Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A ještě, můžu se zeptat, kdy bych to asi měla od té injekce dostat?
Ahoj sluníčko,
já jsem byla na vyvolávací injekce MS dneska a Dr. mi řekla, že do 3 dnů bych to měla dostat. Tak nevím, jeslti je to u všech injekcí stejný. Teď si nemůžu vzpomenout, jak se ta moje jmenovala.
Pa.
L.
Sluníčko,
to mě mrzí, že to nebylo těhu, tak snad se brzy dočkáš!
Kati
Ahojky,potřebovala bych poradit mám kamarádku poslední ms měla 4.3.08 měla to dostat 1.4.08.Byla u dr.bral jí krev na Hcg to měla 6.4-96, 8.4.249,5, 14.4-1318hcg.Dneska byla na Ul nic tam ale nebylo vidět jen jí řekl že tam něco je 1,9mm ale že to muže být cokoliv hlen nebo krev.Ve čtvrtek když tam nic nebude vidět tak jí chce poslat na Laparoskopii.Myslíte kdyby byla mimoděložně těhotná tak byto snad poznal na Ultrazvuku ne?Nebo jestli nešla brzyk dr. dneska je to vlastně 15den po vynechání MS.Moc dík za odpověd.A co by jste dělaly vy?
Já osobně bych šla ještě k jinýmu doktorovi na vyšetření. Jinak u nás doktorka poznala až po 3 týdnech po vynechání že tam něco je.
Ahoj, jsem měsíc po operaci mimoděložního těhotenství
na UTZ nic vidět není, vejcovody jsou dost schovaný, ale ze zkušenosti vím, že pokud Hcg narůstá tak to mimoděložní není. Má narůstatat za dva dny dvojnásobně. Jinak mně taky chtěli dělat laparoskopii, s tím, že s dělohou nebudou vůbec hýbat. Nakonec mi vejcovod rupnul, takže nebylo co řešit.
Ať počká do dalšího UTZ a pak uvidí, miminko může být vidět ze dne na den. Držím palce ![]()
Kamarádce její doktorka mimoděložní nepoznala, ani na UTZ, až pak o víkend (je to asi 4 roky) jí bylo zle a do nemocnice dojeli za pět dvanáct, prasknul jí vaječník. Raději bych šla k jinému doktorovi, zdraví máme jen jedno. Ať je vše v pořádku ![]()
Ahojky, já jsem mimoděložní prodělala cca před měsícem. A musím říct, že jsem na tom byla úplně stejně. HCG stoupala téměř ukázkově stejně jako tvojí kamarádce, na UTZ nebylo nic vidět, ale zrovna tak nebylo nic vidět ani ve vejcovodech. Nic nenasvědčovala mimoděložnímu (CD bez výpotku, nebolelo mě břicho apod) doktoři tam viděli úplně stjeně „něco nedefinovatelného“ vlevo ve vejcovodu. Hned mě poslali na laparku a pak mi sdělili, že to extrauterina byla, ale vpravo. Bohužel se to prý stává i u IVF, což byl můj případ.
No, doufám, že kámoška bude ten druhý, pozitivní případ, ale ať to určitě nepodcení, bohužel se stává, že to rupne a pak je to otázka téměř minut, než se stane neštěstí.
Ahojky, já jsem mimoděložní prodělala cca před měsícem. A musím říct, že jsem na tom byla úplně stejně. HCG stoupala téměř ukázkově stejně jako tvojí kamarádce, na UTZ nebylo nic vidět, ale zrovna tak nebylo nic vidět ani ve vejcovodech. Nic nenasvědčovala mimoděložnímu (CD bez výpotku, nebolelo mě břicho apod) doktoři tam viděli úplně stjeně „něco nedefinovatelného“ vlevo ve vejcovodu. Hned mě poslali na laparku a pak mi sdělili, že to extrauterina byla, ale vpravo. Bohužel se to prý stává i u IVF, což byl můj případ.
No, doufám, že kámoška bude ten druhý, pozitivní případ, ale ať to určitě nepodcení, bohužel se stává, že to rupne a pak je to otázka téměř minut, než se stane neštěstí.
ahoj,
ja som si tym presla tiez s presne rovnakymi priznakmi. HCG sa zvysovalo ako pri normalnom tehu, po 4 tyzdnoch od PM dr nic nevidela ale prave kvoli HCG si myslela ze to musi byt ok. Nemala som ani ziadne bolesti, proste nic.
Potom jeden vecer prisla nahla bolest (nie moc velka, len ako ked mam menzes) ale ja uz som sa bala a tak som isla na gyn. pohotovost. Tam ma okamzite zobrali na sal kde im ten vajcovod praskol. Bolo to uz 4cm velke.....Takze netreba vahat ale okamzite ist k dobremu dr, najlepsie do nemocnice kde maju velke UTZ a kde tieto zakroky robia. Cim neskor, tym je to nebezpecnejsie.
Drzim palce
este na doplnenie. Pri normalnom tehu by dr mal vidiet na UTZ bijuce srdiecko uz v 5.TT. Podla Tvojho popisu je kamoska v 6TT.
Ahoj.
Vím, že to není žádný nový téma, který by tu ještě nebylo, ale přesto mi to nedá.....jelikož mám za sebou hodně čerstvou zkušenost ![]()
Přesně před 10 dny jsem byla na laparoskopii, kde mi byl odebrán pravý vejcovod, z důvodu mimoděložního těhotenství a krvácení do dutiny břišní…
O první mimi jsme se intenzivně snažili 8 měsíců, ale bohužel to dopadlo takto…
Zatím jsou všechny rány moc čerstvý a je těžký se s tím srovnat…ale nechci propadat přílišný sebelítosti a od prvního dne v nemocnici jsem věděla, že o to vytoužený mimi budu dál bojovat! ![]()
Jen by mě zajímaly příběhy podobně „postižených“ holek.....jak jste se s tím vyrovnávaly?
Kdy jste se začaly znovu snažit? (názory se dost různí, mně je dr. doporučováno půl roku)
Jaká je šance jen s jedním vejcovodem? (opět mi dr. říkali různý varianty
)
Asi se už nikdy nezbavím toho strachu, že by se to mohlo znova zopakovat…
Děkuju všem za případný odpovědi…