Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Lucy75 píše:
Dost tleskám vašemu výběru (pohlaví je překvápko?), protože to nejsou žádné úlety a pár jmen je fakt zajímavých…
příjmení bude cizokrajné? pak bych volila něco neutrálnějšího… pokud nechcete davovku (mrkni na https://krestnijmeno.prijmeni.cz/ je to super web ohledně jmen a jejich četnosti a výskytu) tak super by byla :
Adina, Beata (není lepší krátce než Beáta?), Diana, Zora, Ester, Gabriela /sama jsem Gábi měla v top 5/, Zuzana
Viktor (ale je jich dost), Artur, Oskar, Lukáš, David, Richard
přeju hodně štěstí![]()
Podle téhle stránky se jméno naší dcery v okolí vyskytuje pouze 2×
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, vybíráme jméno pro mimčo, ale s manželem máme každý uplně jiný vkus.
![]()
Sepsali jsme si proto jména, která bychom byli oba ochotni dát. V současné chvíli žijeme v zahraničí a nemáme tak úplně přehled, jaká jména jsou teď v kurzu.
Brzy už se ale budeme vracet do Čech a nechceme dát úplně top 10 jméno.
Co říkáte v tomto světle na náš výběr?
Zajímá mě i váš názor na jména.
![]()
![]()
Adina, Michaela, Kateřina, Emílie, Beáta, Diana, Adriana, Zora, Ester, Gabriela, Dominika, Zuzana. Viktor, Kristián, Václav, Artur, Alexandr, Benedikt, Josef, Eliáš, Vincent, Oskar, František, Lukáš, David, Richard, Tadeáš.
Já znám hodně Emicek, vaclavu, josefu, Lukášu, davidu a tadeasu. Zbytek mi přijde v pohodě.
@Anonymní píše:
![]()
Sepsali jsme si proto jména, která bychom byli oba ochotni dát. V současné chvíli žijeme v zahraničí a nemáme tak úplně přehled, jaká jména jsou teď v kurzu.
![]()
![]()
Adina, Michaela, Kateřina, Emílie, Beáta, Diana, Adriana, Zora, Ester, Gabriela, Dominika, Zuzana. Viktor, Kristián, Václav, Artur, Alexandr, Benedikt, Josef, Eliáš, Vincent, Oskar, František, Lukáš, David, Richard, Tadeáš.
Mně se líbí: Michaela, Kateřina, Adriana, Ester, Gabriela, Václav, Alexandr, František, Lukáš.
Líbí se mi: Adriana, Zora, Ester, Gabriela, Kristián, David, Lukáš
@Anonymní píše:
![]()
![]()
![]()
Tyjo, zbylo vám tolik jmen na kterých jste se oba shodli?
to je super, mate z čeho vybírat, a pokud je ještě do porodu nějaký čas, oni budou ty jména postupně mizet sama ![]()
Jinak pokud se vracite do ČR a nechcete davovku, škrtla bych Tadeáš, Eliáš (a vyhla se všem ostatním -ášům), Dominik
Z holcicich mi žádné nepřipadá nějak extra hodně dávané, skrtla bych Emilie (muže z ní byt miliontá Emí
), jinak všechno docela v pohodě.
Ja bych si z vaseho seznamu vybrala akorát Alexandra, to bylo moje vysněný jméno pro kluka, ale nakonec se jmenuje jinak. Pro holku Diana ![]()
Z dívčích se mně opravdu silně NElíbí jen Emílie, ostatní nejsou špatná a myslím, že žádné z nich není teď vyloženě hitovka. Nejhezčí za mě jsou Adina, Michaela, Kateřina, Ester, Zuzana.
Z chlapeckých se mně hodně NElíbí Kristián, Artur, Benedikt, Eliáš, Vincent, Oskar. A pokud jde o frekvenci, je tady teď velmi častý Tadeáš. Krásné je Václav, Alexandr, Josef, František.
Díky za odpovědi. Jména s diakritikou necháváme, sami jsme si zkusili žít v zahraničí s takovým jménem a zvládlo se to. ![]()
@Anonymní píše:
Píše, že už se budou vracet. Ale je to pravda, třeba kdyby zakladatelka žila v nějaké německy mluvící zemi a zas jste tam jeli žít znovu, vynechala bych Zoru i Zuzanu. Protože když tě pak oslovují „Cora“ nebo „Cucana“ je fakt na palici (vlastní zkušenost).(anonym, nechci tu zveřejňovat svoje křestní jméno)
Díky za osobní zkušenost.
Zvažíme to při vybírání. Asi je blbější být Zuzana, než Kateřina, kde to ani nezkoušejí přečíst, pokud nemusí
. Sami jsme v německy mluvící zemi (a německy číst umím) a nenapadlo mě to. ![]()
Taky jsme se nemohli doma shodnout. Tak jsme si každý napsali 10 top jmen, potom si to vzájemně proškrtali podle toho, přes co nejel vlak. Zůstala nám polovina jmen a losovali jsme
Jméno nikdy nebylo moje oblíbené nebo můj top výběr, ale k dítěti se hodí perfektně, už bych si to nedovedla představit jinak. Ať dáte jakékoli, budete spokojení ![]()
My teď v tom hledání zrovna jedem.
Budeme mít čtvrtou holčičku - vnučku. Vždy chceme vybrat neotřelé a neokoukané, přitom, aby se psalo jak četlo, ani dlouhé, ani krátké, tak 5 písmen a bez R. A taky se zajímáme o význam jména.
Jsou to krásné „starosti.“ Včera jsem asi vybrali. V ČR je, ale v českém kalendáři ne. Budeme se řídit maďarským.
@Angeetko píše:
Z dívčích se mně opravdu silně NElíbí jen Emílie, ostatní nejsou špatná a myslím, že žádné z nich není teď vyloženě hitovka. Nejhezčí za mě jsou Adina, Michaela, Kateřina, Ester, Zuzana.Z chlapeckých se mně hodně NElíbí Kristián, Artur, Benedikt, Eliáš, Vincent, Oskar. A pokud jde o frekvenci, je tady teď velmi častý Tadeáš. Krásné je Václav, Alexandr, Josef, František.
no vidíš - sto lidí, sto názorů - krásné jména Václav, Josef, František
?
každý strejda ochmelka na vesnici je Vašek, Pepa a Franta - tož tak je to krásné, ještě Tonda ti tam chybí
@babanci píše:
My teď v tom hledání zrovna jedem.Budeme mít čtvrtou holčičku - vnučku. Vždy chceme vybrat neotřelé a neokoukané, přitom, aby se psalo jak četlo, ani dlouhé, ani krátké, tak 5 písmen a bez R. A taky se zajímáme o význam jména.
Jsou to krásné „starosti.“ Včera jsem asi vybrali. V ČR je, ale v českém kalendáři ne. Budeme se řídit maďarským.
Co třeba Odeta, Jolana?
@Morrígan Ní_Boii Oboje máme. Teda Odetku a Johanku.
Mám těch holčiček 6 a sedmá na cestě. ![]()
Máte ve výběru jména obou mých dětí - Gabriela a Tadeáš. Obě jména byla v roce 2016 na 30. příčce v pořadí četnosti, takže ten „strašně častý“ Tadeáš není častější než takové ty klasiky jako Václav, Josef, František atd. Akorát se veze se současnou popularitou jmen končících na -áš, lidi mají tendence ho házet do jednoho pytle s Matyášem nebo Tobiášem.
Nám vyhovuje, že má jméno hodně zdrobnělin, ale třeba v cizině to jméno nemá moc ohlas, možná až bude větší, tak bude Tad. V okolí máme jednoho o dost staršího, jinak ne, ani na hřišti ve velkoměstě jsem na jeho jmenovce nenarazila. Toto jméno bylo pro nás kompromisem, ale synek je spokojený. No a s Gabi jsme spokojení moc, mezi všemi holčičkami na A, E a N vyčnívá, v cizině bez problému, jak pro malou i pro velkou a není to taková moderna pro starší generace, takže i dobré ohlasy okolí.
Adina, Michaela, Kateřina, Diana, Adriana, Zora, Dominika, Zuzana.
Kristián, Václav, Benedikt, Josef, Eliáš, Vincent, František, Lukáš, David, Richard, Tadeáš.