Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj, třeba se tady najde taky taková maminka, kde její přítel, manžel bude nastávajícím otcem až ve starším věku. U nás jsme s partnerem od sebe o 20 let a v září čekáme prvního potomka. To už manželovi bude 48. Nikdy nechtěl děti a já ve 20 letech mu řekla, že já taky ne. No ale znáte to, biologické hodiny tikaly a já vysadila antikoncepci a začla hovořit o dítěti. Začla jsem, že by mohl být na mateřské a odpočinout si od náročné práce a užít si to doma s prckem - to se mu líbilo (pracuje 30 let v dole).No a jednoho dne v lednu mu oznámila, že čekáme rodinu. Nejdříve to málem nerozdýchal, ale teď se těší a stará se. Jen mám trošku strach až se to narodí - jak bude prožívat tu změnu. přece jen je zvyklý jak se říká na svůj klid
Jaké máte zkušenosti s chováním tatínků v pozdějším věku??? díky
Tak já sice nemám zkušenosti ale přeji pevné nervy a nech to zvládne ve svém věku.
PS: není starý ale přeci starší tak ať ho v pubertě neraní jak říká můj kolega který je otec puboša ve vyšším věku
![]()
Otčím měl bráchu s maminou když mu bylo 47
Zvládat se to určitě dá, ale podle mě je to náročnější… Přeci jen už je zvyklý na svůj klid - ale každý člověk je jiný
Otčím i mamina bráchu nehorázně rozmazlili, asi tím, že ho měli až tak dlouho a hlavně tím, že byl nemocný (je po operaci srdce). Jak se budou tvářit až bude brácha v pubertě netuším, ale vůbec jim to v tomhle věku nezávidím… Je mu 13 a už teď jim dává řádně zabrat… ![]()
Taky nemám zkušennost ale ségra měla staršiho manžela 46 let a ten děti už vůbec nechtěl že už chce mít klid. Tak se rozvedla ona děti moc chce . Lehké to asi nebude no ale co je v životě lehké. Přeju hodně síly a hodné mimčo ![]()
Ja znam. Jeden znamy. Je lekar. Prvni dite,holcicka v 50,ted cekaji kazdym dnem druhou holcicku. Jeho zena ma asi 25. No,co. Je stastny,kmita,jak muze.
Verim,ze tech deti bude jeste vic. ![]()
my jsme s manželem od sebe o 14 let a když se nám narodil loni syn, tak mu bylo 43. Taky jsem se trochu obávala, jestli to na něj nebude moc náročný… ale ukázalo se, že to zvládá. Zezačátku si zvykl na změnu života rychleji než já a perfektně funguje ![]()
když jsme se seznámili, bylo mi 23 a taky jsme děti nechtěli… ale jak říkáš - biologické hodiny začaly tikat a manžel pak taky chtěl a už to bylo ![]()
…jen aby si pak na té rodičovské nezačal říkat, že zlatej důl, tam měl aspoň pauzu na oběd a v neděli volno ![]()
Etcetera78 píše: …jen aby si pak na té rodičovské nezačal říkat, že zlatej důl, tam měl aspoň pauzu na oběd a v neděli volno
tohle je dobrý
![]()
ale k věci:
druhého syna mám s přítelem ,bylo mu 44 když se malej narodil a můžu říct,že funguje báječně
,zvládá to a malému se postupně přizpůsobuje ,to zvládnete ![]()
prvního syna jsem měla s,, mladým ,,manželem a to byl horor na vše jsem byla sama,ale to je i povaze toho chlapa ![]()
mě je 23 a přitelovi 42 na mimí zadělávame,ale má už dcerku z prvního manželství ve své péči.
jaema píše:
ahoj, třeba se tady najde taky taková maminka, kde její přítel, manžel bude nastávajícím otcem až ve starším věku. U nás jsme s partnerem od sebe o 20 let a v září čekáme prvního potomka. To už manželovi bude 48. Nikdy nechtěl děti a já ve 20 letech mu řekla, že já taky ne. No ale znáte to, biologické hodiny tikaly a já vysadila antikoncepci a začla hovořit o dítěti. Začla jsem, že by mohl být na mateřské a odpočinout si od náročné práce a užít si to doma s prckem - to se mu líbilo (pracuje 30 let v dole).No a jednoho dne v lednu mu oznámila, že čekáme rodinu. Nejdříve to málem nerozdýchal, ale teď se těší a stará se. Jen mám trošku strach až se to narodí - jak bude prožívat tu změnu. přece jen je zvyklý jak se říká na svůj klidJaké máte zkušenosti s chováním tatínků v pozdějším věku??? díky
muj nevlastní tatínek se stal vlastním tatínkem poprvé ve 40ti letech a mého milovaného brášku rozmazlil do morku kostí
ale z lásky, miluje ho nade vše na světě.. ![]()
Kolik: no věděl, že dítě chci. Ale, že je to snaha o dítě nevěděl, jelikož by k tomu nikdy nesvolil. Ovšem teď je rád a přiznal mi, že by s tím nesouhlasil
Před rokem mu zemřel otec, on je jedináček a tak nějak mu došlo, že je potřeba zapracovat na vlastní rodině ![]()
jaema píše:
Kolik: no věděl, že dítě chci. Ale, že je to snaha o dítě nevěděl, jelikož by k tomu nikdy nesvolil. Ovšem teď je rád a přiznal mi, že by s tím nesouhlasilPřed rokem mu zemřel otec, on je jedináček a tak nějak mu došlo, že je potřeba zapracovat na vlastní rodině
Tož to je hlavně super že to vzal s klidem angličana ![]()
ja jsem od pritele mladsi 17 let… mu je 40 a mame 11 mesicniho chlapecka…a jako otec je super, stara se, hraje si s malym…je z neho uneseny… ![]()
mému manželovi bylo 42, když se nám narodilo první dítko.
Do té doby žil prakticky sám, byl svým pánem času, takže ho až obdivuju, že nikdy nedal najevo, že by ho dítě nějak obtěžovalo.
Obě naše děti má moc rád a je výborným tátou, věnuje se jim maximálně
. Umí se o děti v pohodě postarat, klidně i celý den s naším sotva ročním zvládne na jedničku
.
Sám jednou uznal, že být mladší, tak by si jich určitě tak neužil ![]()