Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu, dcera (5,5 měsíce) už 2 dny nekakala. Když se to stalo minule, tak mi stačilo jíst víc nektarinek a za půl dne to bylo venku. Ale tentokrát nektarinky nepomohly. Mám tu švestky, ale nevím, jestli spíš nestaví. Poradíte, které ovoce zaručeně „prohání“? I když vím, že se to mu miminek stává, starší dcera takhle nekakala přes týden, tak si myslím, že zkusit se musí všechno. Díky…
Miminkům se dává švestková šťáva,tak můžeš zkusit to
nebo jablka ve velkém taky ![]()
fragola píše: švestky a hrušky
Přesně tak ![]()
zelenina: zelí, ale v 5,5 měsících bych nedávala
fragola píše: švestky a hrušky
jojo, a ještě bych zkusila heřmánkový čaj, synovi ve 4 měsících hodně pomohl (nechtěla jsem hned dávat sladkou švestkovou šťávu). Ale některé děti jsou na heřmánek alergické, tak na začátek opatrně.
edit - aha, tak to jsem nepochopila, ale myslím, že to valný vliv mít nebude, matčino tělo tohle dost filtruje, tak nevím…
Příspěvek upraven 12.09.11 v 21:52
Sice jsem to nepsala, ale mám na mysli hlavně ovoce, které sním já a pak ve formě MM to předám dceři
.
A jdu na ty švestky…
Příspěvek upraven 12.09.11 v 21:52
Ivana IZA píše:
Sice jsem to nepsala, ale mám na mysli ovoce, které sním já a pak ve formě MM to předám dceři.
A jdu na ty švestky…
já myslela,že to budeš jít ty…blbě jsem to napsala ![]()
Mě vždy proženou ty jablka ![]()
verenika píše:Ivana IZA píše:já myslela,že to budeš jít ty…blbě jsem to napsala
Sice jsem to nepsala, ale mám na mysli ovoce, které sním já a pak ve formě MM to předám dceři.
A jdu na ty švestky…
Mě vždy proženou ty jablka
Jo, jo, tak to myslím, moc děkuji za rady!!
taky se dá dát trochu kvalitního oleje nebo másla - prostě mastné - to taky prožene
Švestková přesnídávka nebo šťáva, hrušky a šťáva z nich, a borůvky.
Kdyby byla starší a dávala jsi jogruty, zkusila bych kefírové mléko.
No ale když je malá kojená, jak jsem pochopila, tak dva dny nekadit je ještě úplně v pohodě, pokud ji nebolí bříško ![]()
lokofa píše: Švestková přesnídávka nebo šťáva, hrušky a šťáva z nich, a borůvky.
borůvky určitě nedávat dávají se na průjem