Dudlík a srkavé zvuky

1638
11.9.11 17:02

Dudlík a srkavé zvuky

ahojky, zjistila jsem, že naši malou dudlík velmi uklidňuje..bohužel všechny dudlíky jsou docela velké a ona je malinká /má 6 týdnů/ a je vidět, že je chce, ale navaluje se jí, nebo ho vyplivuje
nakonec přítel koupil dudlík obyčejný, ten kulatý,jakoby třešina…
zdá se, že se ji zalíbil, ikdyž tedy moc nesedí ten tvar na pusinku /není zaoblený nic, takový levný dudlík/:-/
ale ten tvar , který saje ji asi vyhovuje, zkusili sme jich asi 10 zatím..
jde mi o to, že při dudlání vydává srkavé zvuky, nabírá tím vzduch?? je to jiný tvar, dudla předtím měla zploštělí..NUK /ten docela bere, ale je velký, navaluje se jí/
jde mi o to, zda tím, že tak srká, nenasává vzduch a tím si neublížuje??? /vzduch do střev atd./??
snad se to upraví, že si na něj zvykne..no ale nevím nevím :nevim: :nevim:
nevíte prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
11.9.11 18:07

Se vzduchem nevím, ale MAM dělá minidudlíky pro nedonošené děti např., tak třeba by jí to s ním „šlo lépe“?
 http://www.lekarna.cz/…cu-m-280030/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
11.9.11 18:13

Sauvinex má spousty tvaru dudlíku a spousty velikostí a barev

• Citovat
  • Upravit
1433
11.9.11 19:16

Nám se do začátku osvědčil malý MAM (podobný mají v DM s malým placatým dudlíčkem za pár korun), měli jsme ho v krabici z porodnice, hned pak následoval latexový tvarovaný NUK… A malá preferovala latex, je měkčí, tvárnější v pusince… Až ve 3 měsících přijala silikonový Avent a podobné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
11.9.11 19:23
lokofa píše:
Sauvinex má spousty tvaru dudlíku a spousty velikostí a barev

sauvinex má opravdu velký výběr a nám vyhovoval ten jejich nejmenší…taky se mi dávil jinými..

s tím vzduchem nevim :nevim: …možná by to opravdu mohlo trochu přidávat vzduch do střev…logiku to má.

Osobně bych se koukla na dudlík pro předčasně narozené…mě se líbí tento http://www.lekarna.cz/…ne-narozene/, ale osobní zkušenost nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
12.9.11 09:59

díky moc všem prostuduju a mrknu se!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
12.9.11 18:34

Ahojky, tak náš malý byl to samé, vyzkoušeli jsme všemožné drahé dudlíky. Pak manžel koupil levný obyčejný silikonový kulatý v Tesku zn. Zifko(myslím) a s tím je spokojený. Jen já má výčitky, že dudá obyčejný kulatý a pořád něco vymýšlím lepšího a nemůžu právě žádný obdobný sehnat. Takže jestli někdo poradíte i mne… A ještě něco, to, že není tvarovaný na pusinku, ale od ní se mi právě líbí. Aspoň ho nemá kolem pusy otlačený a nebude z něho mít třeba nějakou vyrážku. Známé se to právě tak stalo a musela pak koupit ten od pusinky, aby to větralo. A k těm srkavým zvukům. Někdy to srká ta voda uvnitř dudlíku. Stačí troška, když ho umýváš, člověk si jí ani nevšimne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
12.9.11 19:17

maminky a kde kupujete ty dudlíky sauvinex??
já je vůbec neznám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
6.12.11 13:32

Nám vyhovoval Avent, ale ještě menší nebo drobnější vyrábí Sauvinex. Ten má navíc krásně designy a mají i pro předčasně narozené děti. Jinak srkavý zvuk může způsobit voda nebo sliny, které se dostanou do dudlíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
6.12.11 15:43

My máme taky ten obyčejný, navíc gumový (latex) za 20Kč, žádné výčitky z toho teda nemám, jsem dětská sestra a tak vím z práce, že tento dudlík vyhovuje fakt skoro všem miminům, zkusila jsem 10 jiných značkových a nic. Nuk je taky dobrý, i když se ti zdá třeba veliký, pokud malá není nedonošená a dudlík je určený pro daný věk, tak ho zkus používat.
srkavý zvuk dělá trocha vody v dudlu, jak už tady někdo psal, anebo jak slintá, tak to taky dělá, vzduch si do střev nenabírá a jestli, tak minimálně, kdyžtak to vyprdí, no ne! :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí