Uroplazmata v těhotenství

26
27.2.12 21:05

Ureoplazmata v těhotenství

Ahoj holčičky.
Jak jsem zjistila tak informací o Ureoplazmatech je velmi málo.
Obracím se tedy o radu na vás zde a věřím že snad některá z vás
mi pomůže zvládnout tu hroznou paniku :,(
Jsem v 10tt a byla mi diagnostikována Ureoplazmata, doktor se tvářil
né zrovna povzbudivě a kličkoval s odpovědí. Řekl že si s tím neví moc rady
a že se musí poradit s genetikou jak postupovat s léčbou.
Neměla jsem žádné potíže, výtoky, svědění … prostě nic :-(
Bojím se že mi naordinují nějaká brutální ATB, poučí o vedlějších účincích
a nechají mě ať se rozhodnu zda to rizkovat či ne :,(
Moc mi pomůže každá vaše zkušenost. Díky

Příspěvek upraven 28.02.12 v 22:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.2.12 03:36

Pokud jsi těhotná a máš ureoplasmu, tak myslím, že doktor ti řekl, že může hrozit předčasný porod následkem zápalu plodových obalů. Ale to se nemusí stát.
Já bych se poradila s doktorem a pak se rozhodla, co on nabídne jako lepší řešení.. asi by ti to stejně léčil v pozdějším trimestru. Jinak brutálních ATB se nemusíš bát. Já jedny měla a neměla jsem žádné vedlejší účinky. nejčasteji se dávají doxycyklin a doxybene..ale můžou ti dát i jiné, které tak nezatěžují a jsou vhodnější v těhu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.2.12 03:36

Pokud jsi těhotná a máš ureoplasmu, tak myslím, že doktor ti řekl, že může hrozit předčasný porod následkem zápalu plodových obalů. Ale to se nemusí stát.
Já bych se poradila s doktorem a pak se rozhodla, co on nabídne jako lepší řešení.. asi by ti to stejně léčil v pozdějším trimestru. Jinak brutálních ATB se nemusíš bát. Já jedny měla a neměla jsem žádné vedlejší účinky. nejčasteji se dávají doxycyklin a doxybene..ale můžou ti dát i jiné, které tak nezatěžují a jsou vhodnější v těhu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.2.12 22:16

Ahoj, díky za nnázor :-)
Nechci se spoléhat jen na dotkory.
Chtěla jsem znát názor těch které tato polízanice také
potkala. Jak dopadly a co se kolem toho odehrávalo.
Víš je to rok a půl co se mi při porodu uškritilo mimino,
dodnes jsem přesvědčená že to byla vina doktorů,
protože měli pořád dost času … až bylo pozdě !
Nejsem histerická ale věř že bych byla fakt nerada aby mě potkala další
pohroma :-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.2.12 22:33
Anonymní píše:
Ahoj, díky za nnázor :-)
Nechci se spoléhat jen na dotkory.
Chtěla jsem znát názor těch které tato polízanice také
potkala. Jak dopadly a co se kolem toho odehrávalo.
Víš je to rok a půl co se mi při porodu uškritilo mimino,
dodnes jsem přesvědčená že to byla vina doktorů,
protože měli pořád dost času … až bylo pozdě !
Nejsem histerická ale věř že bych byla fakt nerada aby mě potkala další
pohroma :-(

To je mi líto. :( asi bych se zbláznila. Myslím, že tentokrát to bude v pohodě.
Já se divím, že jsi s tou ureoplasmou vůbec otěhotněla. Většina ženských neotěhotní a pak se zjistí, že mají tuto bakterii a po vyléčení se to povede téměř hned. Ale je také skupina žen, co přes ureoplasmu otěhotní a během těhotenství nemají problém. Takže si myslím, že to bude v pohodě. A co ti vlastně doporučil doktor?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.2.12 22:38

