Kryté nebo otevřené wc pro kočku?

741
16.12.12 21:54

Kryté nebo otevřené wc pro kočku?

Ahoj maminky, nějak nevím, jakou kočičí toaletu pro to naše budoucí koťátko objednat. Jaké jsou výhody a nevýhody každého - krytého a otevřeného wc? Díky za každou radu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14083
16.12.12 22:00

Já jsem pro kryté. u otevřeného byl kočkolit všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31429
16.12.12 22:00

Já jsem pro krytý záchod…s otevřeným nemám zkušenost, tak napíšu jen výhody krytého: kočka má soukromí (možná je to úsměvné, ale mají to rády), míň je to cítit a vidět (jeden náš nepořádník fláká zahrabávání, takže bobky nechává na stelivu) a tolik nelítá stelivo ven. Nevýhody mě nenapadají, snad trošku obtížnější čištění, musí se poklop vždy sundat, ale tak to není žádná práce a možná se do některých hůř leze? Ale to záleží na konstrukci, naši kocouři (máme 2 a 2 záchody) chodili do krytého od koťátek bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.12.12 22:02

Výhoda otevřeného je, že když kočička pořádně zahrabe, lítá kočkolit dva metry daleko, což tě udržuje ve střehu a pěkně si několikrát denně zaposiluješ se smetákem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

Kryté, naprosto jednoznačně, zamezí se nekontrolovatelnému šíření smradu, vyhazování kočkolitu, kočka má i větší pocit soukromí, jsou na to háklivé.
Jediný roblém může být, když tam nechce krz ty lítací dvířka, já jsem kocoura párkrát prostrčila sem a tam a pochopil, ale asi ne každá kočka je tak poddajná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226

@ewanka ASi i záleží na tom, kde bude záchůdek umístěný. M ymáme otevřený, protože je v komoře(uskladněné sezonní věci a kočička to má i jako svojí místnost s pelíškem a miskami), která je uzavíratelná dveřmi a má okénko na větrání. POkud by záchod byl někde v obytném prostoru nebo místnosti bez větrání, asi bych koupila krytý s voňavým filtrem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
16.12.12 22:03

Mame kryte, je to takove intimnejsi pro kocku a neni tam tolik videt. Jinak bordelu mu prijde teda stejne :nevim:, stejne mame kockolit vsude. Taky je nevyhoda, ze kocka cura jen v jednom miste a to u vchodu, jak tam zaleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.12 22:05

Já jsem pro kryté, důvody jsou popsány výše. U našich koček nastal problém v tom, že jak vyrostly, tak se tam nevlezly a nechtěly tam chodit. Takže jsme záchody odkryli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
16.12.12 22:06

Když to tady tak čtu, tak přemýšlím, zda se dá zvyknout 6letá kočička na krytý záchod, když doteď chodila na odkrytý. hodil by se nám při letním pobytu na chalupě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.12.12 22:07

@suik já myslím, že bordelu musí být u té kryté méně. Samozřejmě něco vynese na tlapkách, tomu snad nic nezabrání, ale není po každé návštěvě souvislá 1cm vrstva kočkolitu kolem celého záchodku, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.12 22:08

Určitě bych to vyzkoušela, záleží jaká je povaha :)

pro zoubky :)

Příspěvek upraven 16.12.12 v 22:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.12 22:09

Náš kocour chodí na krytý a musím říct, že předchozí kočička měla odkrytý a pokud se musí narychlo koupit méně kvalitní kočkolit ( protože zrovna spletu značku ) tak je i brzy pořádně cítit. Nejde o to, že bychom nečistily, ale že nepojímá tolik pachy a při tom odkrytém by jste brzy padly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
16.12.12 22:12

Nemame kryte a krystalky jsou vsude, takze kdybych chtela nekdy koupit tak asi opravdu kryty zachod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
16.12.12 22:14

My máme krytý, z nekrytého by si holky udělaly pískoviště :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
16.12.12 22:14

Holky, tohle mě dostalo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: