Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nooo… a když budeš blít jak amina, celý den ležet a spát 18h denně?
Vychovávat k tomu štěně asi nic moc ![]()
Já jsem teda prozvířecí člověk, takže psa určitě, ale pokud máš možnost to naplánovat, tak buď pořiďte štěně a až bude mít trochu rozum, tak se pustit do mimina, nebo nejdřív mimino a až to mimino bude mít trochu rozum, tak pořídit štěně ![]()
No buď bych pejska vzala hned, když zatím těhotná nejsi a nebo až by dítko bylo starší, tak kolem toho roku, dvou. Pejsek potřebuje výcvik a to se s miminkem zvládá blbě, zvlášť pokud by bylo hodně uplakané. Naše malá třeba byla hodný miminko ale i tak si neumím představit, že bych měla cvičit psa a to s tím mám zkušenosti. Takže jak říkám, buď hned, to by pejsek možná stihnul projít i pubertou, než by bylo miminko a mohlo by to být v pohodě a nebo až bude dítko starší, k tomu bych se možná přikláněla víc, kdyby mělo dítko něco přes rok, tak vzít štěně. My máme už jednoho staršího psa a příští rok máme v plánu fenku, malá bude mít právě něco přes rok a přijde mi to jako nejideálnější období ![]()
Tak za me pejska klidne, my to porad oddalovali a miminko se nedarilo, poridili jsme si hafaka ( madarsky ohar) a co se nestalo, cekame miminko a vsechno je v pohode..
pejsek je radost
ale urcite nepodcente alespon zakladni poslusnost, ale pokud zacnete od stenatka tak to zvladnete v pohode ![]()
@Pipet
jo, souhlasim, dite a pes dohromady jsou v pohode, ale novorozenec a stene teda moc ne. kdyz si vzpomenu treba na sve sestinedeli, tak nevim, jakou by mel ten pes sanci prezit… predstava, ze pri tom vsem jeste vencim psa a utiram louzicky…
a asi by umrel hlady, ja jsem nekdy mela co delat, abych sama nasla cas na snezeni sucheho rohliku… ![]()
Já jsem na začátku a ještě si pamatuju, jak štěně bylo náročný. A to jsme měli jen čivavu. Je to jako dítě a nedovedu si teď představit se někomu věnovat celej den, lítat v noci čůrat…Já bych počkala. Buď s pejskem nebo miminkem
My si přivezli naši fenku v neděli a v úterý // na testu
Měla jsem v té době prázdniny, které postupně přešly v nemocenskou, takže jsem na ni měla čas a chodila s ní co dvě hodiny ven. Je pravda, že jsem trpěla na nevolnosti, takže to někdy bylo těžké skloubit, ale teď mi krásně vyplňuje čas. Je jí půl roku a já ve 27.týdnu.
Jestli chcete štěně, tak si pořiďte rovnou, abys měla čas a sílu se mu věnovat a pořádně ho vychovat. Ono chodit co dvě hodiny ven a ještě venčit 2× za noc, co chvíli vytírat louži a ještě ho mazlit a hrát si s ním je časově dost náročné. A když budeš těhotná, bude ti zle apod. tak se ti moc chtít nebude. Jinak mimino a pes bude taky těžký. Tím, že jsi ještě pejska neměla, tak nevíš, do čeho jdeš. Není to hračka, kterou šoupneš někam bokem, když nemáš náladu. Vyžaduje pozornost a péči, je to takové další dítě.
@Pipet píše:
Já jsem teda prozvířecí člověk, takže psa určitě, ale pokud máš možnost to naplánovat, tak buď pořiďte štěně a až bude mít trochu rozum, tak se pustit do mimina, nebo nejdřív mimino a až to mimino bude mít trochu rozum, tak pořídit štěně
Zařídila bych se podle této rady. Máme dvou a půl letou fenku a 10 měsíčního syna a už to s nima jde. Fenula už má rozum, vím co do ní čekat, není to už zbrklé štěně. Kdyby měli oba kolem toho roku, tak je to na mašli.
Nepořídila. Psa jsme si pořídili 4 roky před těhotenstvím-měli jsme čas, věnovali se mu, cvičilo ho, chodili každý den na vycházky. Pak jsem otěhotněla a 4 měsíce vkuse ležela, pes byl venku-retrívr. Ceůý dny sám, úplně zvlčel, neposlechne už na nic, když jsem jezdila s kočárkem tak jsem ho brát nemohla, urval by mě ruku a vymetl semnou i s kočárkem každou struhu.
Nikdy dopředu člověk neví jestli nebude v nemocnici a co pak se psem. Teď nám jeden pejsek umřel a chtěli jsme si pořídit štěně, ale odložili jsme to až bude dítko větší a bude zase víc času.
No tak na toho psa bych samozřejmě nebyla sama, podílel by se i partner. Do práce chodíme oba stejně, každý den ve čtyři jsme oba doma…Popřemýšlíme, vymyslíme ![]()
Psa bych si pořídila v mém případě až po dítěti. Protože mít psa a dítě ve stejnou dobu, to je jako starat se o děti dvě a to by mě složilo ![]()
@Anonymní píše:
Dobré dopoledneChtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s domácími mazlíčky a těhotenstvím. Je dobrý nápad pořizovat si psa v těhotenství? (plemena typu labrador) Nejsem těhotná, psa jsem ještě neměla, ale plánujeme miminko a partner (i já) bychom si rádi pořídili časem pejska, a tohle mě napadlo jako dobrá příležitost pořídit si dárečka k miminku..aby si oba mohli zvykat.
když si nebudu brát servítky, tak řeknu, že pitomější nápad mě teď moc nenapadá. ne ale vážně, nechci tě urazit. labradoři jsou docela akční psi, i když se to nezdá. jsou živí, žraví, a jako všechny štěňata nejdřív nevychovaní. u nás první rok a půl byl očistec (nemám labradora, ale švagrová s labradorkou na tom byla podstatně hůř) a to jsem nebyla těhotná. v těhotenství jsem měla svých starostí dost a ještě řešit že mi pes utíká do silnice, žere na co přijde venku i doma, zničí mi půl bytu a musím ho obden koupat, protože se v něčem válí. děkuju, to mi přijde fakt šílený. podobně šílený jako si pořídit štěně k miminku.
@Veve79 píše:
My si přivezli naši fenku v neděli a v úterý // na testuMěla jsem v té době prázdniny, které postupně přešly v nemocenskou, takže jsem na ni měla čas a chodila s ní co dvě hodiny ven. Je pravda, že jsem trpěla na nevolnosti, takže to někdy bylo těžké skloubit, ale teď mi krásně vyplňuje čas. Je jí půl roku a já ve 27.týdnu.
na tuhle větu možná ještě budeš vzpomínat, jak ti vyplňuje čas. až porodíš, vyplní ti ho dítě a pes bude nadrámec
Dobré dopoledne
Chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s domácími mazlíčky a těhotenstvím. Je dobrý nápad pořizovat si psa v těhotenství? (plemena typu labrador) Nejsem těhotná, psa jsem ještě neměla, ale plánujeme miminko a partner (i já) bychom si rádi pořídili časem pejska, a tohle mě napadlo jako dobrá příležitost pořídit si dárečka k miminku..aby si oba mohli zvykat.