Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky holky, chtěla jsem se zeptat jestli některá z vás nemá skušenost s natrženým konečníkem po porodu? 6 měs po porodu jsem myslela, že se mi vrátili hemeroidy ale Dr. a chyrurgii mi řekl že má na dvou místech natržený konečník a docela dost. Tak jsem dostala mast a že to mám masírovat. Zatím je to týden, bylo mi řešeno že to bude trvat 3-4. Ale neřkeli mi co se stane když se to nezlepší, co stím budou dělat? ![]()
Děkuji za názor
ahojky…měla by jsi se odkyselovat…jíst více zásadité potraviny. Mě praskal takhle konečník asi 3 měsíce…vždy se prasklina zahojila a za chvíli se udělala druhá. .Bolelo to jako čert a to ani nemluvě o tom,když se šlo navelkou. auuuuu
a tak jsem dostala radu se odkyselovat…jíst zásadité potraviny a ráno nalačno vypít kávovou lžíci jedlé sody rozpuštěnou ve sklince. A asi po třech dnech pití jedlé sody…se mi prasklina začala hojit a další se už neukázali… ![]()
ale chce to pít dlouhodoběji,protože kdybych přestala opět by došlo k překyselení těla a praskliny by tu byli hned znova.
ono to má i svůj odbornej název…anální fistura
neboli prasklina
a to jestli jsi mívala hemeroidy,tak to je taktéž známka překyseleného těla …pokud se budeš odkyselovat poctivě,tak hemáče nemají další šanci.
kotýsek píše:
ahojky…měla by jsi se odkyselovat…jíst více zásadité potraviny. Mě praskal takhle konečník asi 3 měsíce…vždy se prasklina zahojila a za chvíli se udělala druhá. .Bolelo to jako čert a to ani nemluvě o tom,když se šlo navelkou. auuuuu
a tak jsem dostala radu se odkyselovat…jíst zásadité potraviny a ráno nalačno vypít kávovou lžíci jedlé sody rozpuštěnou ve sklince. A asi po třech dnech pití jedlé sody…se mi prasklina začala hojit a další se už neukázali…
ale chce to pít dlouhodoběji,protože kdybych přestala opět by došlo k překyselení těla a praskliny by tu byli hned znova.
ono to má i svůj odbornej název…anální fistura
neboli prasklina
a to jestli jsi mívala hemeroidy,tak to je taktéž známka překyseleného těla …pokud se budeš odkyselovat poctivě,tak hemáče nemají další šanci.
Kotýsek
To je skvělý nápad s tou sodou!!!!! Problém s natržením mám také už delší dobu, ale zdráhám se s tím zajít k mudr.
Vyzkouším, dík moc
![]()
Ahoj, já to měla taky, dostala jsem proctoglyvenol a detralex s tím, že když se to nevyhojí takhle, tak to budou řešit operativně nebo botoxem. Operace spočívá v tom, že tu trhlinu jakoby natáhnou, aby se líp zahojila a líp se k ní dostaly účinné látky. Botox (ten se mi zamlouval mnohem víc) se píchne někam asi poblíž a plní tu samou funkci. Jen je to bez narkozy a operace. Mě se to ztratilo samo, ale to se prý stane výjimečně. A jmenuje se to anální fisura, ne fistura
Jak říkal můj dr, ona je to vlastně prkotina, ale na hrozně blbym místě, protože se to furt dokola zanáší a zanícuje… A to nemluvim o velké, to jsem chtěla umřít. Hodně štěstí ![]()
Já_a_Kačí píše:
Ahoj, já to měla taky, dostala jsem proctoglyvenol a detralex s tím, že když se to nevyhojí takhle, tak to budou řešit operativně nebo botoxem. Operace spočívá v tom, že tu trhlinu jakoby natáhnou, aby se líp zahojila a líp se k ní dostaly účinné látky. Botox (ten se mi zamlouval mnohem víc) se píchne někam asi poblíž a plní tu samou funkci. Jen je to bez narkozy a operace. Mě se to ztratilo samo, ale to se prý stane výjimečně. A jmenuje se to anální fisura, ne fisturaJak říkal můj dr, ona je to vlastně prkotina, ale na hrozně blbym místě, protože se to furt dokola zanáší a zanícuje… A to nemluvim o velké, to jsem chtěla umřít. Hodně štěstí
je to hrozná bolest, horší než porod ![]()
Tak sodu bych si teda do žaludku dobrovolně nedala. Fisury (ne fistury) se dají řešit např. homeopaticky.
