Která jména vyškrtnout?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.6.22 13:40

Která jména vyškrtnout?

Ahoj, vybíráme jméno pro mimčo :srdce:, ale s manželem máme každý uplně jiný vkus. :zed: :cert: Sepsali jsme si proto jména, která bychom byli oba ochotni dát. V současné chvíli žijeme v zahraničí a nemáme tak úplně přehled, jaká jména jsou teď v kurzu. :dance: Brzy už se ale budeme vracet do Čech a nechceme dát úplně top 10 jméno. :nevim: Co říkáte v tomto světle na náš výběr? :mavam: Zajímá mě i váš názor na jména. :mavam: :kytka: :mavam:

Adina, Michaela, Kateřina, Emílie, Beáta, Diana, Adriana, Zora, Ester, Gabriela, Dominika, Zuzana. Viktor, Kristián, Václav, Artur, Alexandr, Benedikt, Josef, Eliáš, Vincent, Oskar, František, Lukáš, David, Richard, Tadeáš.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ludmilaadamkova
10.6.22 13:43

Adina, Michaela, Kateřina, Emílie, Beáta, Diana, Adriana, Zora,Ester, Gabriela, Dominika, Zuzana. Viktor, Kristián, Václav, Artur, Alexandr, Benedikt, Josef, Eliáš, Vincent, Oskar, František, Lukáš, David, Richard, Tadeáš.

• Citovat
  • Upravit
37113
10.6.22 13:51

Z holcicich bude vše v pohodě, z klučičích bych skrtla Václava, těch je teď u nás celkem dost a Benedikt se mi moc nelíbí :D taky záleží na příjmení, některá ta jména jsou dost tvrdá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6657
10.6.22 13:54

Ani jedno mi nepřijde úplně takové, že by bylo na každém rohu, možná max. ten Tadeáš, těch je podle mě poslední dobou víc, než bývalo, ale úplně teď statistiku v ruce nemám. A Emílie se podobá na různé varianty Emiček, kterých je hodně.

Jinak se mi nelíbí Artur a Benedikt, ostatní jsou fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
10.6.22 13:57

Michaela, Kateřina, Gabriela, Dominika, Zuzana. Alexandr, Eliáš, Lukáš, David, Tadeáš -tady ty jména mi přijdou časté

• Citovat
  • Upravit
1254
10.6.22 13:57

Tak já mám doma dva syny. Kristiana a Eliáše :mrgreen: takže oba z vašeho seznamu. Teď jsem v 17 tt a taky řešíme jména. U nás bude chlapeček s nejvyšší pravděpodobností Jonáš a holčička Ema. Z Vašeho výběru holčičích jmén bych já osobně volila Esterku :andel: to je moc hezké jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2364
10.6.22 14:02

Škrtla bych Eliáše, Tadeáše, Lukáše a Davida. Zbytek mi nepřijde tak častý, i když samozřejmě František, Václav a Josef se najdou vždycky.

Z holčičích bych vynechala Emílii, Kateřinu a Michaelu. Ostatní jména v okolí u malých dětí neslýchám moc často.

Za mě nejlepší by byli asi Zora a Vincent. :) Diana se mi taky líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2548
10.6.22 14:03

Z vašeho seznamu se mi pro holčičku nejvíc líbí Beáta a pro chlapečka Eliáš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
10.6.22 14:06

Co se týče četnosti jmen. Všechny budou jednou na vrcholu. Když jsem čekala Eliáše, volila jsem to jméno právě z důvodu, že nebývalo slyšet, teď se začíná hojně používat. 🙈 Tak stejně jako jsem měla vždy už snad od 20 let vybrano, že když budobudu mít někdy dceru, bude to Viktorka. Nebylo časté. Pak nastal šílený boom s Viktoriemi a mě se tím to jmeno totálně Zošklivilo. A z Vysněného jména se stalo jméno, které bych nikdy nedala. Takhle dopadnou v určitém obdobím všechna jména. Hold kurzy jmen se pořád mění, člověk si myslí, že vybere něco originálního a za pár let se nestačí divit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
10.6.22 14:10

Taky žijeme v zahraničí a proto jsme vyskrtli Kateřinu… Protože ji nikdo nikdy v cizině neřekne Kateřino… A je tu riziko že i ona sama by to jméno komolila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
10.6.22 14:12

To jste dobří. My když jsme si sepsali jména, která jsme oba ochotni dát, vyšlo nám maximálně jedno :lol:.

Tak můžete losovat, anebo do toho šlápněte a berte jedno za druhým. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
10.6.22 14:13

Z holčičích jsou moc pěkná jména Zora a Gabriela (ani v okolí žádnou malou holčičku s těmito jmény neznám), z klučičích Vincent a Artur (znám 2 malé Vincíky a 1 Arturka) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
10.6.22 14:15

Holčičí máte krásná…líbí se mi hlavně Adina, Ester, Beáta, Diana, Zora, Ester…všechny si dokážu představit na svejch dětech… :D

U kluka mám problém vždy…tak u vás se mi tak nějak líbí Viktor, Kristián, David a František :lol:

František byla kdysi moje srdcovka a taky Hugo a Kvido :lol: ale vše by bylo děs k příjmení…naštěstí to bylo vyřešené za mě a máme holky… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.22 14:15
@Jemako píše:
Taky žijeme v zahraničí a proto jsme vyskrtli Kateřinu… Protože ji nikdo nikdy v cizině neřekne Kateřino… A je tu riziko že i ona sama by to jméno komolila

Píše, že už se budou vracet. Ale je to pravda, třeba kdyby zakladatelka žila v nějaké německy mluvící zemi a zas jste tam jeli žít znovu, vynechala bych Zoru i Zuzanu. Protože když tě pak oslovují „Cora“ nebo „Cucana“ je fakt na palici (vlastní zkušenost ;) ).

(anonym, nechci tu zveřejňovat svoje křestní jméno)

• Citovat
  • Upravit
13098
10.6.22 14:16

Z vaší nabídky se mi líbí Zora, Zuzana, Oskar a David.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze