Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ibbu píše:asha píše:
Ja tak trpela jako maly dite pred otevrenou troubou zapnutou na plny pecky, ve svetru…venku kveten, lidi v trickach. Ja mela studeny ruce a nos, jinak ruda jak Indian …babicka no…Oblibena rodinna storka
![]()
![]()
chudáčku, to je dobrý
ale asi moc ftipný to nebylo co …
Mama padla do mdlob, kdyz to videla ![]()
Nooo, tak z babičky jsem také rostla, když mě prišla navštívit do porodnice. Pokaždé, když jsem malého brala do rukou, tak mi opakovala jak zaseklá gramo deska, ať dávám pozor na hlavičku. Už mě to pak začalo pěkně lízt krkem..
Chápu, že mají strach, ale někdy to trochu přehání ![]()
Dneska budeme prcka poprvé koupat doma, tak jsem zvědavá, jak to zvládneme ![]()
Chtěla jsem se ještě zeptat, do kolikátého roku - či měsice jste přežehlovali pro prcka bodyčka a ostatní oblečení? ![]()
druhá babička:nehoupej ju na rukách,ona si na to zvykne a bude chtít pořád ![]()
A s tím žehlením jak kdo,říká se,že se imunita miminku dotvoří v roce,takže sterilizovat se má prý do roka,tak nevím,jestli je to tak i s žehlením,každopádně já budu zatím žehlit z obou stran do půl roku a pak se poinformuju u holek ![]()
Jsem žehlila asi… dvakrát, pak mě to přestalo bavit. Dítě žije=)
Z obou stran jsem nezehlila nikdy
A ted se obcas prihodi, ze potrebuji rychle nove bodycko, tak vezmu proste vyprane nevyzehlene jen ze snury. A dite prekvapive take zije ![]()
Já žehlila a prala bez aviváže tak do 3 měsíců, aviváž jsem zkusila dát nejprve na pár kousků, pak na jednu pračku… a teď už peru všechno naše oblečení společně. A žehlím jen košile, trička apod., prostě věci na ven, bez rozdílu jestli to je moje, manžela nebo malé. Anebo když se mi žehlit chce, tedy spíš nechce přebírat suché věci co složit a co dát do koše na žehlení ![]()
Super
Zatím žehlit budu a časem to trocha budu omezovat
Ne že bych byla líná, ale ty pidi věci se fakt úžasně žehlí ![]()
Jak dlouho vám trvalo než jste si našly nějaký denní rytmus s mimčem? Asi to nebylo hned, co?
Já jen abych nezoufala, když nám to teď občas jde a občas je to na nic ![]()
tak od malé věci peru taky s některýma našima věcma,jak kdy a jak co,stejně,když to žehlím,tak se bakterie zničí
ale bez aviváže.Prý to,co se dává na pusinku by se žehlit mělo,takže plenky na ublinknutí žehlit budu určitě
Efulko,nám jsou dva měsíce a jak píšeš,jednou to jde a jednou je to na nic.Takže si z toho nic nedělej ![]()
Žehlím, ale protože mě ty malé věcičky žehlit baví. Ovšem, taky přežije bez vyžehlení a rozhodně jsem nežehlila z obou stran. A na plíny už jsem se vybodla, to už mě fakt nebavilo žehlit, kor když s příkrmama spotřeba utěráků rostla.
u první dcery jsem žehlila pár měsíců a jen něco … z obou stran vůbec - mám strach ze švů, kolikrát jsou nitě s příměsí umělin a pak se to raz dva „sežehne“ a kouše to ![]()
no a teď nežehlím vůbec nic
když vidím starší jak Damovi sebere dudlík, strčí si ho do pusy a pak mu ho z donucení vrací — musí si holt zvykat
![]()
Efulka píše:
SuperZatím žehlit budu a časem to trocha budu omezovat
Ne že bych byla líná, ale ty pidi věci se fakt úžasně žehlí
Jak dlouho vám trvalo než jste si našly nějaký denní rytmus s mimčem? Asi to nebylo hned, co?Já jen abych nezoufala, když nám to teď občas jde a občas je to na nic
Nez jsem se vzpamatovala z pocatecniho soku a nepotrebovala jsem si psat kazde curani, kakani a krmeni, tak to byly asi tri tydny az mesic. Nekdy v prubehu tretiho mesice se ustalil rezim natolik, ze jsem presne vedela, kdy bude maly spat, vstavat, jist atd. To vydrzelo doted. Jako jednou za cas se mu to zmeni, ze vynecha jedno spani a tim se to posune a pak to zase hodne dlouhou dobu vali v tom samem duchu.
Radim vydrzet, pis si jak to u vas funguje a podle toho si dej rezim. Klidne si ho napis a dodrzuj ho. Ja jsem treba malyho budila na krmeni a dost se mi to vyplatilo. Ditko je ted fakt spokojene, na minutu presne ho polozim do postele, vezme si dudlik, prevali se a usne. Zadne uspavani u nas nikdy nefungovalo. Drzim palce ![]()
terak píše:Efulka píše:
SuperZatím žehlit budu a časem to trocha budu omezovat
Ne že bych byla líná, ale ty pidi věci se fakt úžasně žehlí
Jak dlouho vám trvalo než jste si našly nějaký denní rytmus s mimčem? Asi to nebylo hned, co?Já jen abych nezoufala, když nám to teď občas jde a občas je to na nic
Nez jsem se vzpamatovala z pocatecniho soku a nepotrebovala jsem si psat kazde curani, kakani a krmeni, tak to byly asi tri tydny az mesic. Nekdy v prubehu tretiho mesice se ustalil rezim natolik, ze jsem presne vedela, kdy bude maly spat, vstavat, jist atd. To vydrzelo doted. Jako jednou za cas se mu to zmeni, ze vynecha jedno spani a tim se to posune a pak to zase hodne dlouhou dobu vali v tom samem duchu.
Radim vydrzet, pis si jak to u vas funguje a podle toho si dej rezim. Klidne si ho napis a dodrzuj ho. Ja jsem treba malyho budila na krmeni a dost se mi to vyplatilo. Ditko je ted fakt spokojene, na minutu presne ho polozim do postele, vezme si dudlik, prevali se a usne. Zadne uspavani u nas nikdy nefungovalo. Drzim palce
Jo, to jak jsem dojela z nemocnice, tak jsem si to začala psát i doma. Jen tedy nevím, kolik toho přesně vypije. Ale jedu v tom, že ho nechávám cca 10 až 20 minut na jednom prsu a pak, když vidím, že nesaje, tak ho oddělám. Když se mi pak ještě rozbrečí, tak dávám ještě k druhému prsu.
Ráda bych, aby si zajel nějaký režim a ten se pak dodržoval.
Jen jsem se chtěla ještě zeptat. To buzení cca po 3 hodinách, to vydrží jak dlouho? Nebo Jaké časové intervaly jsou potom u starších miminek? Děkuji ![]()
Holky závidím vám vaše prvomateřské nadšení… ![]()
U nás je to jako v tom vtipu: Prvnímu dítěti když upadnul dudlík tak jsem ho zvedla umyla a pět minut vyvářela, druhému dítěti jsem ho zvedla a olízla a třetímu a čtvrtému dítěti zvedá dudlík pes… ![]()
K žehlení: já nežehlím nic, máme sušičku, peru v Arielu a dávám i aviváž.