Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
ahoj, měla jsem s tím problémy už v těhotenství, občas na papíře trocha krve, teď po porodu děsný, snažím se netlačit, stolici mám normální, no a přesto po použití wc mám krev i v záchodě, začalo to včera.měl jste s tím někdo takový problém a zaléčil to doma sám- mažu dubovým gelem a beru detralex.po jaký době se vám to zlepšilo, že už krev netekla??? je mě jasný, že s tím budu mít problémy už pořád, ale kdyby to alespon nekrvácelo ![]()
take mam po porodu problemy,pri stolici mi tece krev a dost to boli. tak nejak porad cekam, jestli se to zlepsi
no o trochu asi jo ![]()
budu to muset zacit resit
Taky jsem je měla po porodu krvácející a spravilo se to samo za pár týdnů. Řekla bych, že je důležitý mít stolici pravidelnou, tzn. jíst vlákninu, sušené švestky a podobně. Mi třeba na to pomáhá Activia. Problémy mám sice doteď, ale nekrvácely už několik let. Při zhoršení jím právě ty švestky a Activii, mažu Dobexil H a ještě používám čípky Faktu (je i mast).
Také s tím mám problémy od porodu a to je už více než rok.Vždy mi na nějakou dobu pomůže mast Dobexil H,v kombinaci s tobolkama Glyvenol.
Zkusila jsem www.lekarna.cz a tam je normálně mají ke koupi, tak to asi půjde bez předpisu.
je to hrozná podívaná do toho záchodu až mě je vždy do breku ![]()
No můj známý doktor mi ten Glyvenol a předtím i čípky Faktu napsal na předpis,ale netuším,jestli mi to napsal proto,abych moc neplatila nebo proto,že to na předpis být musí ![]()
Ahoj,
Faktu čípky jsou volně prodejné a po porodu to byl pro mě zázrak
Stačilo dvakrát použít a bylo to dobrý ![]()
Ahoj, taky jsem to měla po porodu a hodně, hrozila jsem se doby kdy půjdu na záchod jak mě to bolelo a krve v záchodě taky hodně.
Mazala jsem mastí faktu a jedla více vlákniny. Pak to zmizlo skoro ze dne na den, přeji ať je to brzy pryč.
děkuji za reakce, celkem mě uklidnilo, že nejsem jediná komu se to tak rozjelo a ještě to krvácelo, zítra koupím mast faktu.ted budu nechutná, ale nevím jestli jsou to hemeroidy vnitřní nebo vnější.koukala jsem na ten zadek a nepřišlo mě že by tam něco bylo, tak jsem lehce zatlačila a kolem konečníku se objevilo několik namodralých míst jak modřinky a lehce to zduřelo a je vidět že tam jsou i prasklinky-z nich to asi krvácí.tak to budou asi hemeroidy vnější že jo???
Já nevím podle čeho se to pozná, ale bude to celkem fuk. Ty namodralé místa jsou právě ty rozšířené žíly = hemoroidy (to samé jako křečáky na nohách). Pozitivně beru to, že se mi neudělaly na genitáliích, to dokáže těhotenství taky.
A třeba ten Dobexil H má aplikátor, se kterým se ta mast vpraví i dovnitř, mimo to že se maže zvenku. Mě když se to rozjede, tak mi právě ten vnitřek leze ven, nebo jak bych to popsala.
A Faktu čípky jsou doopravdy zázračné, mě je dali rovnou v porodnici. Když se to takhle léčí, opravdu to zmizí během dvou, tří dnů. V příbalovém letáku píšou, že pokud se to nezlepší do dvou týdnů, je třeba navštívit lékaře. Já si vždycky říkám, že už tam konečně zajdu a pak se na to stejně vyprdnu ![]()
Jo a mažu po každém použití WC. Nejen po stolici, protože mě to třeba zhoršuje právě sezení na záchodě, díky uvolněným svěračům. Takže pokaždé omýt a namazat. Jo a doporučuju moc nesedět, spíš být v pololeže. Gravitace taky dělá svoje.
Neměla jsem to tak hrozné jako ty, ale přesto jsem to chtěla hned řešit (hned po odchodu z porodnice), páč mě to štvalo. Začalo to na konci těhu, po porodu se to zhoršilo.
V lékárně jsem „na to něco chtěla“ a magistra mi doporučila toto:
http://www.online-lekarna.cz/index.php?…
prý že je to jedna z mála věcí co kojící můžou.
Jsem měsíc od porodu, mazala jsem a sprchovala zadek studenou vodou a teď už jsem zcela bez problémů, mršky se zmenšily (zatáhly?), až jsem z toho překvapená, jak to rychle zmizelo…
![]()
goldenka píše: …koukala jsem na ten zadek a nepřišlo mě že by tam něco bylo, tak jsem lehce zatlačila a kolem konečníku se objevilo několik namodralých míst jak modřinky a lehce to zduřelo a je vidět že tam jsou i prasklinky-z nich to asi krvácí.tak to budou asi hemeroidy vnější že jo???
No já bych spíš řekla že vnitřní. Já právě měla venku takové jako kuličky/hrbolky a ty se tou studenou sprchou a mastí zatáhly, resp. úplně zmenšily. Ale byly prostě venku.
PetiteFillette píše: …Jo a mažu po každém použití WC. Nejen po stolici, protože mě to třeba zhoršuje právě sezení na záchodě, díky uvolněným svěračům. Takže pokaždé omýt a namazat…
Tak to rozhodně!
Po každém WC sprcha spodních partií (teplá, studenou jsem si dávala jen 1× denně/večer) a máznout…
A ještě jsem hodně (několikrát denně) trénovala zatahování svěračů a hodně pila (teď už to zase flákám
).