Která jména vyškrtnout?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7221
10.6.22 19:43
@Lucy75 píše:
Dost tleskám vašemu výběru (pohlaví je překvápko? ;) ), protože to nejsou žádné úlety a pár jmen je fakt zajímavých…
příjmení bude cizokrajné? pak bych volila něco neutrálnějšího… pokud nechcete davovku (mrkni na https://krestnijmeno.prijmeni.cz/ je to super web ohledně jmen a jejich četnosti a výskytu) tak super by byla :
Adina, Beata (není lepší krátce než Beáta?), Diana, Zora, Ester, Gabriela /sama jsem Gábi měla v top 5/, Zuzana
Viktor (ale je jich dost), Artur, Oskar, Lukáš, David, Richard
přeju hodně štěstí :kytka: :mavam:

Podle téhle stránky se jméno naší dcery v okolí vyskytuje pouze 2× :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3899
10.6.22 20:05
@Anonymní píše:
Ahoj, vybíráme jméno pro mimčo :srdce:, ale s manželem máme každý uplně jiný vkus. :zed: :cert: Sepsali jsme si proto jména, která bychom byli oba ochotni dát. V současné chvíli žijeme v zahraničí a nemáme tak úplně přehled, jaká jména jsou teď v kurzu. :dance: Brzy už se ale budeme vracet do Čech a nechceme dát úplně top 10 jméno. :nevim: Co říkáte v tomto světle na náš výběr? :mavam: Zajímá mě i váš názor na jména. :mavam: :kytka: :mavam:Adina, Michaela, Kateřina, Emílie, Beáta, Diana, Adriana, Zora, Ester, Gabriela, Dominika, Zuzana. Viktor, Kristián, Václav, Artur, Alexandr, Benedikt, Josef, Eliáš, Vincent, Oskar, František, Lukáš, David, Richard, Tadeáš.

Já znám hodně Emicek, vaclavu, josefu, Lukášu, davidu a tadeasu. Zbytek mi přijde v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
10.6.22 20:10
@Anonymní píše:
Ahoj, vybíráme jméno pro mimčo :srdce:, ale s manželem máme každý uplně jiný vkus. :zed: :cert: Sepsali jsme si proto jména, která bychom byli oba ochotni dát. V současné chvíli žijeme v zahraničí a nemáme tak úplně přehled, jaká jména jsou teď v kurzu. :dance: Brzy už se ale budeme vracet do Čech a nechceme dát úplně top 10 jméno. :nevim: Co říkáte v tomto světle na náš výběr? :mavam: Zajímá mě i váš názor na jména. :mavam: :kytka: :mavam:Adina, Michaela, Kateřina, Emílie, Beáta, Diana, Adriana, Zora, Ester, Gabriela, Dominika, Zuzana. Viktor, Kristián, Václav, Artur, Alexandr, Benedikt, Josef, Eliáš, Vincent, Oskar, František, Lukáš, David, Richard, Tadeáš.

Mně se líbí: Michaela, Kateřina, Adriana, Ester, Gabriela, Václav, Alexandr, František, Lukáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
10.6.22 20:11

Líbí se mi: Adriana, Zora, Ester, Gabriela, Kristián, David, Lukáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
10.6.22 21:02
@Anonymní píše:

Tyjo, zbylo vám tolik jmen na kterých jste se oba shodli? :D to je super, mate z čeho vybírat, a pokud je ještě do porodu nějaký čas, oni budou ty jména postupně mizet sama :)

Jinak pokud se vracite do ČR a nechcete davovku, škrtla bych Tadeáš, Eliáš (a vyhla se všem ostatním -ášům), Dominik
Z holcicich mi žádné nepřipadá nějak extra hodně dávané, skrtla bych Emilie (muže z ní byt miliontá Emí :roll: ), jinak všechno docela v pohodě.
Ja bych si z vaseho seznamu vybrala akorát Alexandra, to bylo moje vysněný jméno pro kluka, ale nakonec se jmenuje jinak. Pro holku Diana :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
11.6.22 09:53

Z dívčích se mně opravdu silně NElíbí jen Emílie, ostatní nejsou špatná a myslím, že žádné z nich není teď vyloženě hitovka. Nejhezčí za mě jsou Adina, Michaela, Kateřina, Ester, Zuzana.

Z chlapeckých se mně hodně NElíbí Kristián, Artur, Benedikt, Eliáš, Vincent, Oskar. A pokud jde o frekvenci, je tady teď velmi častý Tadeáš. Krásné je Václav, Alexandr, Josef, František.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.22 14:02

Díky za odpovědi. Jména s diakritikou necháváme, sami jsme si zkusili žít v zahraničí s takovým jménem a zvládlo se to. ;)

@Anonymní píše:
Píše, že už se budou vracet. Ale je to pravda, třeba kdyby zakladatelka žila v nějaké německy mluvící zemi a zas jste tam jeli žít znovu, vynechala bych Zoru i Zuzanu. Protože když tě pak oslovují „Cora“ nebo „Cucana“ je fakt na palici (vlastní zkušenost ;) ).(anonym, nechci tu zveřejňovat svoje křestní jméno)

Díky za osobní zkušenost. :palec: Zvažíme to při vybírání. Asi je blbější být Zuzana, než Kateřina, kde to ani nezkoušejí přečíst, pokud nemusí :D. Sami jsme v německy mluvící zemi (a německy číst umím) a nenapadlo mě to. :lol:

• Citovat
  • Upravit
6440
14.6.22 14:02

Taky jsme se nemohli doma shodnout. Tak jsme si každý napsali 10 top jmen, potom si to vzájemně proškrtali podle toho, přes co nejel vlak. Zůstala nám polovina jmen a losovali jsme :) Jméno nikdy nebylo moje oblíbené nebo můj top výběr, ale k dítěti se hodí perfektně, už bych si to nedovedla představit jinak. Ať dáte jakékoli, budete spokojení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
16.6.22 12:09

My teď v tom hledání zrovna jedem. :mrgreen: Budeme mít čtvrtou holčičku - vnučku. Vždy chceme vybrat neotřelé a neokoukané, přitom, aby se psalo jak četlo, ani dlouhé, ani krátké, tak 5 písmen a bez R. A taky se zajímáme o význam jména. :mrgreen: Jsou to krásné „starosti.“ Včera jsem asi vybrali. V ČR je, ale v českém kalendáři ne. Budeme se řídit maďarským.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76638
16.6.22 12:14
@Angeetko píše:
Z dívčích se mně opravdu silně NElíbí jen Emílie, ostatní nejsou špatná a myslím, že žádné z nich není teď vyloženě hitovka. Nejhezčí za mě jsou Adina, Michaela, Kateřina, Ester, Zuzana.Z chlapeckých se mně hodně NElíbí Kristián, Artur, Benedikt, Eliáš, Vincent, Oskar. A pokud jde o frekvenci, je tady teď velmi častý Tadeáš. Krásné je Václav, Alexandr, Josef, František.

no vidíš - sto lidí, sto názorů - krásné jména Václav, Josef, František 8o 8o 8o?
každý strejda ochmelka na vesnici je Vašek, Pepa a Franta - tož tak je to krásné, ještě Tonda ti tam chybí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.22 08:16
@babanci píše:
My teď v tom hledání zrovna jedem. :mrgreen: Budeme mít čtvrtou holčičku - vnučku. Vždy chceme vybrat neotřelé a neokoukané, přitom, aby se psalo jak četlo, ani dlouhé, ani krátké, tak 5 písmen a bez R. A taky se zajímáme o význam jména. :mrgreen: Jsou to krásné „starosti.“ Včera jsem asi vybrali. V ČR je, ale v českém kalendáři ne. Budeme se řídit maďarským.

Co třeba Odeta, Jolana?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
17.6.22 09:03

@Morrígan Ní_Boii Oboje máme. Teda Odetku a Johanku. :srdce: Mám těch holčiček 6 a sedmá na cestě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.22 19:37

Máte ve výběru jména obou mých dětí - Gabriela a Tadeáš. Obě jména byla v roce 2016 na 30. příčce v pořadí četnosti, takže ten „strašně častý“ Tadeáš není častější než takové ty klasiky jako Václav, Josef, František atd. Akorát se veze se současnou popularitou jmen končících na -áš, lidi mají tendence ho házet do jednoho pytle s Matyášem nebo Tobiášem. :roll: Nám vyhovuje, že má jméno hodně zdrobnělin, ale třeba v cizině to jméno nemá moc ohlas, možná až bude větší, tak bude Tad. V okolí máme jednoho o dost staršího, jinak ne, ani na hřišti ve velkoměstě jsem na jeho jmenovce nenarazila. Toto jméno bylo pro nás kompromisem, ale synek je spokojený. No a s Gabi jsme spokojení moc, mezi všemi holčičkami na A, E a N vyčnívá, v cizině bez problému, jak pro malou i pro velkou a není to taková moderna pro starší generace, takže i dobré ohlasy okolí.

• Citovat
  • Upravit
7221
18.8.22 21:15

Adina, Michaela, Kateřina, Diana, Adriana, Zora, Dominika, Zuzana.
Kristián, Václav, Benedikt, Josef, Eliáš, Vincent, František, Lukáš, David, Richard, Tadeáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze