Pití + jídlo - denní dávka v 6m

8
12.9.11 16:21

pití + jídlo

Ahoj maminky! mám dotaz, jestli se do tech 150 g na kg váhy počítají i příkrmy nebo jen tekutiny. když mi malá vypije denně 800 - 900ml a tak kolem 200g příkrmu, jestli je to v pořádku. dr mě pořád stresuje, že málo pije. máme zatím jen obídek masozeleninový příkrm. jinak malé je 6m a váží 7,5kg. tak by to nějak vycházelo kolem 1120 ml za den. ještě jeden dotaz ať nemusím zakládat další diskusi, malá my nechce jíst ovocné přesnídávky. zkoušela jsem jak kupované, domací, banán… při různých teplotách a prostě nic. už si nevím rady. pokud máte některá zkušenost poraďte prosím. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101562
12.9.11 16:36

Jestli se počítají nebo ne, to nevím, nikdy jsem množství neřešila, ale pokud ti přibírá, což bych podle váhy tipla že jo (malý měl v půl roce 7,3kg) tak se nestresuj tím kolik vypije…
A jestli ti sní 200g masozeleninu, tak jí krásně, na tohle množství se malý dostal někdy v 9 měsících, v půl roce nesnědl ani tu malou skleničku.
A přesnídávky zkus na chvilku vynechat a zkusit třeba za 14 dní, u nás jsou tedy oblíbené, ale zase nejí kaši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
12.9.11 16:53

Jak píše J.a.n.i., taky nevím, ale pokud něco pije a jí,a přibírá,tak bych to neřešila.Naše malé pila sice víc,ale zase dost méně jedla,to si nevybereš.A s těma přesnídávkama,tak zkus něco jiného :nevim: Kaši,jogurt,některé děti to prostě nechtějí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
12.9.11 17:11

150 ml tekutin na kilo je myšlena veškerá přijatá voda, tedy to, co vypije plus voda obsažená v pevné stravě. Počítá se to dost blbě. Proto se spíš bere 100-120 ml/kg váhy a tam se už počítají jen tekutiny - to, co vypije včetně mléka a pak ještě polévky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí