Krvácení a setřelé embryonání struktury

4
31.10.24 15:31

Krvácení a setřelé embryonání struktury

Ahoj holky, vím, že je potřeba hlavně počkat a čas ukáže, ale asi potřebuji trochu uklidnit nebo slyšet nějaké vaše zkušenosti.
Je to moje úplně první, plánované těhotenství, podařilo se na 2. cyklus, takže jsme samozřejmě měli obrovskou radost. Všechno probíhalo dobře, příznaky jen šílená únava hrozná bolest prsou, trochu nevolnost a občas motání hlavy. Na kontrolu mě dr. objednala až na 12.11. (tj. 8+3). O víkendu jsem ale začala trochu špinit, střídavě růžově, tmavě hnedě, nebo bez špinení, a to až do úterý, kdy jsem volala dr. a snažila se přeobjednat na dřívější termín, bez úspěchu, měla jsem nasadit ascorutin a vydržet, když se to zhorší, tak jet na pohotovost 😤 Další ráno jsem zjistila, že mám nasáklou z noci úplne celou vložku, takže jsme hned jeli na pohotovost. To už ale krvácení zas přestalo, jen jemné růžové špinění. Pan dr. nezjistil žádnou příčinu, viděl jen trošku staré krve. Na UV byl vidět gestační váček, velký 2 cm, odpovídá dle dr. 6+2 (podle MS jsem byla 6+4), takže OK, ALE nic jiného ani žloutkový, ani embryo, natož srdíčko. Váček nebyl prázdný, ale nebylo do něj vidět a měl prý divný tvar. Ve zprávě je napsáno “embryonální struktury setřelé”. Pan dr. se tvářil dost negativně, že se to nevyvíji tak, jak by mělo, mám brát ascorutin a utrogestan 1-0-1 a přijít v pondělí na kontrolu, jestli něco bude vidět nebo se bude muset dát pryč. Jsem z toho úplně rozhozená, pročítám různé diskuze, je mi jasné, že musím počkat :cry: Nicméně krvácení se zhoršilo, nejhorší je to přes noc, přes den o dost méně, tak nevím, co si o tom myslet. Taky se zmírnili všechny těhotenské příznaky. Krvácení se rapidně zhoršilo zrovna, když jsem nasadila ten ascorutin, ale měl by mít opačný účinek. Máte někdo podobné zkušenosti? Omlouvám se za sloh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15161
31.10.24 15:45

Bohužel, tohle dobré nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
31.10.24 16:36

Vím, že byste chtěla slyšet dobrou zprávu. Vzhledem k popisu stavu to moc růžově bohužel nevypadá. Pokračujte v podávání léků dle doporučení. Mějte však na paměti, že početí se podařilo rychle, což je dobrá zpráva. Vývoj embrya je složitý, pokud se vyskytne nějaká chyba, signální kaskády započnou nevratný proces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
31.10.24 16:42

Omlouvám se, ale asi ti tady nikdo “pozitivní” zkušenost nedá a dle tvého popisu to bohužel nevypadá dobře. Pokud se rozjelo krvácení, tak by se rozjelo i bez prášků.

Žádná dřívější kontrola by nepomohla. V začátcích se stejně nedá nic moc dělat. Proste se musí počkat, zda se vše uchytí a vyvine jak má. 1. Trimestr (12tt) je skrz toto všechno “nejrizikovější”… a co se má stát se stane…

Já u dcery (první těhu) začala slabě krvacet v 9tt. Dostala jsem utrogestan a ascorutin a ještě ten večer jsem krvácet přestala a pak už nic 🙏🏻

Každopádně naděje umírá poslední a s partnerem se drž te🍀

• Citovat
  • Upravit
18657
31.10.24 16:51

@SkaLeniK ty setrele struktury jsou spatne. Ve váčku už by muselo byt něco vidět a mělo by to byt ostre. Krvácení špatnou zprávu jen potvrzuje a tělo se snaží špatného embrya zbavit. Tónu odpovídá i zvýšené krvácení i přes ascorutin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.24 20:57

Zakladatelko, já chápu, že je to zklamání a smutek, ALE embryo je pravděpodobně špatně založené a tělo se s tím chce popasovat hned.
Je to 3 týdny, co jsem musela jít rodit mrtvou dcerku ve 22tt, chyběla ji část mozku.

Tím ti chci jen říct, i přes ztrátu to ber pozitivně, že se to děje v záčátku a probíhá to jen jako krvácení.
Hodně sil :srdce:

• Citovat
  • Upravit
4
4.11.24 15:28

Ahoj, děkuji všem za milá slova a útěchu. Je mi líto vašich smutných příběhů.
Dneska proběhla kontrola. Byl tam jiný dr. Našel gestační i žl. váček, embryo ale bez srdíčka. Kolem plodového vejce rozsáhlý hematom, proto to krvácení. Podle MS jsem dnes 7+2, podle dr. zprávy CRL 5/6+1 (chápu to správně, že je to velikost embrya 5 mm a počátek 7 tt?). Zítra jdu na kontrolní odběr hcg a podle výsledků se počká nebo naplánuje revize…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty