Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky,
víc jak týden sem nedostala menzes, byla sem u Dr., ta mi řekla, že to na těhotenství nevypadá, ale není ani vyloučeno a dala mi „vyvolávačku“ s tím, že buďto to dostanu a nebo tam za týden naklušu znovu. Taky by se mohlo jednat o mimoděložní těhotenství a na to bych se chtěla zeptat. Co se v takovém případě dělá, to bych šla na potrat?
Taky by mě zajímalo, když Dr. říkala, že to na těhotenství nevypadá, ale za týden to může vypadat jinak, kde by se to vajíčko „zdrželo“? Prostě to nechápu ![]()
Ahojky, vůbec se neděs - podle mě je to naprosto normální. Nevíš který den jsi přesně otěhotněla takže prostě ještě nemusí být vůbec nic vidět. Dr. ti nepotvrdí těhu v děloze dokud neuvidí embrio. Já jsem po umělku - a když jsem šla v tu dobu co ty tak dr. viděl jen malou nic neříkající dutinku … za týden na to ale už gestační váček a žloutkový váček - zatím ale pořád ne embrio a za další týden srdíčko. A to u mě přesně došlo k oplodnění 14.den cyklu (výhoda umělka - víš kdy k tomu došlo ![]()
Mimoděložní teda není vyloučené do té doby. Kdyby se o mimoděložní jednalo buď bys sama potratila nebo by se to muselo ukončit a vyčitili by tě - je to v krátké narkoze. Ale toho se neboj - myslím, že se spíš jedná o normální ranné těhu. Vzala ti dr. krev?
mě by to taky čustě teoreticky zajímalo…mimoděložní znamená, že oplozené vajíčko uvízne někde ve vejsovodu, ne? a to při té operaci dokážou to embryo nějak šikovně vytáhnout, nebo to nutně skončí odebráním vejcovodu či celého vaječníku??
Jinak se neboj, na UZ to může být vidět až třeba za týden a bijící srdíčko nejdřív v 6.týdnu…máš čas:)
K.
ne, krev mi nebrala a říkala, že sliznice dělohy vypadá, jako bych každou chvíli měla dostat menzes, jenže vůbec teda nevím, proč by se mi to mělo opozdit. Nikdy sem takový problémy s cyklem neměla, myslela jsem , že to konečně klaplo, ale nic. Už sem na to přestala myslet a pak sem to nedostala, tak sem začala přemýšlet, co teda kdyby jo
a te´d zase asi nic ![]()
Ahojky, když jsem loni ležela v nemocnici, byla tam i holka s podezřením na mimoděl. tak se jí laparoskopicky podívali do břicha a pokud pak jde skutečně o mimodělož. řeší to při té laparoskopii, bohužel často se musí odebrat i vejcovod..průvodním znakem ale často bývají bolesti a následně i krvácení (samozřejmě to nutně být nemusí). Zatím je ale brzo na takové závěry, vyšel ti pozitivní test?
Ahoj, taky Tě chci uklidnit.
Já šla k doktorovi týden poté, co jsem to nedostala a vyšel mi pozitivní těhu test. Taky mi řekl, že to na těhu nevypadá a že se bojí mimoděložního. Nakonec mě po třech dnech poslal do nemocnice, že to je skoro jasné mimoděložní, protože pořád nic nevidí, a ukázalo se, že je to všechno v pořádku, jen se plod ukázal později. Hladina HCG mi stoupala normálně, takže mě zase poslali domů a příští týden (tedy cca 14 dní po vynechání) už to tam bylo vidět pěkně.
Byla jsem z toho pěkně zmatená, jednu chvíli to a pak zas úplně jinak. Každopádně při mimoděl. těhu by se měl problém řešit co nejrychleji, aby nedošlo k poškození vejcovodu atd., aby se operace provedla co nejšetrněji, proto se můj doktor tak bál a hnal mě co nejdřív, ať se nic nezanedbá. Pak totiž hrozí silné krvácení a v horším případě i velké poškození uvnitř těla (nevím, která část přesně).
Tak neboj, snad se plod brzy ukáže:-)
M.
test sem pozitivní neměla, proto taky doktorka říkala, že to na těhu nevypadá, ale že si o mám zkusit znovu za pár dní. Jenže já z toho mám strach, vždycky sem celá rozklepaná!!!!
ahoj slunicko .zkus si udelat nakej lepsi test z vetsi citlivosti.neboj se.taky tu rozklepanost mam,ale aspon bude jasno.
je divny ze ti nebrala krev.z toho by prece poznala jestly jsi tehu a kdyby bylo hcg nizke tak i to ze jsi mimodelozne tehotna
treba mas jen zpozdeni a o tehu vubec nejde. ![]()
nebo je taky mozny ze jsi otehotnela dyl a proto nic videt neni.moc drzim palecky at je vse o.k ![]()
Sluníčko,
je škoda, že ti Dr. neudělala krevní test, to by věděla hned jestli máš v krvi hcg. Pokud by to bylo mimoděložní a přišli na to včas než embrijko pořádně vyroste, nemusí být žádné následky, pokud by to bylo horší, brávají i vejcovod.
Snad to bude ta lepší varianta, že jen došlo k oplodnění později a proto zatím nejde nic vidět. Snad při další kontrole už tam dutinka bude. Zkus třeba za dva dny další testík.
Je pravda, že my, co jsme po umělém, tak i mě vyšel hned první testík pozitivní a na utz už týden po vynechání byl váček.
Hodně štěstí! Kati
Ahoj sluníčko
tak já jsem po operaci MT - ve 4tt jsem měla několik pozitivních testů, k dr. jsem se teprve chystala, v 5tt mě začali šílené bolesti u slepého střeva (ještě ho mám), takže jsem původně myslela na slepáka, ale při UTZ zjistili krvácení do dutiny břišní… Takže laparoskopická operace, odebrání vaječníku i vejcovodu. Dnes jsem znovu těhu - trvalo to cca 1 rok…
Ale jak psali holky, neboj, může to být opravdu jen pozdní těhu - počkej, uvidíš…
Věra +12+3tt
Ahoj Sluníčko,
tak jsem na tom stejně nebo podobně jaky ty, jen že k Dr. jdu až v pátek. Taky mám už skoro týden zpoždění, což normálně neznám ale těhu test negativní bez 2 // . Tak taky vůbec nevím a začínám mít obavy. No snad je to jen zpoždění MS. Uvidíme. ![]()
Dej pak vědět, jak jsi dopadla.
Lenka
Tak teda nevím, včera celej večer sem probrečela, měla sem strašnou depku a bolelo mě břicho, jako bych to měla dostat (ale taky to byl trochu hlad) tak si myslím, že to dneska dostanu ![]()
Já když byla těhu tak jsem lítala co 5 minut na záchod, že jsem to už už určotě dostala. Břicho mě bolelo, záda, pořád jsem čůrala .. prostě přesně příznaky přicházející mrchy
) a vídíš to - houby mrcha ale Vojtíšek ![]()
Takže bolení břicha je naprosto normální!!§ Uvidíš příští týden že mi dáš za pravdu
Jinak má švagrová neměla těhu test taky pozitivní, šla k dr. ta ji vzala krev a dneska už má z toho negativního testu doma 5měsíčního Jakuba
takže vydrž a uvidíš že to ještě ten mimísek klidně může být. Jinak když ti dr. řekla že sliznice je jako před ms …tak tím myslela určitě narostlá - ale to je jednak příznak toho že může přijít ms ale taky hlavně když je hodně narostlá sliznice je to první příznak těhu!!!!
to máš pravdu, pořád lítám na záchod, jestli už, když někam jdu, tak mám v každé kapse tampon nebo rači dva…A nejhorší na tom je, že nemám co dělat (jsou u nás zedníci) a nemůžu ani uklízet, to mě vždycky zabaví! Zítra jedu na vánoční nákupy, tak se aspoň nějak odreaguju a dva dny po sobě jdu na noční, ale dnešek dávám horce těžce!
A Dr. mi krev nebrala, jen se mě ptala na test, a když sem ji řekla, že byl negativní, tak říkala, že těhotná asi nebudu.
No vidíš - a já když řekla po umělku dr. - asi se to povedlo .. mám pozitivní test tak on mi řek "a to věříte kousku počůraného papíru? " ![]()
Takže na to kašli … testy nejsou spolehlivá tak ani tak. Jediná jistota je krev a ultrazvuk.