Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den všem.
Chtěla bych požádat o radu. Už nějaký ten pátek zvažujeme kastraci našeho pejska. Milujeme ho takového jaký je, ale dnes mi tedy přetekla trpělivost a už ho odmítám omlouvat! Jsem v 38tt a cca od poloviny mého těhotenství jako by milému pejsánkovi hráblo a začal nám doma značkovat. Začal jen když jsme odjeli pryč a nechali ho doma samotného a vybral si vždy něco, co do bytu nepatří(pytel s odpadkama připravený k vynesení, papírové krabice na vyhození…),postupně to ale vypracoval na mé věci(jako moje lampa u postele, moje taška na zemi, má bunda hozená přes židli…)a poslední týdny to už je i nábytek v obýváku(rohy nábytku).Dnes jsem se dala do úklidu a opět jsem našla označkovaný gauč!!!Takhle to prostě dál nejde! Tresty absolutně nepomáhají(a že manžel se s ním nepárá, vždy mu hodně„drsně“vyčiní a pes moc dobře ví za co to je)a ta představa, že za chvíli tu budeme mít miminko…je mi z toho až do breku a odmítám v tomhle žít! Ale pejska milujeme(máme ho jak 1.dítě)a rozhodně se ho vzdát nechceme.Chci se zeptat na případné zkušenosti a jestli si myslíte, že kastrace je vhodným řešením tohoto problému…Děkuji moc. Pejsek je malého vzrůstu(5kg)a v lednu mu budou dva roky. Děti miluje a věřím, že s tím naším budou jednou nejlepší kamarádi…Děkuji všem za případné rady.
Jéé tohle dělá mamčin pes, dělá to pro to že je naštvaný vždy za něco, někdy když odejdou, jindy zase když dostane vynadané, no jak kdy…a kolik tomu vašemu je?? ![]()
http://www.muj-pes.cz/…uje-739.html
zkuste ještě kouknout sem, dole jsou pak ještě odkazi na další řešení
@zoviad Děkuji moc.No mě spíš napadlo, že možná nějak cítí, že čekáme miminko a tak nějak na něj žárlí a proto to dělá. A i když dostane výprask, tak si prostě nemůže pomoct. Měli jsme dřív kocoura a ten taky značkoval a všichni nám radili, ať ho vykastrujeme a bude klid.Tak jsme to udělali a klid byl tak dva měsíce a pak začal nanovo. Né už v takovém množství a i to tolik nesmrdělo, ale značkoval prostě dál…Bylo to šílené, každý den hledat loužičky a uklízet a vytírat…no a teď mě děsí ta představa, že mi to začíná nanovo!!U psů jsem ale slyšela, že ta kastrace má trošku jiný efekt, tak mě právě zajímalo, jestli by to na to značkování vůbec mělo vliv. Navíc bych nerada, aby se mu změnila povaha, jak už jsem psala, milujeme ho takového jaký je(teda až na ty loužičky samozřejmě).
@Pasadena
a kolik že mu je let? nebo je ještě malej??a co je to za rasu…no ono u psů má kastrace vývoj takový že když se vykastruje mladý pes tak zustane mladým psem až do stáří a mají pak takovou blbou povahu, teda aspoň co vím od lidí co kastrovali…já bych nekastrovala
no a taky záleží jak moc se mu vjenujete i když čekáte mimi, náš Bonny byl taky jakejsi divnej jako kdyby to země cítil ale když jsem tak měla už břicho tak si na něj chodil lehnout a když jsem ho odstrčila tak se stejně vrátil a ležel u něj dál
byl nějakej hrozně mazlivej
@zoviad Je to brabantík a v lednu mu budou dva roky. Máme ho jak 1.dítě, takže byl od štěňátka zvyklej, že se všechna pozornost točila okolo něj. Věnujeme se mu neustále, je to náš věrný společník téměř při všem…musím tedy uznat, že z mé strany je spíš rozmazlený, manžel je k němu ostřejší, ale taky se nechá odměkčit smutnýma očima a ksichtíkem…Je to nejspíš naše chyba, ale co s tím?
Příspěvek upraven 07.12.12 v 11:49
@Pasadena
tak to je jak u nás máme stejný přístup jako vy a i máme skoro stejný věk
je to jako moje první mimčo, vypiplala jsem si z něj miláčka všech a všeho (krom koček)
a malej bude mít dva měsíce a od první chvíle co jsme se vrátili z porodnice je to jen jeho miminko
je u něj neustále, pořád ho hlídá, kde je mimi tam musí být on
když plače a leží třeba na posteli tak on jde k němu očuchá plínu, zjístí jestli v ní něco je pokud ano začne na mě dorážet a když ne tak si lehne k němu a olizuje mu ručičky
sranda docela
@zoviad Já věřím, že i ten náš bude takovej pečovatel a malou bude milovat a ona jeho, ale ty louže všude mě asi zničí…Pochybuju, že ho to nějak přejde. Navíc už se asi 3×stalo, že to udělal přímo předemnou, takže to není jen když je doma sám. Prostě značkuje. Ale do té kastrace se nám taky nechce…
@Pasadena
no možná se zkusit zeptat veterináře, asi budou mít nějakou zkušenost s tím, zkus to třeba telefonicky se zeptat a on už třeba něco doporučí
jinak nevím no
@zoviad Taky to tak vidím…každopádně děkuji moc za rady. ![]()
Příspěvek upraven 07.12.12 v 12:16
U kocoura kastrace proti značkování pomohla…ale u psíka nevím…
Co zkusit chemickou kastraci? je to na omezenou dobu a pokud uvidíš zlepšení, dá se uvažovat o klasické
@zelenaprisera Tý jo, tak to jsem ještě neslyšela…to zní zajímavě. ![]()
@LE.nova Nás to právě u kocoura zklamalo, značkoval vesele dál ![]()
@Pasadena píše:
Dobrý den všem.Chtěla bych požádat o radu. Už nějaký ten pátek zvažujeme kastraci našeho pejska. Milujeme ho takového jaký je, ale dnes mi tedy přetekla trpělivost a už ho odmítám omlouvat! Jsem v 38tt a cca od poloviny mého těhotenství jako by milému pejsánkovi hráblo a začal nám doma značkovat. Začal jen když jsme odjeli pryč a nechali ho doma samotného a vybral si vždy něco, co do bytu nepatří(pytel s odpadkama připravený k vynesení, papírové krabice na vyhození…),postupně to ale vypracoval na mé věci(jako moje lampa u postele, moje taška na zemi, má bunda hozená přes židli…)a poslední týdny to už je i nábytek v obýváku(rohy nábytku).Dnes jsem se dala do úklidu a opět jsem našla označkovaný gauč!!!Takhle to prostě dál nejde! Tresty absolutně nepomáhají(a že manžel se s ním nepárá, vždy mu hodně„drsně“vyčiní a pes moc dobře ví za co to je)a ta představa, že za chvíli tu budeme mít miminko…je mi z toho až do breku a odmítám v tomhle žít! Ale pejska milujeme(máme ho jak 1.dítě)a rozhodně se ho vzdát nechceme.Chci se zeptat na případné zkušenosti a jestli si myslíte, že kastrace je vhodným řešením tohoto problému…Děkuji moc. Pejsek je malého vzrůstu(5kg)a v lednu mu budou dva roky. Děti miluje a věřím, že s tím naším budou jednou nejlepší kamarádi…Děkuji všem za případné rady.
Ahoj, můj pes taky značkoval jen s tím rozdílem že neznačkovla věci doma, ale venku lidem nohy
kolikrát jsem měla chut ho zabít protože jsem samozřejmě dostala několikrát vynadáno. je teda fakt že byl i dost divokej, jak někde zacejtil fenu tak lítal jak děs a hodněkrát jsem ani nevěděla kam utekl a jen jsem ho zahlídla jak zase proběhl okolo mě a šup zase pryč, neslyšel, neviděl nic prostě lítal jak magor viděla jsem jen rozmazanou čáru…no idiot
ale nechaly jsem ho vykastrovat páč jsme taky čekaly prcka a při představě že ho někde naháním s kočárem se mi dělalo hodně ouzkou a musim si to jenom pochválit páč NIC z toho už nedělá ![]()