a zeleninu, tak to není tak strašný, ale trochu jsem se bála, aby se pocit hladu nestupňovalyJinak s těma chutěma to mám takový ošemetný… třeba mám chuť na zapečený rohlík se šunkou a se sýrem a když si ho připravím a rozpeču, tak už na něj chuť nemám a dám ho manželovi, nebo bych si dala tuňákovej salát s kukuřicí. těším se na něj, jak si ho za hodinku dám a když hodinka uběhne, tak ho odstrčím na později… na jednu stranu bych něco zdlábla, ale na druhou stranu je mi zle z pomyšlení na jídlo… do toho tenhle „vlčí hlad“… si připadám jak mimozemšťan
Anonymní píše:
Přesně takhle jsem to měla v posledním těhu a čekám kdy to přijde, řekla bych že nejpozději za dva týdny, jsem teď teprve 5+1tt. Taky se to snažím řešit hodně zeleninou a ovocem. Tenkát jsem jedla vlastně nepřetržitě, jak jsem přestala tak mi bylo hned špatně.Siisule píše: říkám si, že když do sebe takhle láduju ovoce a zeleninu, tak to není tak strašný, ale trochu jsem se bála, aby se pocit hladu nestupňovalyJinak s těma chutěma to mám takový ošemetný… třeba mám chuť na zapečený rohlík se šunkou a se sýrem a když si ho připravím a rozpeču, tak už na něj chuť nemám a dám ho manželovi, nebo bych si dala tuňákovej salát s kukuřicí. těším se na něj, jak si ho za hodinku dám a když hodinka uběhne, tak ho odstrčím na později… na jednu stranu bych něco zdlábla, ale na druhou stranu je mi zle z pomyšlení na jídlo… do toho tenhle „vlčí hlad“… si připadám jak mimozemšťan
no jasně, když se nenajím ,tak je mi špatně, jenže když už je mi zle, tak na jídlo nemám ani pomyšlení a když už se přemůžu a něco do sebe hodím, tak si uvědomím, že mi to jídlo vlastně pomohlo a že je mi líp
je to šílenej potravinovej kolotoč ![]()
Holky jsem ve 29tt a taky mi pořád kruci v bříšku i po jídle. To je taky normální?
@tresnickalll je to normální, všechny orgány mate posunute a tak to trávení jídla jde hold slyšet ![]()
Ahojky maminky jsem ve 29tt a i když se najím tak po jídle mám pocit jakoby mi kručelo v břiše 😀 chci se zeptat jestli je to normalni nebo ne docela dost mi to vadí