Ktere dny mam pít kontryhel?

143
17.4.25 11:27

Ktere dny mam pít kontryhel?

Ahoj holky, poradíte mi prosím? Mela jsem problémy s menstruací, kvůli mojí podvýživě jsem o ní přišla na 1 rok!:( Dr mi dal na 3 měsíce norethisteron, krásně mi po něm narostla sliznice, říkal, že by se příští měsíc měla dostavit ma bez hormonu, poslední ms mi začala 11.4. A měla jsem ji jeden den(prý ten 3 měsíc po norethisteronu je to normální a má to tak být), chtěla bych začít pít pravidelně kontryhel ale nevím, kdy mám ovulaci a jestli ji vůbec už zase mam :nevim: ani nevím kdy dostanu další ms, Dr říkal že to u mě nemusí být 28 den ale klidně 35, což je 27.5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7359
17.4.25 12:19

Já ho nepiju kvůli menses, ale dělají se mi na bradě akne. Kdyřž ho piju mám to stokrát lepší. A piju ho denně, půl litra ze dvou sáčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
17.4.25 12:50

@Nikca3381 Pijte dva šálky denně v první polovině cyklu, pokud je cyklus delší, tak prostě odhadem o něco prodloužit. Dobré je doplňovat vitamín C, B6, D3, Zinek, Selen, Hořčík, Vápník, vyváženou stravu, hodně čerstvé zeleniny a ovoce a velice dobrá jsou různá semínka, jako dýńová, slunečnicová, rozdrcené lněné semínko.

k tomu vašemu stavu, v případě podvýživy tělo upřednostní přežití před reprodukcí - reprodukční cyklus je pro tělo energeticky náročný. Další problém je, že podvýživou dostanete tělo do stresu, nadledviny pak produkují hodně kortizolu, na jeho produkci spotřebovávají progesteron a i kdyby tělo chtělo, při nedostatku progesteronu je nedostatek i androsteronů a tělo pak ani nemá z čeho estrogeny metabolitovat.

Taková moje osobní rada je, až se Vám srovná cyklus, tak po 4-6 měsících si nechte udělat testy na hladiny hormonů, zda jste v referenčních hodnotách, protože podle mě je máte momentálně totálně rozházené. Kdybyste je pak měla nějak rozhozené, je možné je porovnat pomocí bylin a doplňků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
17.4.25 13:12
@LadaSva píše: Více

Dobrý den, děkuji za rady :andel: momentálně už podvyživená nejsem, začala jsem hodně jíst, přibrala jsem 25 kilo a cvičím, jsem spokojená a mam zdravou váhu, na zdravou stravu nenechám dopustit :hug: na hladiny hormonů mi testy dělali a androgeny mám v pořádku, teď po tom norethisteronu doufám, že i ten progesteron

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
17.4.25 13:13

Ale rozhodně testy zopakuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
17.4.25 13:49

Piju ho denně, chutná mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
17.4.25 14:38
@Nikca3381 píše: Více

No, ono androgeny se u žen sledují většinou v souvislosti s PCOS, nebo nadměrným ochlupením a v případech, kdy žena nemůže otěhotnět. Pro vás je momentálně k nápravě cyklu důležité především to, jak jste na tom s estradiolem a progesteronem. Norethisteron je syntetický progestin, který vám dočasně nahradil váš chybějící, vy potřebujete, aby tělo začalo produkovat dostatek vlastního. Tedy důležité je pro vás, abyste měla hormony v referenčních hodnotách https://is.muni.cz/…al.vzdel.pdf abyste měla poměr estradiol/progesteron cca 1/50 - 1/100 a abyste měla v luteální fázi cca 10× až 12× více progesteronu jak ve folikulární fázi. Pak bude vše v pořádku a fungovat.

Hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria