Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak se opět obracím s žádostí o radu. Protože momentálně trpím nespavostí, tak už mám dneska uvařeno, uklizeno i vypráno, tak jsem si řekla, že bych mohla upéct nějakou buchtu.
Nejsem moc odborník na pečení, takže hledám nějaký jednoduchý recept. Problém jsou suroviny - nemám máslo, heru, tvaroh ani zakysanou smetanu.
Poradíte něco osvědčeného?
Bábovky
těch je milion druhů. Například olejová
Máš recept ?
lumáťa píše:
Bábovkytěch je milion druhů. Například olejová
Máš recept ?
Tak hoď co máš osvědčeného - aspoň vyzkouším novou formu ![]()
Místo 1/2 hrnku Hery a 1/2 hrnku mléka lze dát 1/3 hrnku oleje a 2/3 mléka.
Není-li polohrubá mouka, tak 1 hrnek hrubé a 1 hladké.
A množství vyjde na 1 bábovku nebo 12 muffin.
Starrky píše:lumáťa píše:Tak hoď co máš osvědčeného - aspoň vyzkouším novou formu
Máš recept ?
**Rychlovka - olejová bábovka ** ![]()
Potřebujeme:
2 a půl hrnku polohrubé mouky,1 hrnek moučkového cukru,1/2 hrnku oleje,1 hrnek mléka,2 vejce, 1 pr.do peč.,1 vanilkový cukr
Všechny suroviny smícháme a těsto vlijeme do vymazané formy a upečeme
![]()
Je moc dobrá a ještě lepší je bábovka druhý den, pokud zbyde ![]()
lumáťa píše:Starrky píše:lumáťa píše:Tak hoď co máš osvědčeného - aspoň vyzkouším novou formu
Máš recept ?
**Rychlovka - olejová bábovka **
Potřebujeme:
2 a půl hrnku polohrubé mouky,1 hrnek moučkového cukru,1/2 hrnku oleje,1 hrnek mléka,2 vejce, 1 pr.do peč.,1 vanilkový cukrVšechny suroviny smícháme a těsto vlijeme do vymazané formy a upečeme
![]()
Je moc dobrá a ještě lepší je bábovka druhý den, pokud zbyde
Tak bábovka už je v troubě - snad se povede ![]()
Už je upečeno - na pohled vypadá dobře, dokonce se mi podařila i vyklopit. Až vychladne, tak udělám degustaci ![]()
Bábovka už je hotová - protože ráda experimentuju, tak jsem do ní přidala i pár mandarinek a děsila se, co z toho vyleze, ale musím říct, že je to fakt dobrota
![]()
Starrky píše:
Bábovka už je hotová - protože ráda experimentuju, tak jsem do ní přidala i pár mandarinek a děsila se, co z toho vyleze, ale musím říct, že je to fakt dobrota![]()
To jsi šikulka. Ještě ti mohu doporučit vyzkoušené - dávám do ní někdy krom kakaa: mák, jindy kandované ovoce, kokos, ořechy ![]()
lumáťa píše:Starrky píše:To jsi šikulka. Ještě ti mohu doporučit vyzkoušené - dávám do ní někdy krom kakaa: mák, jindy kandované ovoce, kokos, ořechy
Bábovka už je hotová - protože ráda experimentuju, tak jsem do ní přidala i pár mandarinek a děsila se, co z toho vyleze, ale musím říct, že je to fakt dobrota![]()
Díky za tipy - až se příští rok rozhodnu zase něco upéct, tak vyzkouším i jinou náplň
![]()
Nemáš zač
Tak zas za rok
cha cha.
Já se právě nudím
ha ha, tak jdu péct teď ![]()