Myomy, léčba

1497
5.11.17 19:09

Myomy, léčba

Ahoj, mám dotaz. Už 15 let mám myom, který mi kromě začátků nedělal dosud žádné potíže. Když mi ho našli, bylo mi 23 let a vše začalo krvácením během braní antikoncepce. Tehdy byl velký 7 cm. Doktor mi doporučil prášky vysadit a pokusit se o dítě. Po vysazení se myom postupně zmenšil na cca 3cm, přestal dělat potíže a já postupně 2× porodila. Vše bez problémů, akorát porody byly císařem. Doktor mi pak dal jinou antikoncepci a za celých 6 let co ji beru se nezvetsil a žádné potíže jsem neměla. Až teď. Poslední mesicky mi trvaly 10 dní, byly i silnější, i když ne o moc, pak jsem ještě pár dní spinila no a včera jsem začala zase slabě krvácet, i když mám ještě na týden prášky. Zítra se chystám k doktorovi, ale obávám se, že zase začal růst. Je nějaká jiná možnost léčby než operace? Cetla jsem že už je i nějaký lék, po kterém by se měly myomy zmenšovat, máte někdo zkušenost? Operaci chci až jako poslední možnost, je to složitější, ale mám těžce postiženou 7 letou dceru, kterou mi nemá kdo hlídat a i kdybych někoho nasla, následná rekonvalescence by byla hodně problematická, když musím dceru nosit, prebalovat, strojit, prostě všechno. A neváží zrovna málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26862
5.11.17 19:24

@klaraB Zklamu te, leky na to neexistuji. Osobne jsem zkusila doplnky stravy, stalo me to nekolik tisic :? a vysledek zadny. Operace me neminula, dnes jsem za ni i rada, MS mi vubec nechybi :mrgreen: Sam Dr. rikal, ze dodnes neni zjistena pricina vzniku myomu, a proto neni mozne najit lek.

Opravdu neni nikdo, kdo by se o dceru postaral? Tyden budes v nemocnici a prvni tyden doma toho moc nezvladnes, ta energie telu proste chybi. Pak uz je to lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
5.11.17 19:40

@klaraB Osobně znám ženu (58 let), které myom spojený s anémií vyřešila návštěva Orbita. To je Filipínec, co " z lidí tahá kuřecí vnitřnosti". Má zmizení potvrzení lékaři. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
5.11.17 20:18

Můžeš skusit sedací koupel z řebříčku.
100 g řebříčku namočit na 24 hodin do 5 litrů vody.Vodu ohřát, nevařit. Přecedit a nalít do vany s vodou.Voda nesmí být horká, srdce má být ve vodě. Po koupeli se neutírat, zabalit do koupacího pláště a ulehnout na hodinu do postele.
Dělám si je preventivně už od mládí, myom měly snad všechny ženské ze strany matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
5.11.17 20:47

@cecetka o tom léku jsem četla ve dvou článcích na netu, je to prý asi tři roky co ho začali dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
5.11.17 20:53

Jinak s tím hlídáním je to fakt problém, manžel jezdí s kamionem a přes týden prakticky nebývá doma. I kdyby dostal dovolenou, tak to bude jeden až dva dny a to mi nic neřeší. Moji rodiče jsou už staří, malá je nad jejich síly, takže veškerá péče je prostě na mě. A manželova matka dcerku vídá akorát na narozeniny, takže to taky nepřipadá v úvahu. No uvidím zitra, co se dozvím. Tajně doufám, že když jednou pomohlo vysazení antikoncepce, že by to třeba mohlo zabrat i tentokrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
5.11.17 21:26

Existuje lék Esmya, je na myomy. Brala jsem ho 3 měsíce, ale mně moc nepomohl. Měla jsem velké myomy a chtěla jsem otěhotnět, takže jsem skončila na operaci. Samozřejmě bych nejprve vyzkoušela lék a potom operaci.
Jinak já měla několik opravdu velkých myomů a nikdy mně problém s krvácením nezpůsobovaly. Takže je možné, že tvůj problém s delšími měsíčky s myomem nesouvisí, ale jde jen o nějaký hormonální výkyv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí