Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, maminky,
mám dvě spolu naprosto nesouvisející otázky:
1. Kdy jste začaly prckům dávat krupicovou kaši, pokud teda vůbec? Já dávám zatím pořád rýžovou, případně pohankovou, jáhlovou nebo kukuřičnou, do toho zamíchám trochu přesnídávky, protože samotnou mi malá nesní, ale napadlo mě, odkdy se může dávat i krupicová.
2. Máte zkušenosti s masáží dítěte? Provádíte ji? V hodně časopisech jsem četla různé návody, jak mimi masírovat, aby mu to bylo příjemné, měla jsem opravdu snahu, ale ta moje žížalka se u toho vrtí a nedá se zklidnit, máchá nožičkama i ručkama, takže nějaká masáž nehrozí.. ![]()
Mějte se hezky!
Andy
Andys,
krupicovou kaši Anička je možno dávat dětem od ukončeného 8.měsíce, i když já osobně jsem se k ní „odhodlala“ až když bylo dceři asi 18 měsíců (a stejně jí nechutnala). Jak píšeš Ty, dávali jsme spíš kukuřičnou (ta vedla), rýžovou, jáhlovou, občas pohankovou, všechny jsme míchali do vody, maličko omastili a jinak nic (jakoukoliv sladkou chuť malá nesnášela).
Tyhle večerní kaše malá jedla tak do 16 měsíců, pak už nechtěla a jedla jen „naše“ večeře. Pak jsem zkusila tu krupičnou, ale bez sebemenšího úspěchu. ![]()
K těm masážím Ti moc neporadím, zkoušeli jsme občas masírovat bříško, nožičky, zádíčka (podle návodu, samozřejmě), ale myslím, že to nijak valný úspěch nemělo, tak jsme toho nechali.
Měj se hezky!
Lendula + 23-měsíční dcerka + 30.tt
Ahoj Andys,
my masírujeme každej den po koupání. Většinou si to Ondra užívá, ale někdy křičí, tak to pak hodně zkrátím. Učili nás masírovat mimíse na předporodním kurzu a PA říkala, že sebou budou prcci asi nejdřív mlet a že si na to musí zvyknout. Tak zkus vydržet ![]()
Nebo nemůže být žížalce
zima? My máme nad přebalovákem infrazářič a to je paráda.
S kašičkama ještě zkušenost nemám ![]()
Tak masážím zdar
Danča
Ahoj.
1. Stále krmíne kaší rýžovou, kukuřičnou, pohankovou, jáhlovou a spíše výjimečně vícezrnnými, navíc jsou stále
z flašky a tudíž velmi řídké. Krupicovou bych Radimkovi ( tatínek může) zbytečně nedávala. Zdá se mi těžká na žaludek.
2. Masáže se konaly asi do 7 měsíců - nejčastěji po koupání, příp. když bolelo bříško. Pak nerealizovatelné - ten náš rošťák je v klidu jen, když spí.
Beruška ![]()
Ahoj,
ja som masirovala kazdy den, tiez tak do 7 mesiaca, ale odvtedy, iba nieked-.Masirovala som cele telo, teraz vsak chrbat uz nemasirujem, lebo to sa neda, jednoducho nevydrzi lezat.
elen