Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, dnes jsem mluvila se svým gynekologem a stěžovala jsem si mu, že jsem celé léto poctivě cvičila, jedla zdravě a nezhubla ani kilo, tak jestli to může být antikoncepcí (do teď mám Vreyu a špeky na bocích a o dvě čísla větší prsa!!) a on mi předepsal antikoncepci Daylla- máte s ní některá zkušenosti? ![]()
Zkušenost nemám, ale vyzkoušela jsem 10 druhů antikoncepce a vždy jsem přibrala a měla větší prsa. Podle Dr. na HA každá reaguje jinak. Během tří měsíců od začátku braní mám nahoře 10kg a když vysadím, tak aniž bych výrazně cvičila nebo držela dietu jde to dolů.
HA samotná nezpůsobuje tloustnutí. Buď má při braní člověk větší chuť k jídlu a tolik se nehlídá a nebo prostě zadržuje vodu a proto jdou kila nahoru, na to je třeba zkusit jinou nebo vysadit. A ať bereš cokoliv, na každou z nás působí daná HA jinak, já brala 5 let Logest a nemůžu si stěžovat a kamarádka s ním měla akorát problémy, pořád špinila, MS měla silnou a dlouhou jako hrom, to já neznala…takže zkus a uvidíš ![]()
Jojo, to mi doktor říkal, že mě ta Vreya neodvodňuje. Říkám, já chodila denně na hodinu běhat, jedla zdravě a zhubla jsem asi jedno kilo na váze, ale horší bylo, že to nešlo vůbec poznat… jak kdyych se vůbec nedřela a celý den ležela v posteli
peklo! Ale to že se mi zvětšily prsa o dvě čísla přece nezpůsoí přejídání… za tím musí být hormony… ![]()
Já nevěřím, že je to z přejídání. Ano někdo může mít chutě. Ale já osobně od ledna pravidelně cvičila a jedla zdravě a shodila jsem do května sotva 2kg.PAk jsem vysadila, režim držím stejný a měla jsem 6kg dole za měsíc + centimetry.
No že jo!!! Já se teda rozhodně nepřejídám - naopak… Tak to jsi mě ale potěšila, snad to u mě půjde taky poznat, jsem z toho už zoufalá ![]()
No ja zmenila antikoncepci a prestala kourit ted nekourim rok a prasky neberu 14.dni tak snad to pujde dolu ![]()
Pokud ne z přejídání, tak je to nejspíš voda, na to by seděl i ten rychlý úbytek váhy po vysazení ![]()
Zdravím, mám uplně stejný problém jako ty… Také jsem brala přes rok antikoncepci Vreyu, přibrala jsem asi tak šest kil (hrůza)
a zvětšeli se mi prsa…Tak pak sem ji vysadila a řekla jsem to svýmu gynekologovi a ten mi právě taky předepsal tuhle antikoncepci Dayllu. Ale začnu ji brát až za měsíc, tak se chci zeptat, jak na tebe účinkuje a jestli se taky zase po ní přibíra? ![]()
@AngelinaQuest: Jééé, tak to je super, že to máš takhle stejně! Tak to se budem vzájemně informovat
Já ji beru teprve 14 dní, takže ještě žádné nic moc účinky necítím - teda jeden velký ano, opět se mi vrátila chuť na sex a přítel je teda nadšený
Měla jsem strach, že nové prášky moje tělo špatně přijme, že mi bude špatně atd. ale vůbec, všechno je zatím v pohodě, akorát kila dolů nejdou, ale je to krátká doba… Vreya je asi svinstvo, můj dr. vůbec neprotestoval, když jsem mu řekla, že chci jinou ![]()
@ewanka, je to fajn ze jsme na tom takle úplně stejně!
Tak děkuji moc za tvůj názor, to nevadí že se po Daylle nehubne, já hlavně chci, abych po ni zase nepřibrala..:-( A nevím proč je tak drahá,800kc se mi za to dávat moc nechce, ale tak snad aspoň bude o něco lepší ![]()
Ona je drahá, protože je nízkohormonální, ale z těch dražších je stále levná
Já jsem zatím spokojená, přijde mi teda, že mám větší výkyvy nálad, ale přičítám to té změně…
Jinak je vše ok. Ty už jsi ji začala brát?
@ewanka: Jo ták.
dobře, tak s tou cenou mám být asi teda spokojená že
No já jsem náladova dost i bez nich, takže dobry
Nene, ještě nezačla, až od příštiho měsíce začnu
A vlastně ten můj gynekolog mi dal zdarma na zkousku i jedno to platicko Daylly, tak uvidim, jsem zvědavá ![]()
Také přecházím na Dayllu
. Myslíte, že si od HA mám dát pauzu třeba měsíc až doberu starou HA? Abych mohla třeba něco zhubnout? Nebo po týdenní pauze rovnou nasadit Dayllu? ![]()
Ne, to v žádném případě nedělej
Když vysazovat antikoncepci, tak minimálně na rok, jinak je to hrozně nebezpečné. Nemusí ti ta druhá antikoncepce dobře působit, tělo bude zmatené a ve výsledku se to může minout účinkem… Jak dobereš starou tak 7 dní pauza a 8. den začne normálně jíst Dayllu
Průběžně piš, jaké cítíš změny. Kdy začínáš?