Jinak tady ti vkládám pro uklidnění dotaz, co jsem našla na jednom webu

*Dobrý den, po opakovaných zánětech močového měchýře (4 roky) mi dnes dr.zjistil podle stěrů ureoplasmu. Jsem těhotná 14 týden, dr.předepsal AZITROMYCIN SANDOZ. Všude čtu, že ureoplasma má špatný vliv na plod. Před dvěmi týdny jsem byla na screeningu, vše bylo sice v pořádku, ale i přesto mám obavy. Může to ještě plod ohrozit?? Mohlo by mít nějakou vadu? Popř.i po těhle předepsaných lécích? Moc vám děkuju! Jsem bezradná a mám strach.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Evo! Nebojte. Ureaplasma je přítomna zhruba u 50% sexuálně aktivní populace. Pokud jde o vliv této infekce na plod, někdy se hovoří o vyšším riziku předčasného porodu, uvážíme-li ovšem jak vysoká je promořenost populace, lze říci, že u naprosté většiny těhotných nevede tato infekce k žádným komplikacím. Azithromycin je u těhotných běžně používán a gynekology a porodníky je považován za bezpečný. Hezký den.

MUDr. Petra Řeháčková

Zdroj: http://www.ulekare.cz/…plasma-24774*

• Citovat
  • Upravit
26
28.2.12 22:47

Já se taky málem zbláznila ale pár dní na antidepresivech a dala jsem se
do kupy. Musela jsem, jinak by mi hráblo.
Doktor mi řekl že jsem na všechny běžně doporučovaná ATB na tu srágoru citlivá, takže asi jako že by byl výsledek léčby negativní či nevhodný - nevím.
Pochopila jsem že si s tím neví rady a chce se radit s genetiky jaká jiná antibiotika mi dát aby to nemělo fatální vliv na plod.
Takže jak uznáš, velkou důvěru ve mě nevzbudil. Proto pátrám po informacích
abych byla vyzbrojená argumenty a dotazy až to budem řešit.
Už se nechci nechat tak lehce odbýt a půjdu si za svým.
Co jsem četla tak se také divím že jsem otěhotněla, neměla jsem ani žádné příznaky které jiné popisují, jen možná se mi zdálo že občas trochu nevoním :) ale říkala jsem si že to bude věkem :( a hlavně nebylo to nic hrozného a jen někdy :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
28.2.12 22:52

JJ četla jsem, je to jediný optimistický příspěvek který jsem našla :)
Každopádně díky, že mě chceš povzbudit :-) docela to zabírá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.12 23:36
Bananovka píše:
Doktor mi řekl že jsem na všechny běžně doporučovaná ATB na tu srágoru citlivá, takže asi jako že by byl výsledek léčby negativní či nevhodný - nevím.
Pochopila jsem že si s tím neví rady a chce se radit s genetiky jaká jiná antibiotika mi dát aby to nemělo fatální vliv na plod.
Co jsem četla tak se také divím že jsem otěhotněla, neměla jsem ani žádné příznaky které jiné popisují, jen možná se mi zdálo že občas trochu nevoním :) ale říkala jsem si že to bude věkem :( a hlavně nebylo to nic hrozného a jen někdy :,(

Pokud ti řekl, že ta bakterie je citlivá na více ATB, jak to vyšlo u tebe, tak to je dobře ne? Protože u každého člověka, který má tuto bakterii, tak ze stěru a rozboru se zjistí, na jaká ATB tato bakterie reaguje nejlíp..jakýma ATB se dá nejlíp zničit. Dám příklad…mě vyšla nejlepší reakce na doxycyklin..tak jsem ho užívala…kdyby se citlivost nezjišťovala a dr. by mi dala třeba sumamed, tak bych tu bakterii nevyléčila..prostě by ta bakterie na ty špatný ATB nereagovala. U každého člověka může ta citlivost vyjít jinak. Takže tobě vyšla ta citilivost léčby na více ATB, což je dobře, takže si myslím, že doktor se chce poradit s genetikou, jaká ATB by pro tebe jako těhotnou byla nejlepší. :)

Mě tam těch ATB také vyšlo víc.

• Citovat
  • Upravit
514
28.2.12 23:41

Bananovko to je tedy smula. Doxyciklin a Doxybene asi v tehotenstvi nepujdou nasadit,protoze jsou to tetracyklinova antobiotika a ty se v tehotenstvi nemuzou.Myslim,ze muzou ovlivnit zuby a mozna i scelet miminka.Zuby urcite,ten scelet nevim jisze.Ten Azitromycin se ppuziva v tehotenstvi normalne.Nevim,proc se dr radi s genetiky,ty na ten Azitromycin nejsi citliva?Mozne to je,to by pak podani bylo zbyzecne,jestli mas alergii,tak to ny bylo nebezpecne,ne uplme to vhapu, tem tvuj prispevek,proc se chce radit.Asi ti chce dat neco jineho a neni si jisty,jestli to miminko muze ovlivnit.Tak to bych mu pricetla k dobru.
Ja mam zkusenosti jen s boreliozou,taky ta lecba byla komplikovana.Ty klasicky moc nezabiraly,tak se radili,teda s antibiotickym centrem co mi jeyte daji.Nastesti jsem nebyla tehotna,jen jsme se chteli zacit snazit.Chodila jsem do fakultky u nas v Hradci do poradny na infekci,kam me poslala zavodni a nakonec snad dobry.Tae napadlo,jestli by taky nebylo donry poslat te nekam na vyssi pracoviste.Treba do rizikovy poradny do nektere z vasich prazskych fakultnich nemocnic?Ale je to jen napad.Jsem zdravotnik,tak mam trochu uchylku na ty velky nemocnice.Vetsinou jsou tam v obraze a pouzivaji ty nejnovejsi postupy.Hrozne ti drzim palce,at se to preleci bez nejakych dramat a miminko v klidu porodis.Preju hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
29.2.12 00:01
Anonymní píše:
Bananovka píše:
Co jsem četla tak se také divím že jsem otěhotněla, neměla jsem ani žádné příznaky které jiné popisují, jen možná se mi zdálo že občas trochu nevoním :) ale říkala jsem si že to bude věkem :( a hlavně nebylo to nic hrozného a jen někdy :,(

Pokud ti řekl, že ta bakterie je citlivá na více ATB, jak to vyšlo u tebe, tak to je dobře ne? Protože u každého člověka, který má tuto bakterii, tak ze stěru a rozboru se zjistí, na jaká ATB tato bakterie reaguje nejlíp..jakýma ATB se dá nejlíp zničit. Dám příklad…mě vyšla nejlepší reakce na doxycyklin..tak jsem ho užívala…kdyby se citlivost nezjišťovala a dr. by mi dala třeba sumamed, tak bych tu bakterii nevyléčila..prostě by ta bakterie na ty špatný ATB nereagovala. U každého člověka může ta citlivost vyjít jinak. Takže tobě vyšla ta citilivost léčby na více ATB, což je dobře, takže si myslím, že doktor se chce poradit s genetikou, jaká ATB by pro tebe jako těhotnou byla nejlepší. :)

Mě tam těch ATB také vyšlo víc.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
29.2.12 00:03

Ne ne asi jsem to špatně vysvětlila. Naopak všechna antibiotika vyšla v léčbě negativně. Takže je to obráceně, nezbylo nic co by mi dali :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
29.2.12 00:19

Ahoj Marleovko :-) Jakožto zdravotnici tě vítám a vážím si názoru :-)
Nevím přesně jaká ATB u mě testovali ale přes rameno Dr jsem viděla ten papír s výsledky kde mi prstem ukazoval asi 8 položek a že všechny jsou nepoužitelné. Tak jsem to pochopila. U každé položky bylo velké C. Možná budeš vědět jak to vlastně je ?
Jinak co se týče té Tvojí boreliózy - moje kolegyně prodělala brutálí, ležela půl roku na posteli a nemohla ani vstát, chtěli jí dát do blázice protože fizycky jí nic nebylo. Nakonec se vzpružila a SAMA si vyčetla po dlouhýh hodinách ne netu že by to mohla být borelióza, donutila doktory aby jí otestovali a dnes je jako rybička. Je to tady taková naše firemní Dr :-) Je hrozné že když se člověk nerve za svoje tělo a nemá to štěstí že má lékaře který myslí dál než přes obraz který vidí před sebou. Může uplně zbytečně dopadnou s následky na celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.2.12 00:30
Bananovka píše:
Ne ne asi jsem to špatně vysvětlila. Naopak všechna antibiotika vyšla v léčbě negativně. Takže je to obráceně, nezbylo nic co by mi dali :-(

Tak uvidíš, co ti řekne doktor potom, co se poradil s genetikou. Budu ti držet palce a kdyžtak napiš, co ti dali za ATB a co ti vlastně vůbec řekl. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
26
29.2.12 00:36

Jasně, třeba to pomůže něomu dalšímu :-( Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí