Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ahoj. Asi se mi budete smát, já jsem sama sobě taky k smíchu, ale..
![]()
Jak poznám, že jsem těhotná, když by se jednalo třeba už o 4. měsíc? Tady jsem se dočetla, že těhotenský test už může vycházet negativně, protože reaguje jenom na hormony na začátku těhotenství. O MS se mluvit nedá, protože stále kojím a MS jsem měla jen jednou a to bylo spíš špinění, které trvalo 2 dny a to bylo někde před půl rokem.
No ale posledních pár dní se mi zdá, že cítím slabé pohyby v břiše, tak nevím, jestli mám jen zažívací potíže nebo tam vážně do mě někdo kope. ![]()
Na gyndu jsem se už objednala, ale má volno až za tři týdny a to asi puknu zvědavostí. ![]()
Není nějaká možnost, jak to zjistit? S manželem pořád řešíme, jestli druhé dítě ano nebo ne a tohle malé by to vyřešilo za nás
![]()
Já jsem tyhle stavy měla taky. cca před půlrokem, taky jsem se nad tím takhle zamýšlela.
ale ne, byly to jen zažívací potíže. ![]()
Taky jsem měla pocity, že se mi v břiše něco hýbe. Před dítětem se mi to nikdy nestalo, po něm poměrně často. Byly to jen střeva.
Byla tu stejná diskuze, ale bohužel už je to poměrně dávno a nevím jak se jmenovala, tam zakl.řešila to samé. A ani nevím, jak to nakonec dopadlo.
No já si připadám jako blázen, že bych nepoznala těhu, ale vážně nevím, co se děje. Jako další „příznaky“ těhu ignoruji, protože ty přišly až když jsem začala uvažovat nad tím, jestli to těhu je nebo ne. Takže mi je jasné, že je to vsugerované. ![]()
A že to bylo docela k zbláznění? ![]()
a co bolesti prsou, nevolnosti? Nebo i toto máš vsugerované? Také si myslím, že test by ještě něco ukázat mohl. A bříško máš větší? Pokud bys už cítila pohyby, už by to přece musel být tak 4 měsíc a to už je bříško i vidět ne? ![]()
Zkus ten digitální test, ukazuje to i týdny těhotenství, tak třeba by reagoval ![]()
Ten to ukazuje myslím jen do 4. (nebo 3.?) týdne ne?
Příspěvek upraven 27.02.12 v 14:36
Test by ti mel normalne tehotenstvi ukazat.Do tretiho mesice hcg stoupa,pak uz ne.Test ukaze tehotenstvi jeste treba v 6ti nedeli,proste dokud se telo nezbavi ocistku.
Jinak posledni tehotenstvi (treti) jsem na sobe nepoznala-bolest prsou nepocitam,to mam par dnu pred prichodem ms normalne a ani do konce tehotenstvi mi vubec nic nebylo.
Mishka85:
Tak s tím že kojím, tak si právě myslím, že bolest prsou by se nedostavila. Nevolnosti jsem neměla ani při prvním těhu a s tím, že jsem trochu při těle (ale vážně jen trochu, nemám 100Kg)
,ale i tak na mě bylo vidět těhu až v 6. měsíci. ![]()
No nevím nevím. Asi se za ty tři týdny zblázním ![]()
Neprihlasena Jaruna píše:
Test by ti mel normalne tehotenstvi ukazat.Do tretiho mesice hcg stoupa,pak uz ne.Test ukaze tehotenstvi jeste treba v 6ti nedeli,proste dokud se telo nezbavi ocistku.
Jinak posledni tehotenstvi (treti) jsem na sobe nepoznala-bolest prsou nepocitam,to mam par dnu pred prichodem ms normalne a ani do konce tehotenstvi mi vubec nic nebylo.
A kdy jsi zjistila, že jsi těhotná?
Sakra, tak dneska jsem byla v lékárně koupit malé křupky, tak jsem si ho mohla hned koupit ![]()
Asi ještě vyšlu manžela, ať se tam cestou z práce staví, když říkáte, že to pozná. ![]()
Ahoj
Heleď, asi jak kterej.. Já si schválně ještě dělala na konci těhu test
a poznal to. Ale už nevím, jakej to byl ![]()
tessika píše:Neprihlasena Jaruna píše:A kdy jsi zjistila, že jsi těhotná?
Sakra, tak dneska jsem byla v lékárně koupit malé křupky, tak jsem si ho mohla hned koupit
Asi ještě vyšlu manžela, ať se tam cestou z práce staví, když říkáte, že to pozná.
Tak ja si udelala test jeste par dnu pred ms,dite bylo planove.Kdyby ale nebylo,nehlidala ms,tak bych to vazne nepoznala.Pokud budes tehotna uz opravdu hodne,tak nejspis ti testovaci carka vyjede jako prvni,pak az kontrolni,ale ukazat ti to musi.
myslím že test by měl ukázat // v celém pruběhu těhu. Protože uplně mizí až jak už to tu někdo zmiňoval v pruběhu šestinedělí. Ano hladina pak už tak nestoupá, nebo je konstantní, ale dle mě je vždy dostačující, aby ukázala na 10 nebo 20 testu // ![]()
Test ukáže, i ke knci těhotenství bývá hcg nějakých 4tis jednotek, takže test by měl normálně ukázat.
Jinak „pohyby“ můžou být pohyby cévního systému tuším, krom střev teda, já jsem jeden čas cítila „pohyby“ ve stehnu
A je to fakt hodně podobné pohybům mimina.
Takže v klidu testni, aby ses ujistila, test bude průkazný