Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všichni na Emimi
Hodně cestujeme s autem atd… a pořídili jsme si malé kotě, hned jsem samozřejmě začala hledat nějakou přepravku! Dost mě chytla značka PET FLY která vyhovuje také požadavkům IATA pro leteckou přepravu. Má i hodně doplňků k zakoupení a myslím že mi máme drobounkou kočičku, takže by jí stačila ta nejmenší velikost 1kb, cena také docela ujde, ale našla jsem ještě jednu, která mi trošku ztížila výběr, je skoro stejná jen od jiné značky a má plastová dvířka (nic proti plastu nemám, ale slyšela jsem že by se o něj kočika mohla při převozu zranit) tak bych radši ty železný, ale pořád si nevím rady, prosím máte nějaké skušenosti??? Jakou teda buď " PET FLY " a nebo CAPRI u které mě zase uklidňuje že je známého výrobce Trixie, ale pořád mě štvou ty plastová dvířka u ní!! Co myslíte vi??
Příspěvek upraven 16.12.12 v 18:29
U té capri je zase navýběr více barev, ale opravdu si nevím rady…
Určitě doporučuji spíš tu Pet-fly. Ta plastová dvířka u té trixie jdou hůř otvřít a ulamují se ty čudlíky kterými ty dvířka drží. Navíc ta pet-fly má i dobré otevírání dvířek. Máme 3 kočky a 2 přepravky a obě kovová dvířka ![]()
Pak je ještě dobrá přepravka CatIT http://www.spokojenypes.cz/…-ruzovo-seda?… , ale je celá plastová a je větší a nevejde se do letadla. Respektive by musela kočička jet sama v prostoru pro zvířata :-/ Ale tahle je dobrá, že se dá otevřít i nahoře i bokem.
Tak moc děkuju, hned jsem věděla že ta dvířka budou problém ![]()
Také jsem našla zase jednu dost podobnou, a ta je tak něco mězi těma dvěma TUHLE už v tom mám opravdový guláš, poradítě někdo prosííím ![]()
Tak hlavně záleží, kde chcete s kočičkou cestovat. Mě vzali kocoura do letadla v obyčejné přepravní tašce a nikdo s tím neměl problém. Naopak s platovou přepravkou jsem měla problém já, protože ač splňovala uváděné rozměry, tak se mi prostě pod sedačku přede mnou nevešla a nakonec jsem byla ráda, že mi ho dali dolů pro přepravu zvířat, protože bych si neměla několik hodin v letadle kam dát nohy. Jinak mě na krátkodobou přepravu víc vyhovuje přepravní taška, protože se líp přenáší. Dám si ji na rameno a mám volné ruce. V plastové má kočička zase víc místa.
Přesně jak napsala Arome…pokud budete cestovat letadlem, je nejlepší co nejmenší přepravka. Pokud s ní budete jezdit jen na veterinu a někam po ČR je lepší větší. Zase z tašek se kočka dost špatně vytahuje. My máme pro třetí kočku podobnou té pet-fly a jsem s ní spokojená. Ale také zálěží co máte za plemeno. Pokud máte mainku, tak ta se do malé přepravky v dospělosti fakt nevejde ![]()
A k té poslední přepravce co jste si našla, otevírání na ty čudlíčky není moc dobré, často se lámou taky.
@Elíšáček píše:
Také jsem našla zase jednu dost podobnou, a ta je tak něco mězi těma dvěma TUHLE už v tom mám opravdový guláš, poradítě někdo prosííím
Podobnou jsme měli, po nějaké době se pantíky na straně vyvyklaly a občas vypadávaly. ALe přijde mi, že nějaký zádrhel bude u všech typů zamykání dvířek. A kočka je malá, nevyroste ještě?
@miua píše:
Pak je ještě dobrá přepravka CatIT http://www.spokojenypes.cz/…-ruzovo-seda?… , ale je celá plastová a je větší a nevejde se do letadla. Respektive by musela kočička jet sama v prostoru pro zvířata :-/ Ale tahle je dobrá, že se dá otevřít i nahoře i bokem.
jo, otevření navíc i nahoře-např. když naše micka se nechtěla nechat na veterině vyndat z přepravky, tak jí veterinář otevřel zvrchu, šáhnul pro ní. Tak v tomhle šikovný.
Přesně tak…když kočka odmítá jít ven, tak je to super. Ale i ty ostatní přepravky se dají otevřít ze shora, ale nejde to tak lehce… Nicméně u té cat-it se ty dvířka časem vyviklají, ale fungují dál bez problémů…jen jsou volnější
Z toho důvodu já právě na veterinu chodím s tou přepravní taškou. Má otevírání na zip navrchu i z boku. Plastovou mám jen otvírání z boku a to jsem musela rozebrat celou přepravku, protože zalezl až dozadu a nemohla jsem ho dostat ven. Takže taky souhlasím, když plastovou přepravku tak otevíraní z vrchu je opravdu lepší.
Nám se zachytávaly v přepravních taškách drápkama, když jsme je vytahovali a taky se hůř udržovala po nějaké „nehodě“.