Krvavé škrábance v pochvě

158
5.11.17 22:17

Krvavé škrábance v pochvě

Ahoj, mám takový problém. Občas, když beru antibiotika, chytnu mykózu. Přeléčím volně prodejnými přípravky a za pár dní sem v pohodě.
Teď to ale bylo jiné. Brala sem antibiotika kvůli zánětu hlasivek, po dobrání se mi začly objevovat příznaky jako mykoza - bílý výtok, svědění, otečení..
Po canestenu výtok pryč, potíže se zmírnily ALE začly se mi objevovat jakési „škrábance“ poprvé jsem si jich všimla v pátek, ale určitě to nevypadalo jak dnes, byli to spíš takové malé rýhy. Dnes bych to fakt nenazvala jinak jak škrábance, jsou krvavé a jsou jakoby nad klitorisem a pak dole kolem poševního vchodu. Každé močení je pro mě utrpení, jako kdyby do mě bodaly nože :( Nemyslím si, že mám problém vevnitř. Mažu 3 dny mastní canesten, ale nezdá se mi, že se to lepší, spíš naopak. A ta mast také hrozně pálí, jak tam mám ty krvavé rány :(
Zítra určo volám na gyndu, ale čekačky jsou tam kolem 2-3 týdnů a to nevydržím :(
Nemáte někdo podobné zkušenosti? Jak jste to léčili?
Děkuji všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9374
5.11.17 22:21

Napadá mě, jestli by to nemohly být bradavice nebo opar :think: Na gyndu si zavolej, akutní případy snad berou všude hned nebo během pár dní. Nebo nemohla ses třeba ve spánku tak poškrábat sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.17 22:22

Občas se mi to stalo taky jsem pořad mazala canestenem a nic. Pak jsem namazala bepanthenem na opruzeniny a po par dnech to bylo Ok..

• Citovat
  • Upravit
1835
5.11.17 22:23

Na tohle se asi nedá poradit jinak, než okamžitě na gyndu a určitě tě vezmou i bez čekačky, je to akutní, na tom trvej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.17 22:24

Ahoj, mese to jednou stalo po catem pouzivani intimniho mydla. Mela jsem ji hrozne vysusenou a pokozka praskala. Vynechala jsem veskera mydla a umyvala se dole jen cisto, vlaznou vodou, nesusila rucnikem ale nechala volne uschnout, doma jsem ji furt vetrala a po moceni jsem neutirala ale jakoby toaletakem jen prilozenim vysusila. Nevim zda je to stejny problem ale me to do 2 dnu odeznelo :)

• Citovat
  • Upravit
158
5.11.17 22:26

Intimní mýdlo používám chilli, asi 2 měsíce. Může to být z toho?
Jinak ve spánku určitě ne.. a s přítelem jsme 2 týdny nic neměli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.11.17 22:34

To jsou trhlinky, které vznikají po těžší mykoze. Mám s tím zkušenosti. Namaž to bepanthenem, do zahojení vynech sex a použij gynokaps na obnovu mikroflóry. Nic jiného to opravdu není. Klidně se ti i může sloupat vrchní vrstva sliznice. Po atb to mám pravidelně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.11.17 22:35

@Lussinda ja pouzivam lactacyd. Nemuzu rict s jistotou jestli to mas s toho. Nemela jsi ted treba MS, tudis si casteji chodila na wc a mohlo dojit k,, odreni,,? Dole je ta pokozka dost citliva a velmi rychle se muze stat se vysusi.

• Citovat
  • Upravit
3145
5.11.17 22:39

Při kvasinkách může kůže krehnout a praskat. Navíc ty canesteny a spol též nějak extra nenapomahaji její pružnosti a můžou vzniknout praskliny.
Na ty by opravdu asi nejlépe zabral bepanthen či jiná hojivá mast. Určitě také oplachovat vodou, větrat, nenosit vložky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
5.11.17 22:52

Urcite to je doprovodny efekt k mykoze, taky se mi to obcas po atb stalo. Me moc nepomahalo mazani zadny, naopak oplachovat chladnejsi vodou a co nejvic nechat pokozku dychat. Prave pod jakoukoli mastickou jsem mela pocit ze se to dusi a pari a je to jeste horsi. Urcite si vydupat gyndu hned jako akutni, na velky mykozy mi zabira jedine macmiror(polykat i do pochvy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
5.11.17 23:48

Přímou zkušenost nemám, ale ta zkušenost od janli mi něco připomněla. Mně se jednou po neškodném použití voltaren gelu sloupaly tři vrstvy kůže z kotníku…
V příbaláku canestenu na podobné problémy vyloženě upozorňují mezi nežádoucími účinky, takže bych úplně věřila, že to klidně může být z toho… Zkusila bych ten bepanthen a gyndu si nechala v záloze, kdyby se to nezlepšilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.17 01:45

Já jsem jednou měla praskliny jako alergickou reakci na parfémovaný toaletní papír

• Citovat
  • Upravit
9500
6.11.17 08:22

@Lussinda vyrad vsechna mydla a omyvej pouze cistou vlaznou vodou. pokud mozno chodit na ostro aby pokozka ci nejvice dychala. nam na tyto problemy dost dobre funguje lichorerisnice a pijeme tyden caj sypany od gresika pod nazvem mykotin. vzdy vse spolehlive zabralo. at je brzy lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
7.11.17 22:06

Tak dneska jsem dopoledne volala na gyndu, prej že maj plno, že termín nejdřív v úterý příští týden(ano, řekla jsem, že je to akutní). Tak to nevím, jak to vydržím a na pohotovost se mi s tím fakt nechce :( Na doporučení v lékárně sem si koupila gynimun, tak uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.11.17 09:42

Skoč do lékárny, kup si řepík a udělej si sedací koupel. Funguje to skvěle i na jizvy po porodu. Cítím s tebou, já jednou brala atb na zánět trojklanného nervu a pak jsem si musela vzít znovu neschopenku, protože jsem měla panímandu tak rozpraskanou, že jsem nemohla ani chodit. Celá se mi pak sloupala. Potřebuje to čas na zahojení a zregenerování sliznice.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa