Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
chuďátko, tak to já zvracela jen do 3 měsíce a nebylo to tak strašný, ale za to jsem si před svatbou v červenci zablokovala záda a jelikož se nesmí žádné prášky tak je to hrozná otrava, musím dávat pozor abych si s něma špatně nehla, takže práce servírky nepřípustná… jelikož jsem žila prací tak se mi na to těžce zvyká, ale pomalu mě to začíná bavit,jen každým dnem si začínám uvědomovat jak to letí…
No to jo a je to čím dál tím rychlejší. Já mám před sebou ještě spoustu věcí, co jsem chtěla udělat, ale nějak vůbec to nestíhám. Nevím, jak je to možné. Ale už se těším, jak budu letos péct cukroví.
No s těma práškama je to blbý i kvůli tomu, jak pořád lítají různé anginy atd., člověk se to musí snažit nechytit. Jinak já naposledy zvracela tohle úterý
Nejvíc mám strach, že budu zvracet i na porodním sále. Jinak jsem dneska zjistila, že jsem zase kilo zhubla, takže oproti původní váze +1 kg, tak jsem naštvaná, dneska se snažím celý den jíst, ale já po tom magnézku s tím mám fakt problém.
Ahoj Tinko,jak se vede? Co malá? Byla jsem na chvíli u rodičů, se trošku odreagovat
Už si připadám jako balónek…doktorka mi zase dovolila cvičit tak se zase začnu hýbat. Ke všemu mi nevyšel test na cukrovku
a já bez sladkýho nemůžu být… a co ty? doufám že se malá ještě v bříšku drží a ty nezvracíš!!!
Ahoj, no test na cukrovku mi taky nevyšel zrovna krásně. Ta první hodnota mi vyšla ok, ani nevím kolik, ale po hodině mi vyšlo 8.7 (mez 8.8) a po dvou 7.6 (mez 7.7). Takže bych to měla omezit, ale nikam mě neposílali. To se jim lehce řeklo, když jediné, co jsem byla do té doby schopná sníst bylo sladké. No tak jsem ho omezila a zase zhubla, takže jsem se na to nakonec vykašlala, ale je fakt, že jím i jiné věci. Paní doktorka mi řekla, že se nemám bát, že malá bude malá, takže velké dítě mi nehrozí. No pak mi dělali sedimentaci a zas mi vyšlo málo železa 115 místo 120 a víc. Tak jsem dostala aktiferrin, ale ukecala jsem to obden, protože už teď je mi jasné, že mi po něm bude zle a zase přestanu jíst, mně totiž bylo zle i po hořčíku. No a jinak už jsem na mateřské a příští týden jdu na první poradnu do nemocnice, takže jsem zvědavá. No jinak od začátku těhu mám pořád navíc jen 2 kg a zatím to nějak nechce nahoru, zadek mám poloviční a nohy taky, takže nevydržím ani dlouho stát, ale hlavně, že malá je ok. Včera jsem dělala svojí první jablečnou přesnídávku a byla výborná, tak do příští várky zkusím dodat banány. Ať mám nachystané nějaké příkrmy pro malou
. Tak držím pěsti, hlavně s tou cukrovkou a jak ti to vlastně vyšlo? Ty moje výsledky, když jsem to porovnala s těma ostatníma na netu, tak s těma mýma výsledkama už nějaké holky do diabetologické poradny chodily. ![]()
Já ti ani nevím kolik mi to vyšlo…mám sestřičku takovýho čertíka, mluví hrozně rychle a doktorka na všechno říká to nic není, nikam mě neposlali jen mám dodžovat dietu, což nic pro mě není, konečně si užívám že si můžu dát cokoliv, a sladký je moje neřest. Jejda tak ty musíš být hubeňour
hlavně ať jsi zdravoučká, já už mám 10 kg navrh, ale velikost oblečení pořád 38 tak to jde
Jen ty záda, kdyby mě tolik neboleli, objednala jsem si nějaký dvd na cvičení protože pilates už mě nebaví, tak snad mi to trošku pomůže,tady v tomhle zapadákově totiž nikdo nedělá masáže těhotným a já bych ji tolik potřebovala. Tak pak napiš jaká byla poradna v nemocnici. Nám pořád ještě nedorazil koberec do pokojíčku,ale už jsem si vybrala tu rostoucí postýlku, tak ji zkusím objednat, doufám že to nebude nějaká blbina
Jéé ty děláš přesnídávky, no já chtěla taky ale manžel by mi je zatím sežral, je jak malej…
No tomu mému trhali v pondělí moudrák, takže jsem mu musela nějaké přesnídávky koupit. No a když jsem viděla, že jedna stojí 16 Kč, tak jsem se rozhodla, že je prostě zkusím udělat (ale musíš mít dobré skleničky, použít jdou jen ty z Hello, na jiných schválně dělají blbá víčka). Dostali jsme od tchyně spoustu jablek, ale jsou to takové ty červené soudky, co jsou nahořklé, no ale ta přesnídávka z nich je úplně luxusní, až ti mám pocit, že to snad z toho taky vyrábí, ta chuť mi přijde stejná. Tak ty přesnídávky můžeš třeba schovat
někam, kde je manžel nenajde. Víš co, spousta toho jde udělat a tady vím, že v tom fakt není nic jiného, než jablka. Až bude malá na světě, tak už tolik času a energie mít nebudu, abych něco takového dělala, tak to dělám teď. Já jsem takový skrblík, mám pak hroznou radost z toho, kolik jsem zas ušetřila
No já měla před otěhotněním svých 64 kg a snažila jsem se to zhubnout na 60 a vůbec to nešlo. Ale myslím, že až porodím, že to tam bude, takže aspoň něco
. I manžel teď říkal, že mám nějakej malej zadek
Jinak to ti ta cukrovka vyšla asi tak jako mně, tak to nebude žádná hrůza, jinak by tě museli někam poslat. A víš co, jestli jsi zvyklá cvičit a teď jsi necvičila, tak to na to může mít taky vliv. Protože normálně to tělo spálilo a teď prostě ne, tak to v té krvi zůstalo. Jinak malá teď teprve začíná pořádně kopat v tom smyslu, že mám nohu pod žebrem atd., až to kolikrát bolí, ale zas si říkám, že se má aspoň k světu. Jinak ty masáže pro těhotné - já o tom taky přemýšlela, ale je mi líto dát 300 a víc za půl hodiny, když za chvíli to bude to samé (to břicho mi nezmizí). A navíc ty pro těhotný jsou spíš takový hlazení si myslím, já zas raději, když na masáži dostanu pořádně do těla, což teď nejde. Jestli vám má koberec doručit česká pošta, tak to si možná počkáte, co tak poslouchám, jsou s ní pořád větší problémy. Já se snažím všechno posílat PPL, je to o dost lepší služba a těch 30 Kč navíc už mě nevytrhne. Lepší než celý den čekat doma, jeslti pošta dorazí nebo ne. Tihle obvykle dorazí druhý den a ještě předtím zavolají.
a co do tý přesnídávky ještě dáváš? no je to masakr kolik za to chtějí peněz a ani nemáš jistotu co těm dětem dáváš..Manžel je kuchař ale v práci mu moc nejí,takže doma pak najde úplně všechno
je to takový moje dítko
Nejsi skrblík, já taky přepočítám každou korunu ikdyž vím že na tom jsou lidi daleko hůř, mám pak radost, nemám ráda předražený věci. No vidíš všechno to utrpení k něčemu bude, budeš mít svoji váhu. za to já budu jak balón
když jsem otěhotněla měla jsem 51 teď o deset víc, jj je to tím pohybem i ta cukrovka, v práci jsem nalítala kilometrů a teď nic, jen procházky. Tak to si kopanečky pěkně užívej, mě ten můj čertík co mám v břiše dal pokoj jen když jsem šla do tý nemocnice jak mě bolelo bříško.ˇJinak je to asi fotbalista,včera večer se mi zase otočil hlavičkou nahoru, protože mě kope do močáku a je to zase hrozně nepříjemné, zase jsem celou noc nespala, přemýšlím jak ho přimět aby se zase otočil, teď už na něj platí jen relaxační hudba co mu pouštím,ale taky už to není žádnej zázrak…
No penízky to jsou občas vyhoźený za tu masáž ale mě ty záda tak bolej, že už se kolikrát v noci neotočím ani z boku na bok, a neuroložka mě vezme až 21.12. do tý doby se zblázním, fyzioterapeutka co mi narovnává záda normálně nemá na tohle kurz, tak mi řekla ať si najdu někoho kdo jen masíruje těhotný, aby mi to uvolnili, jinak nebudu moc ležet při porodu na zádech
To je viď jsme jak lazaři
ty nemůžeš jíst já spát
No koberec máme tady u nás z prodejny,ale objednával ho protože měl málo ale příjde mi že to objednával někde v tramtárii že pořád nic, máme to kousek od baráku tak manžel tam pro něj dojede protože za dovoz 500 m a pokládku si řekl pán 1 tis. kč
blázen, jen hrůza že bydlíme v 8 patře tak to kluci musí vynést ručně
to zase bude nadávek. A co výbavičku už máš kompletní? už se ti to blíží viď?
Jo, výbavičku už mám dlouho, jak jsem byla doma, tak jsem pomalu sháněla. Kvůli té přesnídávce jsem koukala tady na emimino a zjistila jsem, že ty recepty jsou dvojí, buď dáš dost vody, tj. asi 2,5 l na 5 kg jablek a pak to musíš zahustit pudinkem a nebo dáš vody málo cca 0,5 l na 5 kg jablek a pak to fakt není potřeba. Pak se to buď dosladí, nebo ne, ale sladit je asi kvůli mimi lepší hnědým cukrem nebo vůbec (stejně jako je asi lepší tam ten pudink nedávat). Já hnědý cukr koupila, ale nakonec ho nebylo vůbec třeba, No dělala jsem to z poloviční dávky, tj. 250 ml vody na 2.5 kg jablek, když jsem měla asi půlku nakrájenou, tak už jsem to dala vařit a pak dohazovala. Bála jsem se, aby se to nepřichytlo, ale ta jablka pustí sama od sebe dost vody, takže to bylo v pohodě. No a pak až ke konci jsem to víc hlídala, aby to bylo rozvařené všechno a nakonec jsem to rozmixovala a zavařila. Ono pak už to má takovou konzistenci jako přesnídávka, to pak poznáš, že už to je v pohodě. Zítra se chystám koupit ty banány, aby nebyla jen jedna příchuť, ale už mám jen velké skleničky, no nedá se nic dělat. Těch jablek je fakt hafo a nechce se mi je vyhodit, tak je rozdám a sdělám na tohle. K jídlu to moc není.
Jo takže ve zkratce v té přesnídávce mám jen ta jablka a trochu vody, ale ta se určitě vyvařila.
děkuju,mám tam taky totiž přepravku zimních,ale k jídlu už nejsou tak dobré jako ty podzimní, tak abych je zbytečně nevyhazovala ![]()