Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky, chtěla bych se zeptat, zda jste v prvním trimestru cvičily (cvičíte) a případně jak.. je to takové nejisté období, člověk se bojí o mimi asi nejvíc, poskoky jsou zakázány..já jsem zatím necvičila ani neposilovala a ocenila bych nějaké rady.. chůze je asi nejlepší, mám pravdu?
Ahojda, mrkni na Youtube, tam je kupa cvičení podle trimestrů
A myslim, že pokud nemáš vyloženě problémy nebo zákaz od doktora a bylas zvyklá cvičit doposud, tak cvič
Ale nepřemáhat se a poslouchar svý tělo
Hůzí rozhodně nic nezkazíš ![]()
Já jsem na začátku těhot. a cvíčím pilates pro těhotné ![]()
Pokud jsi předtím necvičila a neposilovala, ta teď určitě nezačínej nic krkolomného, tělo není zvyklé. Poskoky určitě ne. Chůze je nejlepší, možná cvičení na balonu, ale asi bych se do něčeho většího nepouštěla. Je i Joga pro těhotné, ale to se informuj u cvičitelky, kdy začít. No a zeptej se svého gynekologa, zda ti cvíčo doporučuje.
já jsem předtím cvičila aerobik a zumbu, což je ted blbost, tam se poskakuje hodně a potom jsem si vždy třeba 20 minut posilovala…ted nedělám ani jedno a jelikož jsem zatím nezvracela ani neměla problémy, tak mi jde váha docela nahoru už teď v tom prvním trimestru, což není častý.. ![]()
já až do 7m hrála golf. no, spíš jsem se tak procházela na čerstvým vzduchu. samotná hra stála za prd ![]()
jinak mávat rukama a nohama na podložce mě nikdy nebavilo, tak proč s tím začínat zrovna v těhu, že jo..
Tak určitě je vhodný cvičit. Hlavně cviky na posílení břišních svalů, prsních svalů, svaly pánevního dna, mezilopatkový,… Je mraky knížek a na internetu je také spousta návodů a tipů
Pokud jsi byla zvyklá cvičit a dr ti to nezakázal, určitě nepřestávej, jen zvol vhodnější aktivitu. Ideální je plavání a chůze. Já pak hodně využívala i činky a fitball. Hlavně nezapomínat procvičovat nožky kvůli křečákům. Já v prvním trimestru dodělávala sportovní školu, takže jsem normálně běhala a hrála i basket a volejbal, jen jsem dávala pozor na dostatek tekutin a abych se nepřehřála.
cvičila jsem,a docela fest,i 2h denně.
Přišla jsem na těhotenství někdy kolem 9tt,a do té doby jsem makala hodně.
Pak jsem chodila na bosu,fitbally,a břišní tance.Vše tak do 7. měsíce ![]()
poskoty a výskoky vhodné nejsou,ani rotace v pase.
Pak už jsem chodila jen na dlouhé procházky.
petuldaa píše:
ahojky, chtěla bych se zeptat, zda jste v prvním trimestru cvičily (cvičíte) a případně jak.. je to takové nejisté období, člověk se bojí o mimi asi nejvíc, poskoky jsou zakázány..já jsem zatím necvičila ani neposilovala a ocenila bych nějaké rady.. chůze je asi nejlepší, mám pravdu?
ahoj, ja chtela teda chodit na tehu cviceni, ale co vim, tak u nas je to povolene az od ukonceneho 12tt..a jeste by o tom mel vedet gynekolog..
-tak mi to psala do emailu PA