Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jsou Vánoce a já teď jen už druhý víkend peču a peču. Mám perníčky, kočičí pracky, košíčky, vanilkové rohlíčky, linecké, vosí úly. Teď se chystám dělat ještě kuličky-rumové a kokosové. Nejraději z toho, ale stejně baštím vanilkové rohlíčky a linecké. A co vy? Taky pečete a které jíte nejraději? Přeji Veselè Vánoce a Šťastný Nový rok 2023. ![]()
Já miluji čokoládu a kakao, takže u mě vedou plněné košíčky, sádlovky, pracny, pařížské rohlíčky a rumové koule. Z nečokoládových mi nejvíc chutná šlehačkové cukroví.
Miluju kořeněné (hřebíček, nové koření,
skořice) ořechové cukroví zdobené mandlí
A pak medovnikove koule a Masarykovo cukroví
Kolečka plněné krémem a polite čokoládou a na tom vlašský ořech nebo něco s karamelem
Letos jsem poprve ochutnala slehackove cukrovi, ktere deti pekly ve skolce. Pani kucharky jim pripravily testo, deti valely a vykrajovaly, kucharky upekly a obalily v cukru. Toto cukrovi me naprosto uchvatilo.
Já mám nejraději svoje cukroví.
Takže linecké berušky, trojité žloutkové dortíčky, vanilkové rohlíčky a košíčky plněné krémem a zdobené čokoládou.
Já nedávno slyšela o „vánoční rybě“, že prý je to boží ![]()
Mělo by to být ve stylu srnčího hřbetu, čokoláda, mandle…znáte to někdo, děláte? máte recept?
Išelské plněné vanilkovou-pudingovým krémem, banánky a pařížské rohlíčky.
Išelského dělám vždy největší várku. Že to ji všichni a první je pryč. Dneska jsem plnila cukroví. Už se kolem kroužilo. My jsme spíš na to plněné cukroví.
Suché nám chutná během prosince, než přijde to lepší cukroví.
Ja toho moc nedělám, letos jen nejoblíbenější (a málo pracné) 4 druhy. Linecké, crincles, vosí hnízda a rumové kuličky. Všechno je za chvíli pryč, takže sem ještě nezačala
nějak mě to nebaví, pak to tu nikdo nejí a v lednu házím cukroví do popelnice, když udělám deset druhů ![]()