První trimestr - cvičíte?

98
27.2.12 19:56

první trimestr - cvičíte?

ahojky, chtěla bych se zeptat, zda jste v prvním trimestru cvičily (cvičíte) a případně jak.. je to takové nejisté období, člověk se bojí o mimi asi nejvíc, poskoky jsou zakázány..já jsem zatím necvičila ani neposilovala a ocenila bych nějaké rady.. chůze je asi nejlepší, mám pravdu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
482
27.2.12 20:02

Ahojda, mrkni na Youtube, tam je kupa cvičení podle trimestrů :palec: A myslim, že pokud nemáš vyloženě problémy nebo zákaz od doktora a bylas zvyklá cvičit doposud, tak cvič ;) Ale nepřemáhat se a poslouchar svý tělo ;) Hůzí rozhodně nic nezkazíš :pankac:
Já jsem na začátku těhot. a cvíčím pilates pro těhotné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
27.2.12 20:02

Pokud jsi předtím necvičila a neposilovala, ta teď určitě nezačínej nic krkolomného, tělo není zvyklé. Poskoky určitě ne. Chůze je nejlepší, možná cvičení na balonu, ale asi bych se do něčeho většího nepouštěla. Je i Joga pro těhotné, ale to se informuj u cvičitelky, kdy začít. No a zeptej se svého gynekologa, zda ti cvíčo doporučuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
27.2.12 20:12

já jsem předtím cvičila aerobik a zumbu, což je ted blbost, tam se poskakuje hodně a potom jsem si vždy třeba 20 minut posilovala…ted nedělám ani jedno a jelikož jsem zatím nezvracela ani neměla problémy, tak mi jde váha docela nahoru už teď v tom prvním trimestru, což není častý.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
27.2.12 20:25

já až do 7m hrála golf. no, spíš jsem se tak procházela na čerstvým vzduchu. samotná hra stála za prd :mrgreen:
jinak mávat rukama a nohama na podložce mě nikdy nebavilo, tak proč s tím začínat zrovna v těhu, že jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10369
27.2.12 20:32

Tak určitě je vhodný cvičit. Hlavně cviky na posílení břišních svalů, prsních svalů, svaly pánevního dna, mezilopatkový,… Je mraky knížek a na internetu je také spousta návodů a tipů :D Pokud jsi byla zvyklá cvičit a dr ti to nezakázal, určitě nepřestávej, jen zvol vhodnější aktivitu. Ideální je plavání a chůze. Já pak hodně využívala i činky a fitball. Hlavně nezapomínat procvičovat nožky kvůli křečákům. Já v prvním trimestru dodělávala sportovní školu, takže jsem normálně běhala a hrála i basket a volejbal, jen jsem dávala pozor na dostatek tekutin a abych se nepřehřála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
27.2.12 20:33

cvičila jsem,a docela fest,i 2h denně.
Přišla jsem na těhotenství někdy kolem 9tt,a do té doby jsem makala hodně.
Pak jsem chodila na bosu,fitbally,a břišní tance.Vše tak do 7. měsíce ;)
poskoty a výskoky vhodné nejsou,ani rotace v pase.
Pak už jsem chodila jen na dlouhé procházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
27.2.12 22:27
petuldaa píše:
ahojky, chtěla bych se zeptat, zda jste v prvním trimestru cvičily (cvičíte) a případně jak.. je to takové nejisté období, člověk se bojí o mimi asi nejvíc, poskoky jsou zakázány..já jsem zatím necvičila ani neposilovala a ocenila bych nějaké rady.. chůze je asi nejlepší, mám pravdu?

ahoj, ja chtela teda chodit na tehu cviceni, ale co vim, tak u nas je to povolene az od ukonceneho 12tt..a jeste by o tom mel vedet gynekolog.. :think:-tak mi to psala do emailu PA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí