Studené ruce u novorozeněte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14856
11.9.11 18:03

mě doporučila PA kontrolovat teplotu - 36,5 - 37,5 je norma, pokud bylo míň přidala jsem vrstvu, pokud víc, ubrala jsem. Ze začátku se mi to špatně zjišťovalo a tohle byla dobrá berlička…ručičky měla určitě studený, to bejvá, je to periferní část těla, tolik se nezahřívá…

venku jsme byly asi druhej den…to ježdění s kočárem jsem taky slyšela, ale nevím, možná tak v mrazech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.9.11 18:21

To mne fakt zajima..prijde mi to jako nesmysl. Zvlast v mrazech, ten proudici vzduch to jeste ochlazuje, ne? Pohyb samozrejme zahriva, ale jen toho, kdo se pohybuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
11.9.11 18:30
asha píše:
To mne fakt zajima..prijde mi to jako nesmysl. Zvlast v mrazech, ten proudici vzduch to jeste ochlazuje, ne? Pohyb samozrejme zahriva, ale jen toho, kdo se pohybuje.

Tak kočár drncá, takže se asi svaly trošku zapojí, jak se mimčo natřásá, ale že by to stačilo na celkové zahřátí?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.9.11 18:37
hofka píše:
asha píše:
Tak kočár drncá, takže se asi svaly trošku zapojí, jak se mimčo natřásá, ale že by to stačilo na celkové zahřátí?:-)

Kocar drnca…no mozna nekde po polnacce :D U nas je vsude asfalt :lol: V zime je to mimino zabaleny, takze to asi nepomuze…je to divny, ale pisu si do sbirky kurioznich rad, pokud to nekdo nevysvetli dukladne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9403
11.9.11 19:08

jestli tě to pne po stranách prsů,tak zkus ještě změnit polohu při kojení,na to je dobrá poloha fotbalisty http://www.kojeni.net/vsede.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
11.9.11 19:31

Maminky, moc děkuji za cenné rady a za uklidnění s těma ručičkama. Fakt jsem se bála, že je podchlazený.
Začínáme spolu bojovat doma, tak nás občas nějaké věci zaskočí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
11.9.11 20:12

Malý mívá občas taky studené ručky a pomůže, když mu dám na pončocháčky ještě ponožky. Zahřejou se mu nožky a tím i ručičky, je to divné, ale funguje to tak - aspoň u nás.
My na procházku
vyjeli, jak jsem mohla chodit kvůli šití. Ale kdyby mě to tak nebolelo a nechodila jsem jak kačena s nohama od sebe, tak bych jela klidně hned první den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
11.9.11 21:07
Efulka píše:
Pěkný den přeji, dovezli jsme si před dvěma dny novorozeně. A většinu dne má chudák studený ručičky.. To by asi nemělo mít. Přitom teplota v mítnosti je 24 C. Jak jste proti tomu „bojovali“, pokud se vám také něco takového stávalo?
Pak bych ještě měla dotaz, kdy poprvé jste vyjeli s miminkem ven na procházku?

studený ruce nevadí, pokud je teplý nosánek :mrgreen:
ven bych šla hned, pokud nebude 30 stupňů, příští týden bude ideální počásko! Tak si první procházku užijte! :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.9.11 21:11
Jarka K píše:
Efulka píše:
Pěkný den přeji, dovezli jsme si před dvěma dny novorozeně. A většinu dne má chudák studený ručičky.. To by asi nemělo mít. Přitom teplota v mítnosti je 24 C. Jak jste proti tomu „bojovali“, pokud se vám také něco takového stávalo?
Pak bych ještě měla dotaz, kdy poprvé jste vyjeli s miminkem ven na procházku?
studený ruce nevadí, pokud je teplý nosánek :mrgreen:
ven bych šla hned, pokud nebude 30 stupňů, příští týden bude ideální počásko! Tak si první procházku užijte! :-P

Zajimalo by mne, kdy tenhle mytus zemre :mrgreen: Ja mam dneska cely den studeny ruce a nos, v byte mame 27 stupnu a zima mi fakt neni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
11.9.11 21:14

mě doporučili procházku po týdnua rodila jsem na konci června.Ručičky a nožičky máme taky studené,nožičky pořád,i když je jinak spopcená :nevim: a u přebalování jsme neměli topítko ani v porodnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
11.9.11 23:40

Asha, třeba mají děti v nose jiný termostat než ty :-P :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nevím odkud se to vzalo, každopádně je nás tu víc co tohle slyšely :think:

já nevím, myslím, jak tu jedna mamina na začátku psala, řídit se hlavně citem … ale člověk dostane mnoho rad, kolikrát ani nevyžádaných a obzvlášť u prvního miminka je to všechno nové

s kočárem nevím, jak moc je to možné/nemožné - tohle mi radil dr, já jsem teda „neposlechla“ :lol: … jak jsem psala, máme zahradu a se starší už na nějaké „jen tak“ courání není čas - a malý vydržel a nic se mu nestalo

Efulko, ať se rychle zajedete a všechno doma jede jako po drátkách :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
12.9.11 07:15

Ale ja jsem to taky slysela. .. :lol: Tohle je fakt nesmysl, periferni casti tela proste muzou byt studeny a vubec nic to neznamena, nic podle toho nepoznas. Je to proste „babska rada“ bez zaruky ;) Ja tak trpela jako maly dite pred otevrenou troubou zapnutou na plny pecky, ve svetru…venku kveten, lidi v trickach. Ja mela studeny ruce a nos, jinak ruda jak Indian …babicka no… :mrgreen: Oblibena rodinna storka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
12.9.11 08:25
asha píše:
Ja tak trpela jako maly dite pred otevrenou troubou zapnutou na plny pecky, ve svetru…venku kveten, lidi v trickach. Ja mela studeny ruce a nos, jinak ruda jak Indian …babicka no… :mrgreen: Oblibena rodinna storka :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: chudáčku, to je dobrý :palec: ale asi moc ftipný to nebylo co …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
12.9.11 08:27
asha píše:
hofka píše:
asha píše:

Kocar drnca…no mozna nekde po polnacce :D U nas je vsude asfalt :lol: V zime je to mimino zabaleny, takze to asi nepomuze…je to divny, ale pisu si do sbirky

Tak aspon houpe:-))) Jinak si to nedokážu představit čím by to bylo. Ale spíš je to ten fake:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
12.9.11 10:29
hofka píše:
asha píše:
hofka píše:
asha píše:

Kocar drnca…no mozna nekde po polnacce :D U nas je vsude asfalt :lol: V zime je to mimino zabaleny, takze to asi nepomuze…je to divny, ale pisu si do sbirky

Tak aspon houpe:-))) Jinak si to nedokážu představit čím by to bylo. Ale spíš je to ten fake:-)

Ty jo, dovedes si predstavit, jak by po takovy prochazce bylo dite orvany? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí