Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jsou tu nějaké Kralupandy? Potřebovala bych poradit, jakou základní školu v Kralupech vybrat. Do září, kdy jde náš nejstarší syn do první třídy, se snad přestěhujeme, budeme bydlet v Mikovicích. Hlavní rozhodování je mezi ZŠ Mikovická a gen. Klapálka, protože jsou nejblíž. Ani z jedné školy nejsem úplně nadšená, ale nejsem schopná se rozhodnout. Obě jsou zhruba stejně daleko. Máte někdo osobní zkušenosti? Jaké jsou paní učitelky/učitelé? Jaké jsou vztahy školy k rodičům? Cokoliv je víc než to nic, co teď vím. Díky předem!
To mi nikdo neodpoví? Zápis se blíží a já jsem stále bezradná! ![]()
Ahoj…snad ti ještě stačím poradit, ale jednoznačně na ZŠ Mikovická
…je bazva a míň dětí a je to tam takové rodiné, jsou tam skoro všechny učitelky vlídné a hodné, fakt se jim tam věnují…máme pí. uč. Truhlářovou a je nej
S mým problémovějším synem to zvládá bravurně
Takže za mě No.1
Je tam i supr družina..chodíme do 4.tř a chce tam chodit furt ![]()
![]()
Aha, koukám, že je to dva roky starý dotaz
…no nic..jsem tu začátečník
Snad to pomůže jiným ![]()
Ahoj, díky za odpověď. Jen syn už chodí do druhé třídy
Nakonec jsme vybrali gen. Klapálka (Bydlíme na pomezí Mikovické a právě Klapálkovky). Do Mikovické bychom to bývali měli blíž a dodnes chodím kolem trochu nostalgicky, chodil tam už můj táta, škola mi přijde skvělá, ale tenkrát nám to někdo rozmluvil kvůli paní učitelce, která by bývala na syna vyšla. Nevím už, jak se jmenuje, ale asi bude mít teď taky druháky. Prý není moc vlídná a bojí se jí i starší děti. Klapálkovka je klasická velká škola, mám pocit, že je tam všechno jako bylo před 30 lety, když jsem chodila na zš já. Syn je dyslektik a moc času na extra cvičení není, ale obecně jsme celkem spokojení, i když jsem si dnešní školu představovala trochu jinak a 26 dětí ve třídě taky není ideál. Uvidíme, jak to půjde dál. Za dva roky půjde do školy druhý synek, tak nás čeká rozhodování znova. Ale zase by byla škoda, aby nechodili spolu. Ještě jednou díky za odpověď!
Řešíme teď, kam dát dceru, prosím mohu požádat o jakékoliv poznatky, zkušenosti, plusy i mínusy škol Komenského a Klapálka? Díky moc.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.