Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, jak jste u miminek řešili krustičku ve vlasech? Přijde mi, že syn má docela velkou vrstvu. Zkoušela jsem vyčesávat, ale moc to nepomohlo a byl pak dost červený. ![]()
@lachtanice86 píše:
Olej a pak jsem vycesavala
Já to dělám po koupeli, ale žádný zázrak.
Zmekcit olejem a jen jemne vycesat, nebo kdyz mas plesounka tak takovym tim mekkym kartacem. A dat tomu cas
Já vždy před koupáním namazala hlavu olejem, nechala rozmočit a pak jemně vyčesávala dětským kartáčkem.
@beruska9 píše:
Zmekcit olejem a jen jemne vycesat, nebo kdyz mas plesounka tak takovym tim mekkym kartacem. A dat tomu cas
Plesounka úplně nemám. Ale vlasů taky moc nemá 😂 😂 Napadlo mě, jestli nemají v lékárně nějaký přípravek.
My máme přímo na to šampión z lékárny. Pomáhá. Ale úplně stejně pomáhá olej a vycesavat. Jen s tím šampiónem to není tak pracný a děti to líp snáší.
Já jsem to proste seskrabala postupně nehtem.
zbylo pak už jen mala ploška na fontanele tam jsem se bála, a to pak samo odpadlo. Vycesavani, masteni vůbec nepomahalo.
@LLucikkk my meli z lekarny masticku, slo to tim perfektne, ale uz si nevzpomenu na nazev, jen vim ze to melo bilomodrej obal.
Doporucuji sampon sebclair. Pouzivat na kazde myti a nez bude lahvicka prazdna, seborea bude pryc.
Olivovy olej, ten nechat pusobit minimalne pul hodiny a potom jemne vycesavat detskym kartacem. Ale na poprve to nepujde ![]()
Poptam se v lékárně a uvidíme. Vyčesávání moc nevydrží a spíš se bojím, že ho rozreju, ikdyz máme kartáček.
@LLucikkk Já to dětem vždycky pořádně namazala olejem (mám v rozprašovači mandlový) aby působil aspoň hodinu, potom jsem při koupání krustu opatrně narušila mým tangle teaser a při sušení se to vždycky oloupalo a odfoukalo fénem.