Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Vyskrtla bych Emilii, Emiček a Emilek je teď tolik, ze už to přestalo byt hezké. Z klucicich jmen jsou teď častá končící na -áš, hlavně Tadeáš (což se mi libi, ovšem osloveni Táda je něco strašného). Davídku také máme v okolí dost, ale je to pekne a nadčasové jméno.
Dala bych Vincenta (jeste je pekne Kristián nebo František) nebo Adinu.
@Anonymní píše:
Ahoj, vybíráme jméno pro mimčo, ale s manželem máme každý uplně jiný vkus.
![]()
Sepsali jsme si proto jména, která bychom byli oba ochotni dát. V současné chvíli žijeme v zahraničí a nemáme tak úplně přehled, jaká jména jsou teď v kurzu.
Brzy už se ale budeme vracet do Čech a nechceme dát úplně top 10 jméno.
Co říkáte v tomto světle na náš výběr?
Zajímá mě i váš názor na jména.
![]()
![]()
Adina, Michaela, Kateřina, Emílie, Beáta, Diana, Adriana, Zora, Ester, Gabriela, Dominika, Zuzana. Viktor, Kristián, Václav, Artur, Alexandr, Benedikt, Josef, Eliáš, Vincent, Oskar, František, Lukáš, David, Richard, Tadeáš.
Z holčičich určizě méně obvyklá Adina, Beáta, Adriana, Zora, Ester, ani malé holky Dominiky nepotkávám, to spís kluky…
Z klučičích, tam mají moje děti napříč školkou a prvním stupněm asi všechna jména kromě Artura a Richarda ![]()
Jestliže plánujete v cizině zůstat, vyškrtla bych všechny jména s diakritikou.
@Anonymní píše:
![]()
Sepsali jsme si proto jména, která bychom byli oba ochotni dát. V současné chvíli žijeme v zahraničí a nemáme tak úplně přehled, jaká jména jsou teď v kurzu.
![]()
![]()
Adina, Michaela, Kateřina, Emílie, Beáta, Diana, Adriana, Zora, Ester, Gabriela, Dominika, Zuzana. Viktor, Kristián, Václav, Artur, Alexandr, Benedikt, Josef, Eliáš, Vincent, Oskar, František, Lukáš, David, Richard, Tadeáš.
@Anonymní píše:
Píše, že už se budou vracet. Ale je to pravda, třeba kdyby zakladatelka žila v nějaké německy mluvící zemi a zas jste tam jeli žít znovu, vynechala bych Zoru i Zuzanu. Protože když tě pak oslovují „Cora“ nebo „Cucana“ je fakt na palici (vlastní zkušenost).(anonym, nechci tu zveřejňovat svoje křestní jméno)
@Anonymní píše:
![]()
![]()
![]()
Dost tleskám vašemu výběru (pohlaví je překvápko?
), protože to nejsou žádné úlety a pár jmen je fakt zajímavých…
příjmení bude cizokrajné? pak bych volila něco neutrálnějšího… pokud nechcete davovku (mrkni na https://krestnijmeno.prijmeni.cz/ je to super web ohledně jmen a jejich četnosti a výskytu) tak super by byla :
Adina, Beata (není lepší krátce než Beáta?), Diana, Zora, Ester, Gabriela /sama jsem Gábi měla v top 5/, Zuzana
Viktor (ale je jich dost), Artur, Oskar, Lukáš, David, Richard
přeju hodně štěstí
![]()
@Ronyx píše:
Co se týče četnosti jmen. Všechny budou jednou na vrcholu. Když jsem čekala Eliáše, volila jsem to jméno právě z důvodu, že nebývalo slyšet, teď se začíná hojně používat. 🙈 Tak stejně jako jsem měla vždy už snad od 20 let vybrano, že když budobudu mít někdy dceru, bude to Viktorka. Nebylo časté. Pak nastal šílený boom s Viktoriemi a mě se tím to jmeno totálně Zošklivilo. A z Vysněného jména se stalo jméno, které bych nikdy nedala. Takhle dopadnou v určitém obdobím všechna jména. Hold kurzy jmen se pořád mění, člověk si myslí, že vybere něco originálního a za pár let se nestačí divit
Tak tak, máme doma Valinku (skoro 9 let) a bývala v okolí aj na hřišti jediná. Teďka…
To samé syn Oliver, tomu budou příští týden 2 roky. Jak se vybíralo, tak sem žádného neznala nikde v okolí a teďka mi taky přijde strašně častý. Alespoň tu v okolí ![]()
@Anonymní píše:
![]()
![]()
![]()
Z holčičích bych vyřadila Zoru, z klučičích Josef, Vincent, Oskar, František, Tadeáš.. Ostatní dobrý.
@shadowbabe píše:
Tak tak, máme doma Valinku (skoro 9 let) a bývala v okolí aj na hřišti jediná. Teďka…To samé syn Oliver, tomu budou příští týden 2 roky. Jak se vybíralo, tak sem žádného neznala nikde v okolí a teďka mi taky přijde strašně častý. Alespoň tu v okolí
Jo stejný problém mám s Tondou, v době kdy sem ho dávala sem znala jen jednoho a teď je jich jak máku ![]()
@Kriss Tina píše:
Jo stejný problém mám s Tondou, v době kdy sem ho dávala sem znala jen jednoho a teď je jich jak máku
Ségra má Toníčka
Člověk si nevybere, to bysme fakt asi musely dát jméno jako Esmeralda, Ariel, Valentino apod. ![]()
@shadowbabe mi sme se u holčičky rozhodli jít trochu originálnější cestou a dali sme Estel
tak druhou zatím neznáme a kam přijdeme, tak všude říkají, že je jediná co to kdy slyšeli ![]()
@Kriss Tina píše:
@shadowbabe mi sme se u holčičky rozhodli jít trochu originálnější cestou a dali sme Esteltak druhou zatím neznáme a kam přijdeme, tak všude říkají, že je jediná co to kdy slyšeli
Taky jednu znám. A když ji představili, tak jsem si nejdřív říkala, že jsem se přeslechla a pak že neumí ta dotyčná mluvit ![]()
Na mě to jméno působí tak, jak kdyby někdo neuměl vyslovit R … Sice originální, ale žádná výhra teda …
Škrtla bych: Adina, Emílie, Beáta, Zora, Václav, Josef, Eliáš, František. Ostatní se mi líbí:)
@Šmoulice no to je možný, u nás to jméno má teda takový hlubší význam a příběh, není to jen tak náhodně změna písmena, aby to by originálnější ![]()
@Anonymní píše:
![]()
![]()
![]()
Adina, Diana, Zora je fajn. Neohrane tolik
Benedikt, Vincent, Kristián mi přijdou taky neokoukany