Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer, zhruba před dvěma měsíci jsem měla zánět dělohy. Při návštěvě gynekologa mi bylo řečeno, že to pravděpodobně způsobilo tělísko, a bude třeba ho vyndat. Měla jsem přijít po dobrání léků a menstruaci. Můj gynekolog má momentálně nemocenskou, byla jsem tam před třemi týdny, vše bylo v pořádku, takže jsem to neřešila. Jenže teď se mi zánět a veškeré problémy vrátily, doktor je stále mimo. Do včerejška to ještě šlo, ale od večera mám opravdu velké bolesti a teplotu. Vzala jsem si paralen po 4 hod ibalgin teplota i bolest ustoupila. Takže by mě zajímalo jaké s tímto máte zkušenosti, počkat do středy, kdy má už být v ordinaci, nebo zajet na pohotovost? Vyndají mí ho i během zánětu? Celkem z toho mám hrůzu, vše mě bolí a ta představa, že mi ho budou tahat… Zavedení bylo celkem hodně bolestivé. Co je horší, zavedení nebo vyjmutí? Odtranili ho někomu během zánětu? Moc děkuji za odpovědi
Příspěvek upraven 05.11.17 v 04:27
Ahoj, velké bolesti a teplota, to už není nic moc - do středy bych nečekala, ale jela na pohotovost. Asi teda né teď v noci, ale klidně zítra. Aby ze zánětu nebyl větší průšvih.
Nejsem doktor, takže netuším, ale skoro si myslím, že na pohotovosti ti nikdo tělísko vyndavat nebude (pokud nepůjde zrovna o ohrožení života), možná vyfasuješ antibiotika?
Ani s blbou angínou se nevyplácí čekat třeba dva dny víkendu, čím dřív dostaneš léky, tím dřív se ti udělá líp a zánět se nebude rozšiřovat.
Ahoj, me zavedeni teliska bolelo opravdu hodne, nasledne sem i omdlela, ale vyndani bylo naprosto v pohode, to bylo tak rychle pryc ze to nebolelo vubec… Byt tebou na pohotovost zajdu, pro jistotu..
Me sice zavedeni teliska nebolelo, jen to byl takovy neprijemny pocit, ale vytazeni byl pocit stejne podobny, jen to bylo rychlejsi ![]()
Se zánětem dělohy si opravdu nezahravej, do středy necekej, minimálně ti nasadí antibiotika a bude ti lip. Vím, o čem mluvím, zánět dělohy jsem prodělala, rozšířil se mi až na vejcovody a vajecnik a jsem od té doby neplodna.
Mě zavedení taky bolelo jako blázen, ale vyndání bylo úplně v pohodě. Jenom to štíplo. Záležitost vteřiny ![]()