Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky asi potřebuju uklidnit nebo poradit,už jsem si přečetla snad 100 článků…pobolívá mě v podbříšku jsem v 24tt. v poradně jsem byla před 14 dny a doktorka mi řekla že mám měkký čípek ať více odpočívám. Tak ležím, jen občas si dám malou procházku ani necvičím. Nešpiním ani nekrvácím, dítě kope tak že v noci nespím jen ta bolest,táhne se mi až do třísel…Teď jsem si dala teplou vanu tak to ustalo, ale přece se nebudu rochnit celý den ve vaně
Poraďte mi, nechce se mi plašit na gyndě, zase budou říkat že přišla další histerka ale zároveň mám strach o prcka ![]()
Šla bych do nemocnice ať se mrknou. Raději 2× zbytečně než si to pak vyčítat.
S.
Ahoj, určitě jeď k doktorce. Já to mám stejné, jak popisuješ ty, taky mi přišlo, že nespím, protože dítě kope, ale nakonec to byly kontrakce. Já jsem tedy ve 33 tt, ale paní doktorka mě chtěla poslat do nemocnice na kapačky na zklidnění dělohy. Naštěstí jsme dnes zjistily, že když si lehnu na bok, tak kontrakce přestanou, takže teď ležím na boku, dlabu magnézko a jsem fakt ráda, že se na to přislo takhle včas. Držím pěsti, ať ti to taky dobře dopadne.
No jako by to prcek slyšel a dnes nic ani bolest jen malinká a kope tak hezky jako na začátku, ale máš pravdu radši si tam zítra zajedu jistota je jistota. Děkuju za podporu…
No mě to taky nebolelo. Jen jsem tu jednu noc nemohla spát. A kdybych neměla naplánovanou pravidelnou kontrolu, tak by mě ani nenapadlo, že se něco děje. Ale moje paní doktorka maminky v 32 tt natáčí na monitoru a tam to vylezlo. Na dnešek jsem spala už líp a ráno to přitom vyšlo ještě hůř - teda na těch zádech, na boku ne. Třeba to nic nebude, ale kdyby náhodou jo, tak by sis to pak vyčítala. Prostě podle mě ti nikdo nemůže říct, že plašíš zbytečně, obzvlášť ve 24tt.
ahoj, tak jsem se právě vrátila z nemocnice, doktor mě vyšetřil, jsme v pořádku
tak mi spadl kámen ze srdce, ale byl na mě takovej jako že otravuju, že tohle prostě je normální, tak si asi budu muset zvyknout že v noci nespím. Dnes byla zase další probdělá noc…manžel už toho začíná mít dost. No za 14 dnů jdu k tý hodný paní doktorce, co k ní chodím tak snad to bude dobrý… Tak na sebe dávej pozor hlavně ať ti tam prcek vydrží!!!
Ahoj, tak super, dopadlo ti to, jak nejlíp mohlo. Na doktora se vykašli, buď to byl nějakej blb nebo měl špatnej den. Svůj účel návštěva splnila, ty teď můžeš být v klidu, což je nejdůležitější. Ono kdyby to něco náhodou bylo a tys přijela pozdě, tak by zas byl pan doktor chytrej, žes měla přijet dřív. U mě zatím dobrý, tak snad to vydrží.
to máš pravdu,jen sestřička mě pochválila, že tak to má být, při každé nejistotě přijed
Je mi takhle líp… Tak to bude držák
a víš co to bude? nebo překvapení?
Jj, bude to holčička, ale termín máme až na konci roku. Jinak já si nemůžu na ta záda lehnout ani na 2 minuty, už mi to břicho tvrdne, ale dělalo mi to i předtím, akorát jsem nevěděla, že jsou to kontrakce. Ani to právě nijak zvlášť nebolí. Zato ten levý bok už mám přeležený až hanba.
A co čekáte vy?
tina b píše:
Jj, bude to holčička, ale termín máme až na konci roku. Jinak já si nemůžu na ta záda lehnout ani na 2 minuty, už mi to břicho tvrdne, ale dělalo mi to i předtím, akorát jsem nevěděla, že jsou to kontrakce. Ani to právě nijak zvlášť nebolí. Zato ten levý bok už mám přeležený až hanba.A co čekáte vy?
no tak to jsme na tom stejně, ale já mám záda nemocný, tak proto nemůžu na nic ležet, takže taky na trávím v leže na boku
do konce roku už to uteče, hlavně aby vydržela
A to ti nijak nikdo nepomůže aby se ti to nestávalo? prostě to musíš vydržet? My čekáme chlapečka, manžel je hrozně natěšenej…to víš chlapi ![]()
No asi bych mohla do té nemocnice na kapačky na zklidnění dělohy, ale mě to zas nějak moc neomezuje a já do nemocnice nechci, když se tomu jde vyhnout. Jako chodit můžu, teda když mi začne to břicho náhodou tvrdnout, tak si lehnu na bok a je to. Vím, na co si mám dávat pozor a víc to neřeším. Jinak můj muž je zas nadšenej z toho, že to bude holčička ![]()
tina b píše:
No asi bych mohla do té nemocnice na kapačky na zklidnění dělohy, ale mě to zas nějak moc neomezuje a já do nemocnice nechci, když se tomu jde vyhnout. Jako chodit můžu, teda když mi začne to břicho náhodou tvrdnout, tak si lehnu na bok a je to. Vím, na co si mám dávat pozor a víc to neřeším. Jinak můj muž je zas nadšenej z toho, že to bude holčička
tak to chápu že nechceš do nemocnice, taky bych nechtěla…a tak přípraveno už máš? a jak se bude holčička jmenovat?
No mám nakoupeno, zabaleno ještě ne. Jinak to bude Nikolka. A co vy? Už máte jméno?
jéé Nikolka, hezký jméno…nechápu že je spousta takových hezkých jmen a všechny mé kamarádky vybírají jména cizí, třeba jako Jenifer. My budememe mít Matěje, doufám teda, na plodovku jsem nemusela, tak to není 100% ale měl roztažený nohy tak doufám a kdyby to byla holčička tak Eliška. No už pomalu nakupuju, ale opravdu pomalu, teď děláme pokojíček, tak čekáme na koberec a postýlku. je to mazec jak je vše pro ně drahé…