Studené ruce u novorozeněte

4843
11.9.11 17:12

Studené ruce u novorozeněte

Pěkný den přeji, dovezli jsme si před dvěma dny novorozeně. A většinu dne má chudák studený ručičky.. To by asi nemělo mít. Přitom teplota v mítnosti je 24 C. Jak jste proti tomu „bojovali“, pokud se vám také něco takového stávalo?
Pak bych ještě měla dotaz, kdy poprvé jste vyjeli s miminkem ven na procházku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2852
11.9.11 17:16

pokud má dítě víc jak 3 kg tak myslím můžete na procházku hned- měla by k vám do 2 dnů od návratu z porodnice přijít pediatrička a zkontrolovat dítě. určitě vám řekne zda můžete ven. pokud má studené ruce, ale má teplo pod oděvy(sáhnout za krk, pod rukáv trička) nemusíte to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gibbo
11.9.11 17:17
Efulka píše:
Pěkný den přeji, dovezli jsme si před dvěma dny novorozeně. A většinu dne má chudák studený ručičky.. To by asi nemělo mít. Přitom teplota v mítnosti je 24 C. Jak jste proti tomu „bojovali“, pokud se vám také něco takového stávalo?
Pak bych ještě měla dotaz, kdy poprvé jste vyjeli s miminkem ven na procházku?

ahojky, náš prcek 6týdnů má ručičky taky většinou studené, jen pokud fakt neleži přikrytý, to je má teplé… A prvně jsme byli venku asi na týdnu věku… Záleži na počasi, miminku, jak Ty jsi fit atd… Neber to tabulkově, máš vlastni rozum a intuici… :-)

• Citovat
  • Upravit
20557
11.9.11 17:17

Studené ruce jsou normální věc nejen u novorozeňať. Jedno moje dvojče má zmrzlý ruce a nohy pořád. Mělo by mít teplo pod bradou - potom je všechno v pořádku.
Pokud bylo mimčo donošené, tak když je takhle krásně, klidně bych na půl hoďky ven vyrazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.11 17:20

Neměj strach - moje malá měla ruce také pořád studené a pak se to časem spravilo. Ohledně vycházek ti asi moc neporadím - rodila jsem v zimě a bylo pořád hodně pod nulou, tak se nedalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
11.9.11 17:24

Moc děkuji za rychlé odpovědi :) Právě mě to docela trápilo, že má pořád studené packy, aby nám neprochladl. I když teplota doma by tomu na prochladnutí neodpovídala. A když mimi přebalujete, tak si k tomu zapínáte nějaké příruční teplomety nebo něco? V porodnici právě u přebalováku bylo takové to přítápění, co bývá v koupelnách.
Jojo, má cca 4 kg. Tak asi počkám na návštěvu doktorky a pak také vyrazíme ven.
A ještě bych se rovnou zeptala na kojení. Od cca 4 dne po porodu (císař) plně kojím a docela mě bolí a plnou prsa na boku. Dávám si na to studené obklady. Je to trošku lepší, ale pořád to pne. Dělalo vám to také na začátku kojení? Nepomůže třeba odstřikávat?
Opravdu moc děkuji za cenné rady!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
11.9.11 17:27

ahojky

Adamovi budou už tři měsíce a studené ruce má stále, i v těchto horkách … myslím, že s tím nic jiného než například rukavičky neuděláš

ale podle dr je dobré zkontrolovat nos, jestli není miminku zima, podle mé sestřenice zátylek - vyber si :lol:

mmch, Adam se narodil do hodně teplého počasí a i přesto byl v zavinovačce a ještě lépe hozenou plínku na obličeji nebo deku omuchlanou okolo hlavičky, aby si to tam hezky zafuněl :lol:

ven jsme šli hned první den co jsme přišli domů, bylo teplo, ale měl i větší porodní váhu (nepíeš jak je miminko velké) … někteří doktoři také doporučují počkat na určitou váhu v případě, že je mimi mrňátko

a ještě jednu radu jsem dostala, nenechávat zpozačátku stát kočár, pořád s ním jezdit, aby dítě neprochladlo … (já to teda až tak nedodržovala, bydlíme v domku se zahradou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
11.9.11 17:28

ruce máme studený pořád, sáhnu na hrudník a tm hicuje, když má 4kg tak klidně jdi ven hned, já šla s malým po císaři ven 5.den po porodu
ty prsa mě prvně taky boleli, vymizelo to po 2měsících

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
11.9.11 17:29

Jestli máte doma 24 st. tak bych nepřitápěla já spíš razím studený odchov, aby děti nebyly zbytečně zhýčkány. :mrgreen:
Na koupání bych možná lehce přitopila.
S kojením neporadím, já nekojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
11.9.11 17:31

Efulko, to se ti nalívají prsa, no zkus pod sprchou třeba trochu odsát .. než si najedete na pravidelnější režim bude se toto dít (já to teď taky zažila. poprvé jsem moc nekojila)

a po jaké době ti pije? a nebo ho nechat ať z jednoho vypije co jde a případně doodsát … no některé zkušenější „kojné“ maminky určitě poradí líp :lol:

mě se asi 10.den začal dělat z toho zánět a to jsem pak odsávala a nechávala malého ať si pořádně popije aby to vytáhnul :lol: :lol: :lol: (dr mi radil kojit max 15 minut z jednoho prsa aby si malý zvykal, že se z prsa jí a ne dudlá, ale pak jsem z toho měla toto :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
11.9.11 17:40

Ahoj, vyzkousej nos nebo zatylek. Tomas ma ledove ruce porad a kdyz jsem ho jednou oblekla tak, ze je ledove nemel, tak byl zpoceny na celem telicku uplne do mokra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
11.9.11 17:41
ibbu píše:
Efulko, to se ti nalívají prsa, no zkus pod sprchou třeba trochu odsát .. než si najedete na pravidelnější režim bude se toto dít (já to teď taky zažila. poprvé jsem moc nekojila)

a po jaké době ti pije? a nebo ho nechat ať z jednoho vypije co jde a případně doodsát … no některé zkušenější „kojné“ maminky určitě poradí líp :lol:

mě se asi 10.den začal dělat z toho zánět a to jsem pak odsávala a nechávala malého ať si pořádně popije aby to vytáhnul :lol: :lol: :lol: (dr mi radil kojit max 15 minut z jednoho prsa aby si malý zvykal, že se z prsa jí a ne dudlá, ale pak jsem z toho měla toto :nevim: )

No, to mě právě také v porodnici řekli, že mám přikládat na 10 až 15 min. k jednomu prsu a pak k druhému, abych se rozkojila. A rozkojila jsem se poměrně brzy - po císaři - už čtvrtý den po císaři jsem večer nepotřebovala dokrm. A tak jsem dávala na doporučovanou dobu k jednomu a pak k druhému prsu. A došla jsem z porodnice a měla prsa, jako nafukovací balony a strašně to bolelo. Tak jsem nechala malýho, aby vycucal co mohl a trochu to polevilo. Nejsou už tak nalité, ale pořád v nich pne. Právě se bojím, abych neměla nějaký zánět. Ještě to zkouším po studených obkladech masírovat.
Jinak papáme co tři hodiny a saje moc pěkně. Zase abych ho nepřekrmila. Snad ví, kdy má dost. Čekám vždy až se odklolní od prsu sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.9.11 17:44
ibbu píše:
ahojky

Adamovi budou už tři měsíce a studené ruce má stále, i v těchto horkách … myslím, že s tím nic jiného než například rukavičky neuděláš

ale podle dr je dobré zkontrolovat nos, jestli není miminku zima, podle mé sestřenice zátylek - vyber si :lol:

mmch, Adam se narodil do hodně teplého počasí a i přesto byl v zavinovačce a ještě lépe hozenou plínku na obličeji nebo deku omuchlanou okolo hlavičky, aby si to tam hezky zafuněl :lol:

ven jsme šli hned první den co jsme přišli domů, bylo teplo, ale měl i větší porodní váhu (nepíeš jak je miminko velké) … někteří doktoři také doporučují počkat na určitou váhu v případě, že je mimi mrňátko

a ještě jednu radu jsem dostala, nenechávat zpozačátku stát kočár, pořád s ním jezdit, aby dítě neprochladlo … (já to teda až tak nedodržovala, bydlíme v domku se zahradou)

Jezdit s kocarem, aby dite neprochladlo? 8-o :mrgreen: A jak to funguje? Pokud nestoji kocar v pruvanu, je to snad jedno ne? Pokud teda nechces zahrat ten kocar :lol:

Jinak to tu bylo receny vsechno. Jen k ty teplote- malym detem, a nejen jim, se hur prokrvujou periferni casti tela. Neni to nic patologickyho, jen je proste mivaji studeny. Rozhodne nepomuze sahnout na nos, ten na tom muze byt jeste hur. Saha se nejlip za krk, mezi lopatky. Pokud je dite chladny tam, je mu zrejme fakt zima.

Doporucuju pri prebalovani nepritapet, pokud je normalni teplota. Dite tim zbytecne choulostivi.

A ven jsem jela prakticky hned. I v zime, to jsem mela prtata v satku pod bundou :)

Na preplneny prsa pomuze mezi kojenim studeny obklad, pred kojenim teply, lip se spousti mliko a samozrejme masaz. Behem par dnu se to upravi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.9.11 17:45

A jinak ostrikavej jen do ulevy! Pokud budes odstrikavat pravidelne vic, telo se prizpusobi poptavce a moc si nepomuzes.

Masiruj po teplym obkladu pred kojenim. Mezi kojenim je to nanic, masaz spousti mliko. Super je taky se nahrat ve sprse, odstrikat neco tam a pak nakojit. Po kojeni zas ten studeny obklad ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84mila11
11.9.11 17:56

Ty zatvrdliny si masíruj před kojením,bolí to tak stisknout zuby,a když to po kojení nepoleví tak odsát.Asi za měsíc se ti to srovná a budeš mít mlíčko na požádání a ne pořád nalitý prsa.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure