Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Adina, Michaela, Kateřina, Emílie, Beáta, Diana, Adriana, Zora,Ester, Gabriela, Dominika, Zuzana. Viktor, Kristián, Václav, Artur, Alexandr, Benedikt, Josef, Eliáš, Vincent, Oskar, František, Lukáš, David, Richard, Tadeáš.
Z holcicich bude vše v pohodě, z klučičích bych skrtla Václava, těch je teď u nás celkem dost a Benedikt se mi moc nelíbí
taky záleží na příjmení, některá ta jména jsou dost tvrdá ![]()
Ani jedno mi nepřijde úplně takové, že by bylo na každém rohu, možná max. ten Tadeáš, těch je podle mě poslední dobou víc, než bývalo, ale úplně teď statistiku v ruce nemám. A Emílie se podobá na různé varianty Emiček, kterých je hodně.
Jinak se mi nelíbí Artur a Benedikt, ostatní jsou fajn.
Michaela, Kateřina, Gabriela, Dominika, Zuzana. Alexandr, Eliáš, Lukáš, David, Tadeáš -tady ty jména mi přijdou časté
Tak já mám doma dva syny. Kristiana a Eliáše
takže oba z vašeho seznamu. Teď jsem v 17 tt a taky řešíme jména. U nás bude chlapeček s nejvyšší pravděpodobností Jonáš a holčička Ema. Z Vašeho výběru holčičích jmén bych já osobně volila Esterku
to je moc hezké jméno.
Škrtla bych Eliáše, Tadeáše, Lukáše a Davida. Zbytek mi nepřijde tak častý, i když samozřejmě František, Václav a Josef se najdou vždycky.
Z holčičích bych vynechala Emílii, Kateřinu a Michaelu. Ostatní jména v okolí u malých dětí neslýchám moc často.
Za mě nejlepší by byli asi Zora a Vincent.
Diana se mi taky líbí.
Z vašeho seznamu se mi pro holčičku nejvíc líbí Beáta a pro chlapečka Eliáš ![]()
Co se týče četnosti jmen. Všechny budou jednou na vrcholu. Když jsem čekala Eliáše, volila jsem to jméno právě z důvodu, že nebývalo slyšet, teď se začíná hojně používat. 🙈 Tak stejně jako jsem měla vždy už snad od 20 let vybrano, že když budobudu mít někdy dceru, bude to Viktorka. Nebylo časté. Pak nastal šílený boom s Viktoriemi a mě se tím to jmeno totálně Zošklivilo. A z Vysněného jména se stalo jméno, které bych nikdy nedala. Takhle dopadnou v určitém obdobím všechna jména. Hold kurzy jmen se pořád mění, člověk si myslí, že vybere něco originálního a za pár let se nestačí divit ![]()
Taky žijeme v zahraničí a proto jsme vyskrtli Kateřinu… Protože ji nikdo nikdy v cizině neřekne Kateřino… A je tu riziko že i ona sama by to jméno komolila
To jste dobří. My když jsme si sepsali jména, která jsme oba ochotni dát, vyšlo nám maximálně jedno
.
Tak můžete losovat, anebo do toho šlápněte a berte jedno za druhým. ![]()
Z holčičích jsou moc pěkná jména Zora a Gabriela (ani v okolí žádnou malou holčičku s těmito jmény neznám), z klučičích Vincent a Artur (znám 2 malé Vincíky a 1 Arturka) ![]()
Holčičí máte krásná…líbí se mi hlavně Adina, Ester, Beáta, Diana, Zora, Ester…všechny si dokážu představit na svejch dětech… ![]()
U kluka mám problém vždy…tak u vás se mi tak nějak líbí Viktor, Kristián, David a František ![]()
František byla kdysi moje srdcovka a taky Hugo a Kvido
ale vše by bylo děs k příjmení…naštěstí to bylo vyřešené za mě a máme holky… ![]()
@Jemako píše:
Taky žijeme v zahraničí a proto jsme vyskrtli Kateřinu… Protože ji nikdo nikdy v cizině neřekne Kateřino… A je tu riziko že i ona sama by to jméno komolila
Píše, že už se budou vracet. Ale je to pravda, třeba kdyby zakladatelka žila v nějaké německy mluvící zemi a zas jste tam jeli žít znovu, vynechala bych Zoru i Zuzanu. Protože když tě pak oslovují „Cora“ nebo „Cucana“ je fakt na palici (vlastní zkušenost
).
(anonym, nechci tu zveřejňovat svoje křestní jméno)
Ahoj, vybíráme jméno pro mimčo
, ale s manželem máme každý uplně jiný vkus.
Sepsali jsme si proto jména, která bychom byli oba ochotni dát. V současné chvíli žijeme v zahraničí a nemáme tak úplně přehled, jaká jména jsou teď v kurzu.
Brzy už se ale budeme vracet do Čech a nechceme dát úplně top 10 jméno.
Co říkáte v tomto světle na náš výběr?
Zajímá mě i váš názor na jména.

Adina, Michaela, Kateřina, Emílie, Beáta, Diana, Adriana, Zora, Ester, Gabriela, Dominika, Zuzana. Viktor, Kristián, Václav, Artur, Alexandr, Benedikt, Josef, Eliáš, Vincent, Oskar, František, Lukáš, David, Richard, Tadeáš.