já jsem měla praskliny hodně a měla jsem to ze zácpy, kterou trpím, nakonec to došlo tak daleko, že jsem šla k doktorovi, ten mě poslal k proktologovi a vzhledem k tomu, že těch prasklin už bylo hodně a nechtěli se hojit, tak mi je odstranili operativně - nějakou kryo něco…už si nepamatuji název, ale v podstatě je to zmražení na hrozně nízkou teplotu, ta kůže odumře a udělá se nová pevnější a povolnější a i se to trochu roztáhne, dělali mi to normálně v narkoze ale byla jsem pak měsíc doma, aby se to obnovilo a zahojilo, od té doby mám klid, bylo to před 2,5 lety…ted jsem porodila a měla jsem z porodu hemeroidy, ale nakonec se to už zlepšilo a už je nemám a je to dobrý…nejhorší pro mě bylo, když mi doktor furt říkal, že musím dbát na měkkou stolici, jenže já si můžu dát několik švestkových kompotů, kefír a já nevím co všechno ještě jsem ozkoušela na zácpu a nic mi nikdy nezabralo…nejvíc mi zabralo hodně pít, aspoň 3-4 litry denně…tak přeju ať se ti to zahojí mastí, ať nemusíš na zákrok…
omlouvám se …to byl překlep…později jsem si to po sobě ,už nečetla
takže pro ty ,co mě opravovali…anální fisura…ne,fistura… ![]()
Lasicka píše:
Tak sodu bych si teda do žaludku dobrovolně nedala. Fisury (ne fistury) se dají řešit např. homeopaticky.
když si o sodě načteš více,tak ji dokonce doporučují…pro dobré trávení a vyrovnání kyselin v žaludku,protože ty tělu škodí.A nebo je to rychlá pomoc při pálení žáhy.A soda je naředěná s vodou a při pití ti to ani téměř nepříjde,že piješ sodu.
Vykašlete se na veškeré masti, nepomáhá. Já měla problémy několik let, bolest do omdlení, návštěva proktologa byla „drsná“, podstoupila jsem ji jen jednou, víckrát jsem to nezvládla. Nicméně, moje letité problémy vyřešil dilatační kolík, který jsem si u proktoložky zakoupila. Tato investice se opravdu vyplatí. Každý den 2× na 10 - 20 min zasunout. Ze začátku to bolí, ale bolí vás to střevo, ne prasklina/y. Jinak, proktoložka mi ještě doporučila - po každém záchodě rovnou do sprchy (papír je hrubý, odírá, max vlhčené ubrousky) a i „hloubkově“ umýt (mýdlem třeba), klidně 4× až 5× denně - co nejvíckrát - do sprchy a pouštět vřelou vodu, jakou vydržím, pod velkým tlakem na místo praskliny. O operacích mluvily a verdikt - na operaci praskliny zašijí, ale nikdy to není koncové řešení, stehy prasknou a jedeme znovu. Dilatace spočívá v rozšiřování konečníku, v podstatě jde o znecitlivění již udělané praskliny. Nejde o její „zatáhnutí“. A pokud je bolest nesnesitelná, existuje i dilatační operace, kdy vám tam tu dilatační věc dají. Já osobně jsem však zastánce té vlastní dilatace dilatačním kolíkem, kterou si děláte sami. Opravdu mě to ze začátku bolelo moc, kolík jsem nebyla schopná zasunout, potom jsem vydržela 2 minuty, 5 minut, 10 a tak dále. Takže tak. Díky tomuto kolíku jsem měla po měsíci jen malé bolesti a po dvou měsících jsem úplně vyléčená. Tak pevné nervy ![]()
A děvčata, jíst tak, abyste nemusela tlačit
mně pomohla paprika, červená, zelená, žlutá.. ![]()