Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj,
něco podobného se mi stávalo před otěhotněním…byla jsem z toho nešťastná, došla si na gyndu a tam mi doktor zjistil zánět na děložním čípku - brala jsem přes týden zaváděcí tablety a i jsem polykala antibiotika, protože jsem šla pozdě a už to bylo hodně rozjeté. Takže být tebou, jdu na gyndu:)
ahojky, kopíruji z článku na Rodině:
http://www.rodina.cz/clanek4015.htm
Bolest při souloži, špinění po souloži
Bolestivost při pohlavním styku mívá různé příčiny. Bolest v pochvě může být způsobena nedostatečným zvlhčením, alergií na latex nebo spermicidy, infekcí v pochvě nebo tzv. vulvodynií (bolest pohlavního ústrojí). Příčinou hlubší bolesti bývá většinou narážení penisu na čípek v období, kdy je uzavřený a prodloužený do pochvy, zejména v luteální fázi. V období kolem ovulace může být bolest vyvolána drážděním vaječníku, který se zrovna chystá uvolnit vajíčko. Plný močový měchýř může být také příčinou bolesti. Pokud je bolest opravdu intenzivní, je vhodné se nechat vyšetřit, jestli se nejedná o cysty na vaječnících nebo vážnější endometriózu.
Špinění po souloži je většinou následkem podrážděného děložního čípku, zejména pokud se na čípku nacházejí vřídky, polypy nebo pokud žena trpí cervicitidou (zánět sliznice děložního hrdla). Další příčinou může být infekce a při výraznějším krvácení i rakovina děložního čípku.
Taky jsem zažila, může to být podrážděním čípku, jak tu bylo napsáno. Zeptej se gyndaře, z čeho to může být ve tvém případě
Ahoj,
já to měla jednou, už je to hodně let, ale také to byl zánět. Krev jen při styku společně se spermatem, jinak nikdy nic. Dostala jsem čípky a nějakou mast (měl se mazat i partner
) a bylo vše OK, od té doby se to neopakovalo.
Nebo to může být prasklá cévka nebo něco
. Ale pokud je to už delší dobu a jen u styku, mohl by to být ten zánět. Musí to být nepříjemné, tak si určitě zajdi k MUDr.
Děkuju Vám všem za odpovědi.Problémy nastaly po vysazení antikoncepce(chceme druhé dítě).Byla jsem na cytologii a zítra se dozvím výsledky.Mám jen obavy,aby to nebylo něco co by mohlo ohrozit případné těhotenství… ![]()
Já jsem to měla taky, už někdy v 19 a bylo to od děložního čípku. Šla jsem k doktorovi a ten mě poslal hned do nemocnice a tam mi dělali malý zákrok pod narkozou. Od té doby mám pokoj. Dojdi si k doktorovi, ať Tě prohlédne.
mám přesně to samé a dr. mi sdělil, že mám křehký čípek, ale řešit to můžem až po porodu.
před tím jsem to taky neměla a jak vidíš podle metříku-na druhé těhotenství to rozhodně vliv nemělo ![]()
taky se mi to stávalo po tom, co mi začali blbnout hormony v tělě a stalo se mi to i při vyšetření u dr. - všimla si, ale okomentovala to jen oznámením, nic víc
Taky jsem to mela a pekne me to prudilo… dr. stale nic nenachazel a me problemy trvaly a spinit jsem zacinala uz i pred zac. menstruace… nakonec mi pri kontrolnim UZ delohy(opet normalni, polyp nikde) rekli, ze by to slo resit hormonalne(jak na to prisli nevim) a ze nejlepsi by bylo otehotnet, pokud je to zadouci… bylo a tak jem otehotnela uz v prvnim moznem cyklu… vysledkem je, ze problem zmizel… takze nevim, co bylo spatne, problemy jsem mela v podstate od prvniho porodu(manzel byl dele v zahranici, takze tam byla po porodu delsi prestavka)az do otehotneni, jsem uz rok a ctvrt po druhem porodu..a ted nic… ![]()
Ahoj, měla jsem to stejné co ty, chápu, je to dost nepříjemné, partner byl taky otrávený (myslel si že mi přišla MS) doktorka mi řekla, že mám křehký čípek, sice jsem brala antiko kontinuálně,ale myslím si že to, že jsi vysadila antiko může mít právě ten vliv, že je čípek křehčí. Uvidíš,co ta cytolka a co ti řekne doktorka, snad to bude ok ![]()
Ahoj, mám ten samý problém a gynekolog mi řekl,že je to k ovulaci. Máým to vždy v polovině cyklu.
Taky krvácím po sexu, i když je přítel nežný. Ale myslím si, že to bude antikoncepcí. Uvidíme tenhle měsíc, ale pokaždé se mi to stalo první týden, když začnu brát nové platíčko.
Ahoj,
omlouvám se za anonymní dotaz,ale je to věc o které nechci aby věděli všichni z našeho města…(je nás tu docela dost).Chtěla bych se zeptat jestli se některé z Vás někdy stalo,aby po styku krvácela.Během styku necítím žádnou bolest ani nic co by mi mohlo napovědět.Je to prostě jen nepříjemné letět ihned na toaletu,abych nezašpinila vše okolo a partner už je z toho taky otrávený.Krev vytéká jen společně se spermatem,po té už ani kapka.Jeho sperma je v pořádku(když skončí někde jinde,tak je bez krve)…
Jestli někdo tušíte co to může být,tak prosím napiště…Děkuju!!!!!