Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem skoro půl roku po porodu a první měsíc beru HA. Už od MS ale špiním a dneska jsem dokonce začala krvácet. Máte někdo zkušenost, že před porodem tělo na tu samou HA reagovalo normálně a po porodu se takhle „zbláznilo“? Teď se navíc bojím, jestli třeba nejsem těhotná a proto to všechno takhle blázní, protože jsem přece jenom po cs…
Začala jsem brát antikoncepci po šestinedělí, hned po prvním měsíci jsem špinila snad každý týden, menstruace celkem silná až nepříjemná pro mě. Prášky jsem vysadila. Zkusila jsem je znovu asi po půl roce a opakovalo se to, byla to jiná značka. Mám pocit, že mé tělo špatně reaguje na antikonpci od porodu. Tak žádnou neberu a jsem to zase já.
Já musela vyzkoušet po porudu 4 druhy antikoncepce než mi sedla. Taky jsem spinila a nebo krvácela treba i 20 dní. Opruz. Už jsem to chtěla vzdát..poslední antiko.co mi doporučil doktor už sedla. Telo se mění..Vydrz 3 měsíce jestli si tělo zvykne,pak zkus jinou..
Ahoj holky, jsem 6 měsíců po porodu a od 6-ti nedělí beru HA triquilar. Tento týden jsem začala slabě špinit až krvácet. Je to normální nebo jít raději na kontrolu k doktorce? Brala jsem tuto HA už před těhotenstvím cca 8 let a nikdy se mi to nestalo. Mám z toho docela teď strach, protože moje babička začala taky nedávno takhle krvácet a zjistili ji rakovinu a musí jít na operaci – vyoperovat celou dělohu. Poraďte prosím, mám strach. Asi bude nejlepší jít k doktrovovi, já vím, ale s dítětem to jde dost těžko, nemám kdy.
![]()
Možná ti jen antikoncepce přestala stačit. Já to tak taky měla, takže jsem teď musela na čas dostat silnější. Zavolej doktorce, vyšetří tě, udělá ultrazvuk a řekne ti víc.
Ahoj, mám takový problém a nechce se mi zakládat novou dizkuzi.
Mám nízkohormonální HA a mimo prvních měcíců (beru ji už několik let) jsem nikdy mimo „plán“ nekrvácela. No je to asi 2 měsíce, co jsem byla na preventivce a vše bylo ok, jen trochu kvasinky, tak jsem dostala předepsanej výplach a globule a po dobrání všechno v pořádku.
No a vě čtvrtek mě po sexu trochu bolelo břicho, v pátek to trochu svědilo/pálilo, tak jsem si večer udělala znovu ten výplach (Clogin) a dnes ráno jsem začala krvácet. Jsem cca v půlce platíčka HA a nezapomněla jsem si vzít, či tak.
V úterý asi na gyndu zajdu, ale co myslíte, jaká je šance, že by to mohlo být něco vážného, když jsem tak krátce po prohlídce?