Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No tak já na plodovce taky nebyla, ale zatím všichni říkají holčička a v tom 20 tt pan doktor říkal, že to vidí krásně, tak snad to tak bude. Já teda měla problém vybrat holčičí jméno, ale cizí bych taky nedávala. Cizinec nejsme ani jeden, tak co. Matěj je taky pěkný jméno, u nás by kluk byl Honza po tatínkovi. Jinak o tom, jak je to všechno pro děti drahé, mi ani nemluv. My teda dost věcí koupili na aukru, oblečení nakoupila v podstatě moje máma, plus mám nějaké starší, co se předává v rodině jako pojistku, kočárek jsem dostala od sousedky, postýlku mám ještě po sobě (je v perfektním stavu) ale jinak je to fakt mazec. Kupovat to všechno nové, tak to bychom se pořádně prohli, je otázka, jestli bychom na to měli. Nevím, jak to dělají ty ženský, co jsou samy.
já si myslím že to ta ženská cítí jestli to je kluk nebo holka, já jsem jsem si skoro jistá od začátku klukem
Taky nad tím dost přemýšlím jak to dělají ženský co jsou sami, proto jsem pro využít věci od ostatních, než si koupit nové, když si to člověk spočítá tak aby od puberty šetřil na to že si jednou pořídí miminko
Teď právě jediný co jsme koukali s manželem co se mu líbí, tak chce koupit prckovi rostoucí postel, je na netu za 7,5 a je to pak vlastně válenda 140cm až to dítě vyroste… tak nevím furt mám ještě čas
jen to čím dál rychleji utíká. Jinak taky oblečení kupují hodně maminky hodně mi dávají kamarádky, kočárek jsem taky koupila za pár korun skoro nepoužitej…ale stejně. A co monitor dechu půjdeš do toho? a kdy máš vlastně přesnej termín? ať vím kdy ti držet palečky ![]()
No monitor dechu jsem řešila dlouho, protože osobně (jako netěhotná) si myslím, že je to zbytečnost. Ale teď si říkám, kdyby se nedejbože něco stalo, tak bych si vyčítala, že jsem ho nepořídila. Takže ten jsem plánovala koupit, ale pak jsem to říkala šéfovi (mají teď od srpna miminko) a on mi řekl, že mi dá ten jejich (je to novej babysense II, takže super). No a švagrová má miminko od září, tak ta mi řekla, že mi taky pošle ten jejich (ta má od nějaké známé použitý Nanny). Takže možná budu mít nakonec 2, uvidíme. No termín podle průkazky mám 30.12. (ale to je taky trochu tím, že jsem MUDr. požádala, aby mi ho tam nechala takhle, vyjde mi to nejlíp kvůli penězům, pže mateřská mi bude končit 31.5.), podle PM 28.12., podle UTZ ve 20 tt 26.12., ale celkově jsme drobnější, takže to nakonec bude velké překvapení. Do toho ty moje kontrakce
. Ta rostoucí postel nemusí být marná, já o ní zatím neuvažovala. Ale co jsem já kupovala, to jsou plíny - chci zkusit látkovat, měla jsem spoustu pěkných plen od tety a nějaké jsem dokoupila, plus svrchní kalhotky, pak pár Bambino Mio a nějaký další a uvidím, jak to půjde. Jo a taky jsem kupovala cestovní postýlku, ta je taky fajn. Jinak já jsem teda byla na začátku přesvědčená, že to bude kluk, takže uvidíme. No a kdy máš termín ty?
taky nad tím monitorem přemýšlím, ale všechny maminy okolo si ho půjčily v porodnici takže si ho nemám od koho vzít
ale počkám až se narodí a když tak si ho taky půjčím. Ten od Nany si všichni chválí. Jé ty budeš zkoušet látkovat, tak to koukám že se dnes někomu do toho chce
nad tím jsem ještě nepřemýšlela. No cestovní postýlku si musím pořídit k našim, jelikož pocházím z Opavy, a jezdím tam často na návštěvu tak aby tam taky nějakou měli
a jakou sis pořídila stále váhám…Jé tak Nikolka bude takový povánoční dáreček nebo Novoroční tak to je krásné. A tak je ti dobře? nebo kontrakce stále přicházejí? No my máme termín 11.2.
taky nad tím monitorem přemýšlím, ale všechny maminy okolo si ho půjčily v porodnici takže si ho nemám od koho vzít
ale počkám až se narodí a když tak si ho taky půjčím. Ten od Nany si všichni chválí. Jé ty budeš zkoušet látkovat, tak to koukám že se dnes někomu do toho chce
nad tím jsem ještě nepřemýšlela. No cestovní postýlku si musím pořídit k našim, jelikož pocházím z Opavy, a jezdím tam často na návštěvu tak aby tam taky nějakou měli
a jakou sis pořídila stále váhám…Jé tak Nikolka bude takový povánoční dáreček nebo Novoroční tak to je krásné. A tak je ti dobře? nebo kontrakce stále přicházejí? No my máme termín 11.2.
Víš co, mně je dobře, to je právě to, že mně to ani nijak nebolí, nic. V to pondělí, úterý i středu jsem to rozpoznala, kdy to jsou kontrakce a kdy ne, měla jsem to v paměti z toho monitoru, teď mi to zas nějak splývá. Ony ty kontrakce šly jakoby zvrchu. No ale teď mi to břicho občas tvrdne jako ze strany, tak nevím. Když je to rychlé (prudký pohyb), je to jasné, je to Nikolka, ale když je to pomalé, tak nevím, jestli si mi jen nalehla na jednu stranu nebo je to zas kontrakce. Ono pak to břicho mívám takové šišaté. Ale včera jsem ho měla šišaté i ve vaně a dost dlouho, tak jsem zas měla strach, abych nerodila. S tím látkováním doufám, že u toho vydržím, asi to nebudu hrotit hned od začátku, i když to zkusím, ale to nějaké jednorázovky asi zkusím, ale jak jsem četla ty diskuse ohledně látkovek, tak mě to nadchlo, ale trvalo mi strašně dlouho než jsem se v tom začala orientovat. Ona je to ze začátku docela pálka, ale pak už právě ne a říkám si, že až budu brát jen ten rodičák, tak se ušetřená tisícovka za plíny určitě hodí. Navíc mně to přijde takové příjemnější i pro to mimi, být v látce než v jednorázovce. Na druhou stranu tomu člověk nesmí propadnout, protože když čtu ty diskuze, tak si myslím, že ty holky to nakonec vyjde finančně nastejno, protože pořád kupují nové plíny a ona taky jedna vyjde třeba na 500,– Kč. Tak zkusím najít nějaký kompromis.
A kde bydlíš jinak, když do Opavy jezdíš za rodiči? A kde budeš rodit? Já na Bulovce (Praha
, taky jsem se tam narodila a ségra taky.
Už to vidím - Kostelec nad Orlicí. No můj muž je z Chrudimi, tak my zas za prarodiči a švagrama budeme jezdit tam.
tak na sebe dávej pozor, obdivuju tě já už bych panikařila asi..
mě už ty bolesti úplně ustaly, myslím si že díky magnesiu který jsem si koupila i když mi řekl ve středu ten doktor že je to zbytečný. Stáhla jsem si z netu relaxační hudbu promiminka a když malej řádí tak že to je nepříjemný tak mu to pustím
No já jsem nad těma plínama uvažovala a je to fakt že to je taky dost peněz na začátek, ale vzdala jsem to i tak nejen kvůli penězům…asi už jsem na tohle moc pohodlná, máš pravdu každá tisícovka dobrá, ale snad to zvládneme i tak, pořád si říkám že moji rodiče měli ještě míň peněz a taky to zvládli..hold si občas utrhneme od huby.
JJ bydlím v Kostelci ale pocházím z Opavy, rodit budu v Rychnově nad Kněžnou, je to tam hrozný ale dnes si asi nevybereš, do Hradce Králové to je daleko…30km a to by manžel nepřežil mě mít tam..tak doufám že bude vše v pořádku a ty 4 dny tam přežiju
Takže jsi z Prahy?
No původně jsem z Prahy, ale před 5 lety jsme se odstěhovali do Milovic u Nymburka. My akorát přestavujeme kuchyň, to je poslední místnost, co potřebujeme udělat, než se Nikolka narodí, takže dneska moc nepoležím. Ale sem tam si lehnout chodím. Koupila jsem si ten podpůrný pás a musím říct, že mi pomáhá, drží mi to břicho pohromadě (a to já zas tak velký nemám). Já to beru rak, že s těma plínama je to každýho věc, já to zkusím a když to půjde, tak u nich zůstanu, když ne, vykašlu se na to.
Magnezko bych měla taky brát, když mám pocit, že mi to břicho tvrdne, tak ho vezmu, ale jinak je mi po něm zle od žaludku, tak to taky nepřeháním.
tak jste v domečku? no tak to si musíš libovat, kuchyň-ryze ženská věc
já mám naštěstí taky zatím mrňavý bříško,ale už to není tak jednoduché pohybovat se bez zadýchání
to magnesium jsem si koupila, s vitaminem B6 a jsou to větší tablety, s větším obsahem takže se bere jen jedna denně a žaludek mi to nedráždí a jako ty klasické…A copak si dělala než jsi otěhotněla za práci?
Nene, máme byt. Milovice jsou plné zrekonstruovaných bytů. Jinak dělám v advokacii, v 13 tt jsem dělala advokátní zkoušky, bylo to žůžo, protože jsem pořád spala nebo zvracela a zhubla jsem 6 kg. No takže teď, ve 33 tt mám oproti původní váze navrch kila 2. A co ty? Kde děláš?
jejda tak to na tobě nemůže jít ani vidět že jsi těhotná
Já pracuju jako servírka, teda teď už jsem od listopadu doma. Zrovna mi to moc nevyšla, dělala jsem jsem na jednom krásným hotýlku vedoucí restaurace, ale jelikož jsem dělala 16 hod. směny a jinak to nešlo tak jsem šla na neschopenku. Do října jsem chodila jim alespoň občas vypomoct, ale teď už mě tam nechtějí tak si zvykám na nudu doma…
No tak já jsem doma od července, protože jsem právě pořád zvracela, prostě to nešlo, zvracela jsem až do konce 6. měsíce a i pak občas. Navíc v práci je to celkem stres a já nemohla ani jíst, takže to prostě nešlo. Když to tak vezmu, tak prvních půl roku jsem dospávala spánkový dluh. Teď už se taky nudím, ale zas pro změnu mám ty kontrakce, já prostě pořád musím něco mít. A za týden jdu na mateřskou.