Změna chování u kocoura

Anonymní
12.12.12 18:42

změna chování u kocoura

Ahojky milovnice koček a zároven těhulky :mavam:
Jsem asi v 7tt máme doma kocoura a kočku britáky..Kocour roční, nikdy nebyl moc mazlivej, spíš takovej strašpitel když přišla nějaká návštěva..Mě se teda nikdy nebál, ale stačila rána něco spadlo a už se bál :D
Ale ted k tématu poslední dobou pozoruju že v noci si ke mě chodí lehnout, pod peřinu k břichu, a spí, nikdy tohle nedělal :nevim:
Myslíte že kočky můžou vycítit těhotenství?
Možná blbá otázka :roll: ale zajímá mě to, jinak si to neumím vysvětlit.. :think:
Díky za příspěvky a přeju hezký večer :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2534
12.12.12 18:54

Ano, můžu potvrdit, že kočka bezpečně pozná těhotenství tzn. cítí, že je nějaká změna ;) Sama mám dva kocoury, kočku a 4 měsíční miminko. V těhotenství na mě pořád lehával kocour, který se normálně drží trochu zpátky. A pes byl můj dvorní ocásek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5861
12.12.12 18:56

Myslím, že kočky a zvířata všeobecně dokážou vycítit spoustu věcí. Já mám mazlíky mazlivý a když jsem otěhotněla, musela jsem našeho kocoura naučit, aby nespal na mně, byl na to totiž zvyklej. A má 7 kg :) takže to byla fakt zátěž. Kocour možná reaguje na změnu teploty, v těhotenství se děloha více prokrvuje a teploučko se kočkám líbí :lol:
A už tě všichni začali strašit kočkama v těhotenství a s miminkem? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.12 19:16

@vrboska jéé tak je to teda možný jo?? :) díky za odpověd :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.12.12 19:18

@Trillian7 Tak to ti věřím že si ho musela naučit, nespát na tobě :)
jak to myslíš strašit?? 8o

• Citovat
  • Upravit
5861
12.12.12 19:32

Když jsme začali říkat známým, že jsem těhotná, tak se nás tak polovina ptala- a kam dáte kočky? Spousta lidí má pořád zafixováno, že kočka přenáší nemoci, zalehne mimino, mimino bude mít alergii apod. Už si z toho nic nedělám - vím své, na rozdíl od nich mám dost informací a zkušeností s kočkama. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.12 19:39

@Trillian7 joo ták :) tak na tohle se mě teda nikdo ještě neptal..Prostě vím že pokud budu dodržovat hygienu tak se nic nestane,,kočičí záchod čistím v rukavicích, a stejně kočky mám domácí, ven nechodí..A kdyby se někdo zeptal kam dáme kočky, tak prostě nikam! jsou to naši mazlíčci :*

• Citovat
  • Upravit
5861
12.12.12 19:43

Přesně tak, jsou součástí naší rodiny, tak kam bych je dávala. Stačí dodržovat základní hygienický zásady. Jinak - jsem ze tří dětí, vždycky jsme měli doma kočky a psa, kočky chodily ven i dovnitř. Nikdo z nás nemá žádnou alergii, vážnější nemoc apod. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.12 19:53

@Trillian7 Podle mě to jsou stejně nějaký fámy či co :roll: nevím no, ale pro jistotu to dodržuju :palec:

• Citovat
  • Upravit
4275
12.12.12 20:40

Jo, kocouři to vycítí, na mě začli mrouskat a už to fakt nešlo, normálně mě sexuálně napadali 8o tak šli pod kudlu. jeden v 5ti a druhej ve 4 letech… no nedalo se nic dělat. od té doby jsou mazli největší a syna (4,5 měsíce) už začli taky brát jako mazlící věc :D on už je totiž začal hladit, tak ho vzali na milost (dokud z něj nic „nekáplo“, tak ho ignorovali nebo se mu vyloženě vyhýbali) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
12.12.12 20:46

Jinak kočičí bedýnky čistím těch5 let já, občas asi ne úplně perfektně hygienicky, kočky se mnou třeba lížou zmrzlinu apod. a toxoplasmózu jsem nikdy ani neprodělala, natož abych ji zrovna teď měla aktivní. kočky před kastrací chodily ven a chytaly myši, ptáky, jedly syrový maso od nás atd. dítě nezalehávají, kde kuba leží, tomu se vyhýbají (jinak ostatní jeho měkká a teplá místa jsou obsazená - tzn.je v postýlce, tak kočky jsou na dece, v autosedačce nebo třeba korbičce kočárku. je kuba v kočárku? tak se přesouvají… jen na tu postýlku jsme je odnaučili - postavili jsem ji v 5.měsíci těhotenství a kočky prostě pečlivě vyhazovali. ale oni pak zjistili, že je tam buď vetřelec nebo že příjde sekec, když to páneček zjistí, tak je už nezajímá. kuba už několikrát pohladil nasliněnýma rukama línající kočku a v zápětí hrrr rukou do pusy a nic mu není. podle mě je větší riziko alergií u majitelů koček jen pokud kočka nebyla v domácnosti během těhotenství. pokud byla, tak i zdravý nealergický člověk nějak imunitním systémem reaguje na vše, i kočičí chlupy. a k dítěti se ta chemická odezva dostane ještě během těhotenství a „naučí“ se ji. prostě bojuje s alergenem ještě ve chvíli, kdy mu máminy protilátky pomáhají. a pak na světě nemá takovej problém. tak to vidím já :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.12 21:55

@ANEBjája ježiš :) 8o tak to věřím že museli pod kudlu když si takhle dovolovali 8) já je teda kastrovaný nemám..chtěli jsme kotata, tak tu navíc ještě máme dvě kotata, ale ty půjdou k novým majitelům :(..tak to je super že si číči zvykli s mimi :palec: jako já mám hodný kočky, sice se moc nemazlej, ale nikdy nezaútočili..Kámoška má malou holčičku a byla tu na návštěvě a malý se vyhýbali, a koukali z povzdálí co to je :) malá křičela a vřískala a oni měli strach 8)..Jinak kočky doslova taky se mnou objedvají, ted už samozřejmně ne :D..Určitě bych postýlku taky postavila dřív aby poznali že tam ne! aby si zvykli..stejně snámi nespí (občas kromě kocoura poslední dbou)takže si myslím že ani do postýlky nepůjdou..Taky mě napadlo, až se to třeba narodí a budu ještě v nemocnici, přítel by vzal domů kus oblečení od miminka a dal jim to očuchat, aby si na ten pach zvykli.. :nevim: Takhle to udělala moje švagrová, ale ne s kočkou, ale psem…přinesli jí kus oblečení malýho, ale pes a kočka je něco jinýho..nno uvidíme :pankac:

• Citovat
  • Upravit
360
12.12.12 22:31

Nase kralicice vedela driv nez ja, ze jsem tehotna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.12 22:47

@alien5 králičice? tak zvířátka to asi opravdu vycítí jak jsem se dozvěděla :)

• Citovat
  • Upravit
3284
13.12.12 08:42

Ahojky, taky vidím změnu u našeho kočičáka, vždycky když jsme si šli lehnout, tak mě nebo manželovi lehal na hrudník, takovej mazlící rituál to byl :) no a teď vždy než uzná že už chce spát, tak si mě lehá na břicho :D je to roztomilý, ale vždycky si ho tam musím poupravit, nemám z toho dobrej pocit, není to žádnej obr, ale zas nemusím mít 4 kila na břiše den co den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný