Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tampony nepoužívej, mohla by sis nechtěně vytáhnout i tělísko. Jinak mě slabé krvácení a špinění trápilo nejvíc asi prvních 7 měsíců, nepravidelně třeba po týdnu nebo i pár dnech, postupně se to zlepšovalo. Můj doktor to považoval za běžné, maximálně mi nabídl ascorutin a kdyby to nepřestalo, tak ještě prý jsou možnost nějaké hormony, ale nakonec jsem nic z toho nebrala.
Gynekolog tě měl poučit, že si tělísko „sedá“ nebo spíše se s ním tělo sžívá půl roku až rok. Po tu dobu můžeš krvácet, více či méně (já teda více a hodně nepravidelně, někdy i 2× v měsíci). Není to jako mám tělísko a hned jsem bez menstruace, to by byl hroznej šok.
Mám ho rok a půl a ms mám pořád, slabě, jeden, dva dny, ale mám.
Jinak nevím, co je to za blbou radu s tampónama
. Tampon se zavádí poněkud jinam, než je tělísko.
Aha, tak už koukám, kde to asi vzniklo. Je to časté téma radících diskuzí, oficiálně jsem nenašla nic, že by se tampóny neměly používat.
Já jsem špinila a krvácela 6 měsíců, od té doby(1,5 roku) už mám úplný klid, nešpiním vůbec, některé mé kamarádky, co Mirenu mají, mají i pravidelnou MS, ale jen slabou 1-2 dny. Každopádně Tě měl gynekolog poučit, jak psala anonymka, je to normální, dokud si tělísko „nesedne“
@Anonymní píše:
Aha, tak už koukám, kde to asi vzniklo. Je to časté téma radících diskuzí, oficiálně jsem nenašla nic, že by se tampóny neměly používat.
oficiálně se myslím uvádí, že by se neměli používat hned po zavedení
a teoreticky je možné tamponem posunout vlákna, ne? já naštestí nemusím řešit
mám teda nehormonální, ale špinila jsem jen týden od te doby nic
Příspěvek upraven 27.10.12 v 14:16
Mám tělísko Mirena už skoro 2,5 roku. Ze začátku jsem 6 měsíců špinila, vždy tak 4-5 dní, pak byl zase na pár dní klid, pak zase…ale bylo to slabé špinění-stačilo používat slipové vložky. .pak to najednou ustalo a nemám MS vůbec.
Zakladatelko vydrž. to ti doktor fakt neřekl, že si to může sedat až půl roku??? jinak já jsem ta z menší části populace, která má MS pravidelně a 5-7 dní i při mireně. ale je pravda, že je slabší.
@Anonymní píše:
No, nevím proč anonymně
.
Tuhle informaci mám od svého doktora. Je to kvůli tomu, aby se za ty vlákna, která ční do pochvy, nemohlo tělísko tamponem vysunout.
@Renčí2 a mě můj doktor zase řekl, že tampony úplně v pohodě, používám je a tělísko drží… a teď si vyberme…
Tak dneska uz je to tydnu 7 a porad krvacim. Spineni bych brala, ale tohle je normalne menstruace, ne silna, ale je.. Zacla jsem zas s ascorutinem, ale tentokrat zadny efekt.. Je mozne, abych krvacela denne?? Sla bych k dr., ale byla jsem tam po 14 dnech od zavedeni, rekl, ze se sedi dobre, ze se nevyloucila nebo tak neco, tak je mi blby tam jit po mesici znova… Nicmene uz nejak propadam depresi, uz mi chybi sex, chci chodit bez vlozky, tohle je fakt sileny… To ze si seda mi dr. sam. rekl, ja jsem si o tom i cetla, ale krvaceni prakticky skoro dva mesice jsem necekala.. Myslite, ze se to jeste muze ustalit??? Uz mam chut ji vyndat, ale zas si rikam, ze treba jeste tyden a bude to dobre…
Takhle na dálku se špatně radí. taky jsem měla období, kdy jsem si říkala, že to půjde ven. chce to vydržet. ale nedávej si termín ve dnech, ale v týdnech. pokud máš pochybnosti, tak se objednej na kontrolu. poraď se s doktorem a uvidíš jak dál.
No jenze tam jsem sla po 14 dnech a uz na me dr. koukal jak na plasanku.. No a mam prijit na kontrolu po trech mesicich, coz je az za vic nez mesic… No budu to muset vydrzet…
Před měsícem mi dr. zavedl Mirenu, týden jsem krvácela, pak týden špinila a pak jsem si nasadila ascorutin a zeslablo to na hodně slabé špinění nebo i nic. No a teď po měsíci, kdy bych měla dostat menstruaci jsem tři dny slabounce krvácela a teď druhý den krvácím silně… Je to normální? Je to jako menstruace, se špiněním před?? Znamená to, že budu menstruovat i při Mireně? Nebo je možnost, že se Mirena vylučuje?? Mám začít zas s ascorutinem nebo počkat, co se z toho vyvine??? Jsem zklamaná, těšila jsem se na volnost a zatím mám víceméně přes měsíc vložky /tampony se bojím používat teď/…:(