Úklon hlavičky

305
11.9.11 11:23

uklon hlavicky

ahoj maminky,chtela bych vas poprosit o info.nemate nektera zkusenost s uklonem hlavicky k jedne strane u miminka?nemam na mysli to,kdyz miminko preferuje jednu stranu a pri paseni neni ochotne koukat na druhou stranu.mam na mysli situaci,kdy se miminku pri paseni naklani hlavicka na jednu stranu,ale pritom je ochotne se otacet za hrackou doleva i doprava.dcerce jsou tri mesice.moc vam dekuju za vase zkusenosti.jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2587
11.9.11 12:34

Ahoj…my si s tímhle celkem užili..prvně nám dignostikovala tortikolis..pak nám doporučili vojtovku…pak sme skončili b nemocnici..s verdikty tě nubudu zatěžovat..ale ted sme snad ok..malá to sem tam udělá..ale snad jde jen o její projev..prostě někdy jí hlava spadne na pravo..a je tam..ale nebolí jí když jí dame hlavu do leva..otáčí se jak čamrda..prošli sme opravdu všemi vyšetřeními..lumbálkou..trtg,..ultrazvuky..zjistili vždy plno jiného..ale proč je tohle nee..tak ti budud držet palec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
810
6.10.11 20:12

Ahoj, mám stejný problém u téměř 4 měsíčního chlapečka. Ve 2 měsících jsem na to upozornila doktorku a ta mi řekla, že má čas (???). Ale moc se mi to nezamlouvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
7.10.11 10:51

Ahoj, já jsem s tím mazala k naší pediatričce a Sofča zrovna pásla docela hezky, trochu jí ta hlavička ujížděla, ale jen mírně, tak at to neřeším, že si ji srovná. Ona si ji skutečně srovná, když se podívá vlevo, tak ji zase hezky narovná…byly jsme i u neuroložky, tam to taky nebylo nijak moc patrný, taky jsem jí to říkala a ta taky na ní neshledala nic v nepořádku. Jinak jsem vypozorovala, když ji držím ve svislé poloze jako v sedu, tak si dá hlavičku rovně..doufám tedy, že se to skutečně srovná. Když ale pase, tak to teda ideální není.....ptala jsem se na www.porodnice.cz Doc. Honzíka a on mi napsal, že jsou to příznaky centrální tonusové a koordinační poruchy a neuroložka ten závěr udělala taky. Ono to zní hrozně, ale v podstatě říkala, že jde akorát o to, že kdyby brala striktně tabulky, tak by si při tom pasení měla být více jistá, ale že pár hodin cvičení by to mělo spravit - jako celkově pasení a i ten úklon. Jak to máte s držením ve svislé poloze? Jo, a když dítě přitahujete do sedu, tak si hlavičku pěkně podrží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
810
7.10.11 15:34

Aha a poradili ti nějaké cvičení? My jdem za týden do poradny, tak se na to chystám optat.
Když ho držím ve svislé poloze, tak ji někdy naklání a někdy ji má rovně. Otáčí dobře na obě strany, i při pasení, ale prostě jí mívá často nakloněnou k jedné straně. A když ho zvedám nad hlavu (jako letadýlko), tak mi připadá, že je trochu zkroucený k jedné straně :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
7.10.11 16:42

Neporadili, resp. ani pediatričce ani neuroložce to nepřišlo nijak extra dramatické. Nicméně jdeme na rehabilitaci za týden, tak se ještě zeptám tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
810
7.10.11 23:33

Tak dej určitě vědět. Někde jsem četla, že je dobrý „koulení“ na míči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
25.10.11 17:06

Ahoj Larso, jak to u Vás vypadá s úklonem hlavičky? Já jsem se zdržela trochu déle s dcerkou na venkově a ono se to mezitím spravilo…:) I paní doktorce se na bříšku líbila, tak jí nebudu trápit nějakou Vojtovkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
810
25.10.11 17:17

Ahoj :) Tak mi byli na ko minulý týden a Mates se tam předvedl v plné kráse, takže jsem byla za blázna, co řeším :D Ale pak si doktorka všimla, že má šíšu trochu slehlou. Je pravda, že jsem ho trochu „mordovala“ na míči, ale to se mu líbilo a asi to i pomohlo. Jsem ráda, že nikam nemusíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
26.10.11 14:23

Tak to je skvělý:) Mějte se moc hezky. J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
810
26.10.11 15:51

Děkuji, i vy se mějte krásně a užívejte spoustu příjemných srandachvilek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.24 21:17

@1.Anndrea Prosím, zbavili jste se úklonu, odezněl sám? Řešíme to samé s dcerou. Cvičení nepomáhá :,(

• Citovat
  • Upravit
41
24.11.25 11:24

Ahoj vsichni, resim to same. Jak se to vyresilo u vss? Syn pri paseni naklani hlavu na jednu stranu a i kdyz lezi, ma ji naklonenou k levemu ramenu velmi casto.. na rehabilitaci chodime, ale zadna zmena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí