Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte,.Muze mi nekdo poradit? Mam 7tydeni holcicku,tedy jsem 7 tydnu po porodu a stale krvacim. Nekdy je to jen slabe spineni a jindy jako treba dnes, to pripomina menstruaci.Nevim zda je to jeste v normalu,nebo bych se mela radeji obratit na lekare?Jsem plne kojici a jine problemy ani priznaky jine choroby nemam.
Ahojky. Nepíšeš, zda už jsi byla na kontrole u gynekologa po šestinedělí. Jinak to klidně může (ale nemusí) být první menstruace po porodu - teda pokud to bylo špinění a přešlo v krvácení. Já osobně bych zašla na gyne - nebo tam aspoň zavolala. ![]()
ahojky apřestala jsi už krvácet po porordu? Ono název šestinedělí neznamená že krvácíš šest neděl někdo míň a někdo víc
já bycha si zkusila počkat týden a až pak bych to řešila
Na lekare bych se obratila.Mohl ti tam zustat klidne kousek placenty.On to zjistii jestli je to menstruace nebo co ot je.
Pokud to je krvácení horší než při MS jela bych a nečekala.Já málem vykrvácela pár hodin po porodu a začlo to uplně nenápadně jen jako MS.Přišlo mi to uplně normální,ale dr co se na mě přišel podívat se zhrozil.zmáčknul mi břicho a krev ze mě doslova stříkala
(omlouvám se za ten popis)
Pak už to lítalo a zjistilo se že mám plný moč. měchýř a zadržuju kvuli tomu krev(doufám že jsem to dobře pochopila)
Udělal mi cévkování a dostala jsem transfuzi.Kdybych nebyla v porodnici asi bych vykrvácela.
Určitě se nech jet zkontrolovat.Tet to muže být ještě velké krvácení ale během vteřiny se to muže vše změnit a být mnohem horší.
Držím palce
Ahoj, já krvácela po porodu 8 týdnů, na kontrole mi na utzv zjistili kousek placenty (při porodu mi za ni PA hodně tahala, protože mi nešla porodit) a kousek tam zůstal, hrozila revize, ale nakonec jsem chodila každý den na injekce a po nějakých pár dnech to odešlo samo.
Takže si určitě zajdi na utzv, protože ta ztráta krve může být větší, než si myslíš, 7 týdnů v kuse, ač jen po troškách, se už může nějak odrazit. Mně taky brali krev na červené krvinky, jestli jsou ok, naštěstí byly, tak jsem na tu revizi nemusela hned a šlo to vyřešit injekcema.
Krvacim celou dobu od porodu,.Ptam se na radu a moc za vsechny dekuju, protoze ziju v severnim Irsku a tady je zdravotnictvy na ctyru.Na kontrolu se tu po porodu chodi az v 8 tydnech,coz je za par dni.Snad je to jen odezva po narocnem porodu,.(doufam) ![]()