Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Co myslíte, do kdy využije dítě ve školce tenisky na ven? Od kdy byste daly 3/4ní boty a od kdy 3/4ní vyteplené? Nějak si nemohu uvědomit podzimní, podzimmní/zimní počasí? díky.
Ted bych dávala podzimní, až se ještě víc ochladí, tak zimní vyteplené. na tenisky už je chladno. Zkuste mrknout co mají jiné děti
Syn má teď nízké kožené na střídačku s Keen keckama, nosí podle počasí a doufám, že mu vydrží do zimních-které ještě nemáme:-) Ponožky navíc to zatím jistí. Já taky nosím kecky pořád. Ostatní děti mají pořád stejné boty, nikdo zimní ani echt kotníkový. Ale žijeme v relativně teplým kraji, Středočeský kraj cca 200m n. m., ve vyšších polohách je to asi jinak?
Tento týden má být ještě docela teplo, takže tenisky, u nás ve školce chodí v 90% ven v holínkách, jsme venkovská školka… ale po minulém týdnu a po prodělání šílené rýmy jsem si řekla, koupím dceři nějaké zateplené holínky… jo to jsem netušila, že je to nadlidský výkon je sehnat, a když tak nové za 800Kč - to by asi nešlo, do školky na na cca 2 měsíce než začne chumelit, zda vůbec bude ![]()
Každopádne jsem jukla na net a objednala kontničkové zateplené ( ne kožíškem) pogumované, čili nepromokavé ( stejně oni ty holínky mají jen z důvodu, ne že by chodili kalužema, ale když jdou trávou atd.) takže dostačující na sychravé pdzimní počasí. jupííí - vyřešeno.
Teď ještě zbývá vyřešit, jak teplou bundu jí tam nechat a jaké kalhoty. - zatím chodí v teplákách - takových teplejších a šusťákovka podšitá - do kdy ale…
@tasa
My máme teda jen tenisky a pak už zimní, no a ty zimní přijdou na řadu počítám tak ke konci října…
Jsem z Vysočiny a to už bývá tedy dost zima na kotníky.
@hehehe píše:
@tasa
My máme teda jen tenisky a pak už zimní, no a ty zimní přijdou na řadu počítám tak ke konci října…Jsem z Vysočiny a to už bývá tedy dost zima na kotníky.
taky kecky, taky říjen, taky Vysočina
![]()
Dcera chodí v kotníkových keenech. Jsme z Jizerek a tady už je tedy dost chladno na kecky. Zimní dám až teplota klesne k nule. A pak tedy sněhule až nasněží.
@barulicek píše:
Tento týden má být ještě docela teplo, takže tenisky, u nás ve školce chodí v 90% ven v holínkách, jsme venkovská školka… ale po minulém týdnu a po prodělání šílené rýmy jsem si řekla, koupím dceři nějaké zateplené holínky… jo to jsem netušila, že je to nadlidský výkon je sehnat, a když tak nové za 800Kč - to by asi nešlo, do školky na na cca 2 měsíce než začne chumelit, zda vůbec bude![]()
Každopádne jsem jukla na net a objednala kontničkové zateplené ( ne kožíškem) pogumované, čili nepromokavé ( stejně oni ty holínky mají jen z důvodu, ne že by chodili kalužema, ale když jdou trávou atd.) takže dostačující na sychravé pdzimní počasí. jupííí - vyřešeno.
Teď ještě zbývá vyřešit, jak teplou bundu jí tam nechat a jaké kalhoty. - zatím chodí v teplákách - takových teplejších a šusťákovka podšitá - do kdy ale…
zateplene holinky jsme jednou koupili a vymenovali za obycejne, protože když si to dite oblika, tak spolu s tim jde i ta vlozka a byl ještě malej a neumel to dat zpatky.
@smudlinky píše:
Ted bych dávala podzimní, až se ještě víc ochladí, tak zimní vyteplené. na tenisky už je chladno. Zkuste mrknout co mají jiné děti
premyslim, ze mu koupim na cviceni tenisky. tyhle co ma jsou cerny zespoda, nevim, jestli to budou kontrolovat. navíc jsou jety. mozna pockam chvili, pak mu koupim do telocvicny, na ven uz nebudou, a zase, když koupim později, tak mu vydrzi-snad-o trochu dele.furt mu desne roste noha.
Syn teď nosí botasky a když je po dešti, tak celoročky. Zimní až tak v prosinci. ![]()