Krvácení mimo menstruaci, je to normální?

Anonymní
19.9.23 22:54

Krvácení mimo menstruaci, je to normální?

Ahojky, mám možná hloupý dotaz ale dnes jsem začala krvácet a to mám 10 dní do menstruace. Nikdy se mi tohle nestalo, vždy byla menstruace pravidelná, +- 3 dny. Antikoncepci neberu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16112
19.9.23 23:03

Ahoj,
může to být ovulační krvácení, které se nutně nemusí projevovat u každé ženy. Je to způsobené hormonálními změnami v cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
19.9.23 23:06

Těžko říct. Párkrát za život jsem takovýhle úlet taky zažila, pak se zas cyklus vrátil do starých kolejí. Pokud by se to mělo opakovat, určitě bych řešila s lékařem. Pokud jsi tohle ještě nikdy nezažila, normální to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16112
19.9.23 23:25
@ugluk píše:
Těžko říct. Párkrát za život jsem takovýhle úlet taky zažila, pak se zas cyklus vrátil do starých kolejí. Pokud by se to mělo opakovat, určitě bych řešila s lékařem. Pokud jsi tohle ještě nikdy nezažila, normální to není.

Já jsem zaznamenala takové lehčí krvácení mimo cyklus, asi od 26. roku.
Tenkrát mě to taky překvapilo i vyděsilo. Od té doby, to bylo pravidelné.
Přesně jsem věděla, že mám ovulaci.
Ale jak píšu, každá žena to tak mít samozřejmě nemusí.
Může to být způsobené i hormonální nerovnováhou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
19.9.23 23:42

Já takhle začala krvácet mimo cyklus, myslela jsem že je to ovulační krvácení, ale nikdy jsem to takhle neměla a místo toho jsem zjistila, že jsem těhotná a potrácím. Předtím jsem měla normálně ms

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16112
19.9.23 23:51
@Julieza píše:
Já takhle začala krvácet mimo cyklus, myslela jsem že je to ovulační krvácení, ale nikdy jsem to takhle neměla a místo toho jsem zjistila, že jsem těhotná a potrácím. Předtím jsem měla normálně ms

Tak to mě mrzí. :(
Ale, v takovém případě si musela pociťovat i jiné příznaky než jen krvácení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.23 23:52
@Julieza píše:
Já takhle začala krvácet mimo cyklus, myslela jsem že je to ovulační krvácení, ale nikdy jsem to takhle neměla a místo toho jsem zjistila, že jsem těhotná a potrácím. Předtím jsem měla normálně ms

Co jsi potom dělala? Je nutné jít na nějaký zákrok atd? Já jsem teď fakt vystrašená ale nechci zase moc plašit..

• Citovat
  • Upravit
418
19.9.23 23:58

@Černá Madonna bolest v podbřišku, ale to jsem přisuzovala tomu že mám ovulaci, ale bolest neustupovala a trvalo to dva dny, nakonec jsem jela na pohotovost, nechali si mě tam přes noc, ráno už bylo hcg nižší s tím že potracím samovolně. Za týden kontrola u gynekologa odešlo to samovolně bez komplikací, takže jsme se mohli téměř hned začít snažit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16112
20.9.23 00:13
@Julieza píše:
@Černá Madonna bolest v podbřišku, ale to jsem přisuzovala tomu že mám ovulaci, ale bolest neustupovala a trvalo to dva dny, nakonec jsem jela na pohotovost, nechali si mě tam přes noc, ráno už bylo hcg nižší s tím že potracím samovolně. Za týden kontrola u gynekologa odešlo to samovolně bez komplikací, takže jsme se mohli téměř hned začít snažit.

I to se může bohužel stát. :(
Přeji hodně úspěchů a štěstí v početí vašeho miminka. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Safira23
20.9.23 00:20

Ja mam spineni, ne tedy krvaceni kazdy mesic v dobe ovulace a par dni neprijemne bolesti, ne tak extremni jako u ms… Mam i docela dlouhou menstruaci ( s prasky 10 dni se spinenim), ale doktor rikal, ze u me to je normalni i se symptomy, protoze jsem mela cely mladi problemy se spodkem a mam tim padem sliznici trosku horsi, nizkou imunitu atd..
ciste krvaceni ovsem, pokdu to je cira krev je problem a radeji bych se zeptala lekare, zvlast, pokud tam jsou i bolesti.. Hodne zdaru, at je vse oky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.23 00:28
@Safira23 píše:
Ja mam spineni, ne tedy krvaceni kazdy mesic v dobe ovulace a par dni neprijemne bolesti, ne tak extremni jako u ms… Mam i docela dlouhou menstruaci ( s prasky 10 dni se spinenim), ale doktor rikal, ze u me to je normalni i se symptomy, protoze jsem mela cely mladi problemy se spodkem a mam tim padem sliznici trosku horsi, nizkou imunitu atd..
ciste krvaceni ovsem, pokdu to je cira krev je problem a radeji bych se zeptala lekare, zvlast, pokud tam jsou i bolesti.. Hodne zdaru, at je vse oky

Děkuji, já doufám že to nic nebude. Každopádně zkontaktuju gynekoložku ať vím na čem jsem. Já s tímhle neměla nikdy problém. Jen mi jednou menstruace vynechala a jinak jsem měla max. zpoždění. Nikdy jsem nekrvácela mimo menstruaci…

• Citovat
  • Upravit
Safira23
20.9.23 00:31
@Anonymní píše:
Děkuji, já doufám že to nic nebude. Každopádně zkontaktuju gynekoložku ať vím na čem jsem. Já s tímhle neměla nikdy problém. Jen mi jednou menstruace vynechala a jinak jsem měla max. zpoždění. Nikdy jsem nekrvácela mimo menstruaci…

Jak pisi, ja nejsem lekar, mohu dat jen osobni radu, kdyz uz mam zalozeny ucet konecne na odpovedi :lol:, ale za optani clovek nic neda. POkdu to bylo jednou, mohlo to byt treba i nejakou nemoci ( chripka ajn), to u mne zpusobuje silnejsi menstruaci treba, ale cista krev asi nebude uplne ok. Mohl vas partner treba poskodit nejak.. cokoliv, moznosti je spousta.. Hlidat, zda to bude i dalsi mesic, mozna udelat stery, zda tam neni nejaky nerad.. Drzim palce

• Citovat
  • Upravit
1813
23.9.23 05:38

@Julieza Měla jsem to stejně. Test pozitivní, šla jsem ke své gynekoložce, ta na ultrazvuku nic neviděla, poslala mě na krev, HCG zvýšené. Pak se postupně snižovalo, až bylo na nule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.25 11:15

Krvácení mimo menstruaci

Ahoj holky, potřebuji poradit nebo zjistit, jestli s tím má někdo zkušenost.
Mám nepravidelný cyklus, poslední menstruace byla 11. 7. a ovulaci jsem podle lékaře měla kolem 26.–27. 7. Měli jsme s partnerem nechráněný styk 20. a 21. 7., takže teoreticky by se ještě mohlo zadařit.

Jenže 3. den za sebou krvácím – začalo to jako špinění, ale teď je to už víc, na vložce mám čerstvou krev a dnes se objevila i menší sraženina. Každý den to trochu zesílí, hlavně po sprše. Je mi z toho i slabě, lehce na zvracení.

Byla jsem na gynekologii, kde mi udělali UTZ – děloha i vaječníky vypadaly v pořádku, sliznice 10 mm, bez tekutiny v pánvi, prý to může být ovulační krvácení. Ale krvácím pořád.

Nemáte někdo podobnou zkušenost? Může jít i o uhnízdění? Nebo něco horšího? Děkuju za každou odpověď! 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí