Pořízení psa v těhotenství?

Anonymní
10.12.12 10:31

Pořízení psa v těhotenství?

Dobré dopoledne :-) Chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s domácími mazlíčky a těhotenstvím. Je dobrý nápad pořizovat si psa v těhotenství? (plemena typu labrador) Nejsem těhotná, psa jsem ještě neměla, ale plánujeme miminko a partner (i já) bychom si rádi pořídili časem pejska, a tohle mě napadlo jako dobrá příležitost pořídit si dárečka k miminku..aby si oba mohli zvykat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
10.12.12 10:35

Nooo… a když budeš blít jak amina, celý den ležet a spát 18h denně?
Vychovávat k tomu štěně asi nic moc :nevim:

Já jsem teda prozvířecí člověk, takže psa určitě, ale pokud máš možnost to naplánovat, tak buď pořiďte štěně a až bude mít trochu rozum, tak se pustit do mimina, nebo nejdřív mimino a až to mimino bude mít trochu rozum, tak pořídit štěně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
10.12.12 10:37

No buď bych pejska vzala hned, když zatím těhotná nejsi a nebo až by dítko bylo starší, tak kolem toho roku, dvou. Pejsek potřebuje výcvik a to se s miminkem zvládá blbě, zvlášť pokud by bylo hodně uplakané. Naše malá třeba byla hodný miminko ale i tak si neumím představit, že bych měla cvičit psa a to s tím mám zkušenosti. Takže jak říkám, buď hned, to by pejsek možná stihnul projít i pubertou, než by bylo miminko a mohlo by to být v pohodě a nebo až bude dítko starší, k tomu bych se možná přikláněla víc, kdyby mělo dítko něco přes rok, tak vzít štěně. My máme už jednoho staršího psa a příští rok máme v plánu fenku, malá bude mít právě něco přes rok a přijde mi to jako nejideálnější období :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
10.12.12 10:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2217
10.12.12 10:40

Tak za me pejska klidne, my to porad oddalovali a miminko se nedarilo, poridili jsme si hafaka ( madarsky ohar) a co se nestalo, cekame miminko a vsechno je v pohode.. :hug: pejsek je radost :srdce: ale urcite nepodcente alespon zakladni poslusnost, ale pokud zacnete od stenatka tak to zvladnete v pohode :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
10.12.12 10:40

@Pipet
jo, souhlasim, dite a pes dohromady jsou v pohode, ale novorozenec a stene teda moc ne. kdyz si vzpomenu treba na sve sestinedeli, tak nevim, jakou by mel ten pes sanci prezit… predstava, ze pri tom vsem jeste vencim psa a utiram louzicky…
a asi by umrel hlady, ja jsem nekdy mela co delat, abych sama nasla cas na snezeni sucheho rohliku… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
10.12.12 10:42

Já jsem na začátku a ještě si pamatuju, jak štěně bylo náročný. A to jsme měli jen čivavu. Je to jako dítě a nedovedu si teď představit se někomu věnovat celej den, lítat v noci čůrat…Já bych počkala. Buď s pejskem nebo miminkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9696
10.12.12 10:44

My si přivezli naši fenku v neděli a v úterý // na testu :) Měla jsem v té době prázdniny, které postupně přešly v nemocenskou, takže jsem na ni měla čas a chodila s ní co dvě hodiny ven. Je pravda, že jsem trpěla na nevolnosti, takže to někdy bylo těžké skloubit, ale teď mi krásně vyplňuje čas. Je jí půl roku a já ve 27.týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
10.12.12 10:48

Jestli chcete štěně, tak si pořiďte rovnou, abys měla čas a sílu se mu věnovat a pořádně ho vychovat. Ono chodit co dvě hodiny ven a ještě venčit 2× za noc, co chvíli vytírat louži a ještě ho mazlit a hrát si s ním je časově dost náročné. A když budeš těhotná, bude ti zle apod. tak se ti moc chtít nebude. Jinak mimino a pes bude taky těžký. Tím, že jsi ještě pejska neměla, tak nevíš, do čeho jdeš. Není to hračka, kterou šoupneš někam bokem, když nemáš náladu. Vyžaduje pozornost a péči, je to takové další dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
10.12.12 10:49
@Pipet píše:
Já jsem teda prozvířecí člověk, takže psa určitě, ale pokud máš možnost to naplánovat, tak buď pořiďte štěně a až bude mít trochu rozum, tak se pustit do mimina, nebo nejdřív mimino a až to mimino bude mít trochu rozum, tak pořídit štěně :lol:

Zařídila bych se podle této rady. Máme dvou a půl letou fenku a 10 měsíčního syna a už to s nima jde. Fenula už má rozum, vím co do ní čekat, není to už zbrklé štěně. Kdyby měli oba kolem toho roku, tak je to na mašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
10.12.12 10:50

Nepořídila. Psa jsme si pořídili 4 roky před těhotenstvím-měli jsme čas, věnovali se mu, cvičilo ho, chodili každý den na vycházky. Pak jsem otěhotněla a 4 měsíce vkuse ležela, pes byl venku-retrívr. Ceůý dny sám, úplně zvlčel, neposlechne už na nic, když jsem jezdila s kočárkem tak jsem ho brát nemohla, urval by mě ruku a vymetl semnou i s kočárkem každou struhu.
Nikdy dopředu člověk neví jestli nebude v nemocnici a co pak se psem. Teď nám jeden pejsek umřel a chtěli jsme si pořídit štěně, ale odložili jsme to až bude dítko větší a bude zase víc času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.12 10:59

No tak na toho psa bych samozřejmě nebyla sama, podílel by se i partner. Do práce chodíme oba stejně, každý den ve čtyři jsme oba doma…Popřemýšlíme, vymyslíme :-)

• Citovat
  • Upravit
276
10.12.12 11:09

Psa bych si pořídila v mém případě až po dítěti. Protože mít psa a dítě ve stejnou dobu, to je jako starat se o děti dvě a to by mě složilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
10.12.12 11:10
@Anonymní píše:
Dobré dopoledne :-) Chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s domácími mazlíčky a těhotenstvím. Je dobrý nápad pořizovat si psa v těhotenství? (plemena typu labrador) Nejsem těhotná, psa jsem ještě neměla, ale plánujeme miminko a partner (i já) bychom si rádi pořídili časem pejska, a tohle mě napadlo jako dobrá příležitost pořídit si dárečka k miminku..aby si oba mohli zvykat.

když si nebudu brát servítky, tak řeknu, že pitomější nápad mě teď moc nenapadá. ne ale vážně, nechci tě urazit. labradoři jsou docela akční psi, i když se to nezdá. jsou živí, žraví, a jako všechny štěňata nejdřív nevychovaní. u nás první rok a půl byl očistec (nemám labradora, ale švagrová s labradorkou na tom byla podstatně hůř) a to jsem nebyla těhotná. v těhotenství jsem měla svých starostí dost a ještě řešit že mi pes utíká do silnice, žere na co přijde venku i doma, zničí mi půl bytu a musím ho obden koupat, protože se v něčem válí. děkuju, to mi přijde fakt šílený. podobně šílený jako si pořídit štěně k miminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
10.12.12 11:13
@Veve79 píše:
My si přivezli naši fenku v neděli a v úterý // na testu :) Měla jsem v té době prázdniny, které postupně přešly v nemocenskou, takže jsem na ni měla čas a chodila s ní co dvě hodiny ven. Je pravda, že jsem trpěla na nevolnosti, takže to někdy bylo těžké skloubit, ale teď mi krásně vyplňuje čas. Je jí půl roku a já ve 27.týdnu.

na tuhle větu možná ještě budeš vzpomínat, jak ti vyplňuje čas. až porodíš, vyplní ti ho dítě a pes bude nadrámec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný