Studené ruce u novorozeněte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1837
13.9.11 23:39

Teda:

naše prďka když měla studené ručičky, tak jsem jí… dala něco na hlavu :) páč to mi řekla doktorka se sestrou. A ručičky zteplaly.

Ale zase kolegyně holčička (ve stejnou dobu, tak jsme vyměňovaly názory) měla studené ručičky zkrátka pořád - s čepičkou, s tlustými ponožtičkami - asi horší prokrvování nebo čert ví - nic s ní nebylo špatně, jen měla ty studené horní (i dolní) tlapky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
13.9.11 23:42

Jo a s žehlením… tak já se teda přiznám.
Nežehlila jsem to, protože mi nějak nikdo neřekl, že to mám dělat… a já svou přirozenou (ne)inteligencí jsem nedospěla k poznání, že tím budu „pálit bakterie“ :mrgreen:

takže jsem je nepálila.
Ale prala jsem v ruce dětským mýdélkem a hodně máchala… Protože malá se po prášku osypávala. Až později jsem mohla dát dětský prášek Lovela.
A Persil Sensitive.
A k tomu aviváž od Lovely.
nic jinýho nesnesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
13.9.11 23:43

… jo a nežehlila jsem v tu dobu nic, protože malá hodně plakala a já jsem padala na tlamu :mrgreen: :mrgreen: žehlící prkno tlelo v síti pavučin… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
13.9.11 23:44

Vicemene jsem nezehlila…jenom, kdyz mne to bavilo. :lol: Prave ta imunita se musi nejak vytvorit…ve sterilnim prostredi to jde o dost hur :think: Ani dudlik jse nevyvarovala, jen na zacatku jednou dvakrat… a kdyz byl uz jo fujtajbl. Jinak normalne horkou vodou. Stejne si cpou do pusy ruce, kteryma smatlaji kolem sebe a to okoli taky neni sterilni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
14.9.11 00:11

Ahojky necetla jsem sice celou diskuzi ale jestli ma prcek studene rucicky tak je to normalni. Hlavni je aby mel celej trup od krku v teple a aspon trochu zahrate nozicky a na hlavicce cepicku nejakou lehkou . Hlavickou odvadi hrozne moc tepla. Jo a stim chozenim ven. Ja sla s klukm hned druhy den po propusteni . Pediatricka v nemocnici mi rikala ze druhy den po propusteni muzu na pul hodiny a postupne to prodluzovat :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
14.9.11 09:41
Zlatuska píše:
Teda:

naše prďka když měla studené ručičky, tak jsem jí… dala něco na hlavu :) páč to mi řekla doktorka se sestrou. A ručičky zteplaly.

Ale zase kolegyně holčička (ve stejnou dobu, tak jsme vyměňovaly názory) měla studené ručičky zkrátka pořád - s čepičkou, s tlustými ponožtičkami - asi horší prokrvování nebo čert ví - nic s ní nebylo špatně, jen měla ty studené horní (i dolní) tlapky.

Tak jsou i dospělí, kteří maj furt studený modrý ruce a přitom jim zima není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
14.9.11 10:37

:) super, tak se bude žehlení postupně omezovat :)
Ještě by tu byla jedna zákeřná otázka :D
nevím, jestli mu občas dáme špatně plínku, ale stane se, že se proserinká ven.. a tak je špinavé bodyčko. Takových už máme několik.. vyprala jsem je normálně v pračce, ale ta ohavná žlutá skvrna se nepustila :( Nemáte na to nějaký „recept“. Nerada bych měla všechno oblečení se žlutýma flekama :(
Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
14.9.11 10:40
Efulka píše: :) super, tak se bude žehlení postupně omezovat :)
nevím, jestli mu občas dáme špatně plínku, ale stane se, že se proserinká ven.. a tak je špinavé bodyčko. Takových už máme několik.. vyprala jsem je normálně v pračce, ale ta ohavná žlutá skvrna se nepustila :( Nemáte na to nějaký „recept“. Nerada bych měla všechno oblečení se žlutýma flekama :(
Děkuji :)

Ariel to jistí… :mrgreen: Aspoň u nás, ale jinak asi žlučové mýdlo se doporučuje na skvrny, ale já s ním zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
14.9.11 10:40
Efulka píše: :) super, tak se bude žehlení postupně omezovat :)
Děkuji :)

Ariel to jistí… :mrgreen: Aspoň u nás, ale jinak asi žlučové mýdlo se doporučuje na skvrny, ale já s ním zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
14.9.11 15:29

mě ani můj oblíbený vanish nepomohl na žluté hovínka,takže takové to staré mýdlo-jelen se to jmenovalo a teď jsem viděla,že to vyrábí ariel,to žlučové bude asi podobné,ne? :think:

A jinak mě se to stávalo taky,že tekly hovínka bokem ven a pořád jsem prala(když jsme přešli na dvojky pleny).Pak jsme se vrátili na jedničky a byl klid a ty jsme používali do 2měsíců :palec:

A myslím,že imunita se vytvoří tak nebo tak,protože sterilní prostředí není nikde,to byste musely lítat celý den jen s hadrem a dezinfikovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
14.9.11 20:10

Zkusím to příště vyprat s Vanishem. Jinak peru v Lovele a dávám aviváž. Zatím se nic neobjevilo, ale to se ukáže časem, jestli to snáší dobře :)

Kde vaše mimi po příchodu z porodnice spalo? Rovnou u sebe v postýlce nebo s vama v posteli? My jsme si ho zatím dali k sobě do postele, abychom ho měli pod „dohledem“. Máme doma kocoura, tak máme i strach, aby mu třeba nevlezl do postele a nelehl si na něj. Zatím si ho vůbec nevšímá, ale náhoda je blbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
14.9.11 20:17
Efulka píše:
Zkusím to příště vyprat s Vanishem. Jinak peru v Lovele a dávám aviváž. Zatím se nic neobjevilo, ale to se ukáže časem, jestli to snáší dobře :)Kde vaše mimi po příchodu z porodnice spalo? Rovnou u sebe v postýlce nebo s vama v posteli? My jsme si ho zatím dali k sobě do postele, abychom ho měli pod „dohledem“. Máme doma kocoura, tak máme i strach, aby mu třeba nevlezl do postele a nelehl si na něj. Zatím si ho vůbec nevšímá, ale náhoda je blbec.

My dáváme spinkat večer do postýlky, ale ráno po kojení už zůstane u nás v pelechu.. máme to tak naučený :lol: V noci bych se s ní nevyspala. Bála bych se, že jí něco udělám, nebo přítel. Byla bych pořád vzhůru.. a na toho kocoura pozor… my už ho domu nepouštíme. Než se malá narodila, načapala jsem ho několikrát v postýlce jak si tam chrní. Myslim, že by jí nepoškrabal, nebo tak něco, ale bála bych se, aby jí nelehl na hrudníček :roll: takže u nás zákaz.. Jířa a Anička 2m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
14.9.11 20:40
Jiiriinka1 píše:
Efulka píše:
Zkusím to příště vyprat s Vanishem. Jinak peru v Lovele a dávám aviváž. Zatím se nic neobjevilo, ale to se ukáže časem, jestli to snáší dobře :)Kde vaše mimi po příchodu z porodnice spalo? Rovnou u sebe v postýlce nebo s vama v posteli? My jsme si ho zatím dali k sobě do postele, abychom ho měli pod „dohledem“. Máme doma kocoura, tak máme i strach, aby mu třeba nevlezl do postele a nelehl si na něj. Zatím si ho vůbec nevšímá, ale náhoda je blbec.
My dáváme spinkat večer do postýlky, ale ráno po kojení už zůstane u nás v pelechu.. máme to tak naučený :lol: V noci bych se s ní nevyspala. Bála bych se, že jí něco udělám, nebo přítel. Byla bych pořád vzhůru.. a na toho kocoura pozor… my už ho domu nepouštíme. Než se malá narodila, načapala jsem ho několikrát v postýlce jak si tam chrní. Myslim, že by jí nepoškrabal, nebo tak něco, ale bála bych se, aby jí nelehl na hrudníček :roll: takže u nás zákaz.. Jířa a Anička 2m

No, jo, ale my máme domácího kocoura - briťáka a ven vůbec nechodí. Nebyl tam ani jednou, takže ho nemáme kam „odstranit“. Leda převést postýlku do ložnice a zavřít se tam, aby tam kocour nemohl. Ale aby chudák nezačal „žárlit“ a just mu něco něudělal :( My ho máme zatím s přítelem mezi sebou a docela se vyspíme, ale je mi jasné, že donekonečna to takto praktikovat nejde. Takže hledáme způsob, jak to vyřešit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
14.9.11 21:22

Na skvrny od hovínek mi zabírá klasické mýdlo s jelenem. Pošmrdlat v ruce a hodit do pračky a běžně vyprat (Persil sensitive). Nic s trvalýma flekama od hovínek nemám. Jinak ze začátku mi prosrala snad všechny značky plen, prostě je to řidký a teče to všude:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.9.11 10:29
Efulka píše:

Vanish miminovi fakt radsi ne, pokud ma citlivejsi kuzi, nadela to paseku :-? Zkus zlucovy mydlo, maji v DM drogerce bud kostku, nebo tekuty. Nebo sul na skvrny, tzv. perkarbonat sodny. Mne pusti vsechno zlucakem, pouzivam na latkovky bezne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí