Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Máte někdo ověřený a dobrý recept na krupicové knedlíčky do polívky? manželovo babička dělala výborný, ale nestihla jsem si od ní vzít recept
na netu jsem pár receptů našla a udělala dva…ani jedno nebylo „to ono“!! babička je měla měkký, lahodný, máslový…ale ty moje byly tuhý…divný…v jednom receptu bylo máslo rozpuštěný v jiným jen změklý…jak je děláte a jaký poměr surovin? díky ![]()
Taky delam krupici a vejce,od oka,rikame tomu kudlásky
,kdyz mam chut pridam tam platek rozehratyho masla,jsou pak chutove lepsi.
Vejce - hrubá krupice - plátek másla - špetka soli - případně pažitka.
Konzistence asi jako tužší vychladlá krupicová kaše (to je popis
, já vim). Vyplatí se „těsto“ udělat trochu řidší, nechat před zavařením chvíli stát (tak 10 min) - krupice trochu vsákne tekutinu z vajíčka a nabobtná - a dozahustit až potom.
Poměry se určují špatně, vajíčko může být jinak velké a krupice jinak suchá.
A nesmí to být dětská krupička, ale fakt hrubá krupice.
Mně se zas totálně rozvařily drožďové knedlíčky, nenapadlo mě, že bych to neměla smíchávat na teplé pánvičce a vajíčko jsem měla tím pádem sražené. Aspoň doufám, že to bylo tím a příště vyjdou.
Knihomyš píše:
Vejce - hrubá krupice - plátek másla - špetka soli - případně pažitka.
Konzistence asi jako tužší vychladlá krupicová kaše (to je popis, já vim). Vyplatí se „těsto“ udělat trochu řidší, nechat před zavařením chvíli stát (tak 10 min) - krupice trochu vsákne tekutinu z vajíčka a nabobtná - a dozahustit až potom.
Poměry se určují špatně, vajíčko může být jinak velké a krupice jinak suchá.
A nesmí to být dětská krupička, ale fakt hrubá krupice.Mně se zas totálně rozvařily drožďové knedlíčky, nenapadlo mě, že bych to neměla smíchávat na teplé pánvičce a vajíčko jsem měla tím pádem sražené. Aspoň doufám, že to bylo tím a příště vyjdou.
jééé…díky za radu s tím, aby se to nechalo stát…možná proto jsem je měla vždycky tak tuhý…tak zkusím - díky moc!! ![]()
Eemii píše:
Taky delam krupici a vejce,od oka,rikame tomu kudlásky,kdyz mam chut pridam tam platek rozehratyho masla,jsou pak chutove lepsi.