Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
tak i já se hlásím pravděpodobně s tímto problémemNejvíce mě na tom vadí to, že jsem nerodila a je mi teprve 23 a už to mám
Takže holky, co jste jedly, v čem bylo hodně vlákniny? A nevíte, jestli by na to třeba mohla pomoct konopná mast? Jsem z toho zoufalá a k doktorovi zatím nechci.
S konopnou mastí zkušenost nemám, ale pomáhala mi dubová kůra a při větších potížích Faktu.
A co se týká jídla, tak největší efekt měly vysoké dávky ovoce a zeleniny v syrovém stavu a jogurty.
@Bersaba Faktu není na předpis že? Dubovou kůru určitě vyzkouším. Děkuji
@Anonymní píše:
@Bersaba Faktu není na předpis že? Dubovou kůru určitě vyzkouším. Děkuji
Není. Tedy alespoň před těmi cca 3,5 lety nebyla.
@Bersaba píše:
Není. Tedy alespoň před těmi cca 3,5 lety nebyla.
Na předpis není, také jí používám a je výborná, mě se to zlepšilo cca po 2 dnech, ale já pravidelně chodím na kontroli ![]()
jinak na dubovou kůru opatrně. Já jí používala skoro 10 dní a vytvořila si na ní alergii
A to bylo horší než samotný hemík
Jen mě tak napadlo, že bych si dala třeba pár dní takovej menší půst (občas bych třebs ezobla nejakou tu zeleninu, ovoce),abych nemusela moc na záchod a mohlo by se to uklidnit trošku. Nebo je to uplně blbost? ![]()
A pokud jste už byly u doktora, poslal Vás hned někam dál nebo jen něco napsal? Abych věděla jak si připravit nervičky ![]()
Tím, že nebudeš chodit na záchod, tím moc nepomůžeš, spíš naopak bych řekla ![]()
Já byla přímo na chirurgii, jelikož mi prasknul a od té doby chodím pravidelně na kontroli, už jen kvůli jistotě. Někdo napíše čípky, někdo zase mastičku, ale většinou ti stejně řekne ať si koupíš faktum, jelikož je vážně dobrá a hlavně to nemít mýdlem pouze oplachovat vodou, jelikož mýdlo to může ještě více rozdráždit, aspoň tak mi to podal můj doktor.
Omezit kofein, nikotin, alkohol a zapojit hodně vlákniny
@Anonymní píše:
@terezka24 na kontrolu ke komu a co tam dělají?
Strčí ti tam prst a prohlídne, toť vše ![]()
Moje bývalá po druhém dítěti s tím měla ve 26letech během velmi krátké doby po porodu nepříjemné potíže, nemohla pořádně ani na záchod, takže skoro nejedla. Měla jich dokonce několik vedle sebe.
V rámci pojištění by vše trvalo dlouho a tak jsme našli soukromou kliniku kousek pod Hlavním nádražm v Praze (název bych musel nějak zjistit, ale moc klinik tam asi nebude). Byla tam cca 2× nebo 3×, vždy snad jen hodinu-dvě, ale od té doby žádné problémy. Stálo to ale pár tisíc.
Proctoklinik…nebo tak nějak…hemoroidy ošetřují jakýmsi „světlem“, které zastaví krvácení…pokud to nestačí tak používají „gumičkování“…hemoroid zagumičkují a on po pár dnech sám odumře a odpadne…vyloučí se stolicí…ale platí se to!!! Vstupní vyšetření, světlo, gumičkování…koukněte na net…
@terezka24 píše:
Strčí ti tam prst a prohlídne, toť vše
tak to budu doufat, že bude mít extra malý prsty
![]()
@Anonymní píše:
tak to budu doufat, že bude mít extra malý prsty![]()
Záleží jestli máš vnitřní nebo vnější. Já si faktum musím zavádět aplikátorem hodně hluboko. Je teda fakt, že pro hodně lidí je to potupa jít s tím k doktorovi, taky se mi nechtělo, ale když to prasklo, tak jsem byla štastná, že tam jsem a už to nikdy nezanedbám.. Jsou to vlastně křečové žíly, pouze na blbém místě
![]()
@terezka24 já koukala a řekla bych, že jsem viděla venku něco trochu jinýho na jednom místě, tak to by mohlo být ono, ale kdo ví, třeba je to i vevnitř. Samozřejmě mě děsí představa vystrčení zadku u doktora, ale víc mě děsí prst v zadku ![]()
Je to taková malá boulička, může být i bolestivá na dotek. Ale mě když se to stalo, tak mi vylezl přímo konečník a na něm jsem měla krvavou bouličku a ta praskla. A věř, že injekce přímo do pr… je horší než prst v zadku.
Vnitřní hemíci většinou nejsou bolestivé, pouze se objeví krvácení při stolici a nebo i hlen.
Ahoj holky,
Nejvíce mě na tom vadí to, že jsem nerodila a je mi teprve 23 a už to mám
Takže holky, co jste jedly, v čem bylo hodně vlákniny? A nevíte, jestli by na to třeba mohla pomoct konopná mast? Jsem z toho zoufalá a k doktorovi zatím nechci.
tak i já se hlásím pravděpodobně s tímto problémem