Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych teda k doktorce běžela, hlavně bych na to nesahala, nedráždila a max. bych potřela „genciálkou“- ta fialová vodička ![]()
To bude možná herpes.. To se objevuje znovu, když máš třeba nějaký stres nebo je oslabená imunita.. Kup si na to třeba mast Herpesin, je to bez předpisu..
A nebude to zanícený pór nebo žlázka?
Asi záleží na tom, jak to bolí. Já znám pouze opary na rtu a ta bolest se dá přirovnat k popálení od kopřivy. ![]()
Zanícený pór? To nevypadá, vypadá to opravdo tak jako afty v puse a trochu to pálí, ale ne zas tak moc. Ale co si pamatuju, takk když se mi to objevilo poprvé, pálilo to víc.
verona02 píše:
Zanícený pór? To nevypadá, vypadá to opravdo tak jako afty v puse a trochu to pálí, ale ne zas tak moc. Ale co si pamatuju, takk když se mi to objevilo poprvé, pálilo to víc.
No, ono to poprvé vždycky bolí naprosto děsně a jak se to objeví znovu, tak už ta bolí méně, a pak zase méně.,
Tak to by mohlo být ono, napadlo mě to když jsem četla o těch oparech, že se objeví třeba při oslabení imunity, což by odpovídalo. No zkusím se nějak dostat k doktorovi zítra.
Díky za odpovědi.
Koukám, že jsem chtěla zůstat anonymní a nějak mi to nevyšlo u předchozího komentáře ![]()
werryjane píše:
opar je i genitální..
Já vím, já o něm samozřejmě slyšela, jen jsem chtěla říct, že existuje i jiná možnost než je ten opar. ![]()
werryjane píše:verona02 píše:No, ono to poprvé vždycky bolí naprosto děsně a jak se to objeví znovu, tak už ta bolí méně, a pak zase méně.,
Tak to jsem nevěděla ![]()
Hned bych šla k dr. a ničím bych to nepatlala, aby to pak pod nánosem např. genciány bylo rozpoznat co to vůbec je. ![]()
Taky jsem to měla, ale nebolelo to nijak…Takovej pupínek… Ehm, pak jsem zjistila, že to je jizva po stehu po porodním šití…
![]()
Tak já jsem po porodu skoro rok, takže jizva po šití to asi nebude. No, holt se zítra nadopuju práškama, vezmu sebe, dceru a nějak nás dotáhnu k tomu doktorovi ![]()
Moc díky za odpovědi, snad to nebude nic vážného. I když, genitální opar asi není sranda, ale mohlo by být hůř, že. ![]()
pokud je to na stejném místě jako poprvé, tak to bude herpes (jsou dva druhy, jeden na puse, jeden genitální). doktor na to koukne a doporučí herpesin. na recept stejně není, takže bych si ušetřila cestu, kor pokud jsi nemocná, a nechala si koupit herpesin a mazala 5× denně. pokud to přes víkend nezmizí, tak bych teprve šla k doktorovi.
Dobrý den maminky,
Napadlo mě, že by to mohl být genitální opar, ale nevím, jak vypadá. Sex jsem už delší dobu neměla, takže jsem to nemohla chytit od partnera.
mám takový problém, před chvílí jsem si všimla, že mám dole, hned na začátku vstupu do pochvy něco jako aft, v průměru ani ne 1 cm, bílý a kolem fialový. Před pár lety jsem to měla a než jsem se rozhoupala dojít k dr. tak to zmizelo. A teď se to objevilo znovu. K dr. bych šla, ale jsem nemocná, tak nevím
Nevíte někdo prosím co by to mohlo být?