Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
dochází mi gs mamavit 100-10 tbl. a jak jsem koukala na netu, že si objednám další, tak se prodavá nějaký nový s kapslema co obsahují rybí tuk. Nevím které jsou lepší, jestli ty bez nich, nebo s nima..
u těch klasických se bere každý den jedna tobolka, a ty druhý s tim rybim tukem se bere jeden den kapsle a druhý den tobolka. ale tim pádem, vlastne budu brát jen poloviční dávku těch těhu vitamínů, když u těch jedněch se bere jeden denně..
doufám že jsem to řekla dost srozumitelně..
jestli ne tak se omlouám
![]()
Cauky. Ten s rybim tukem je hodne drahy. Vzala bych obyc GS a k tomu - pokud chces - si kup kapsle s rybim tukem /prodavaji se samostatne - napr. Omega 3 od nefdeSante - za púrijatelnou cenu). Ja to tak jim od zacatku tehotestvi a budu tak pokracovat i v dobe kojeni.
@JaniceB
Ahojky tak to děkuju za radu
a jíš každý den mamavit i rybí tuk? nebo to nějak střídáš? ![]()
Holky a nejsou to zbytečně vyhozené peníze? Já brala na začátku akorát kyselinu listovou, ale nejlepší je dostávat vitamíny z čerstvých potravin ne?
@Denis11 Hele do 6 mesice tehotenstvi jsem jedla jednu tabletu GS a 1 rybiho tuku /asi 120 mg/. No a od 6 mesice, kdy se diteti vice vyviji i mozek, jim 1 tabletu GS a 2 tablety toho tuku.
@AndrejkaLev Pokud nemas vyvazenou stravu, tak nejsou…ja nejim moc ovoce a zeleniny, taky nejim morske ryby…takze radeji to prijidam.
@AndrejkaLev můj doktor není zastáncem těchto práškových vitamínů, ale pokud nejíš různé ovoce, zeleninu a ryby, mléčné výrobky, tak to je dobře brát. Při těhotenské cukrovce skoro jiná možnost ani není, než doplňky. Já dokonce musím brát i bílkoviny v prášku, protože mám těhu cukrovku a tak mám omezené cukry a málo bílkovin.
Hoj a máš prostudované zda je tam i dostatek té listovky???Zeptám se na to v pondělí gynekologa
![]()
Já dostala jako dárek od manžela ten obyčejný mamavit ten je předražený dle mně
a nějakou speciální listovku elastiq mu doporučili v lékarně, ale zas už je to tam obsažené tak asi stačí 1 věc brát.
@JaniceB v tom případě chápu
@tygra tak to mě moc mrzí, že nic nesmíš a když není jiná možnost, tak je to asi dobrý
@AndrejkaLev to je v pohodě
holt u někoho se ta cukrovka vyskytne a u někoho ne. Dělají testy až ve 26tt. Do té doby jsem taky byla v pohodě ![]()
MIli-B vím jsou už byla 2× těhule tak listovku 3 měsíce před
A já kdysi brávala babyplan ale ten můj mně koupil toto že tam je jaksi víc vitamínů v babyplan je pouze listovka z jodem???Takže tak pak se to dá od 12tt změnit ![]()
Nevím zda je to ješt aktuální dnes jsem byla na gyndě a prý je lepší femibion nevím zda mudr má tedy smlouvu s touto společností a proto to doporučuje
![]()
Nebot se prý dnes i dá udělat test na kyselinu listovou jak funguje metabolismus
a nevnutil mně ho
![]()
HA mně nevnutil od porodu i když se snažil docela dost 3×
i předpis mně napsal aniž bych si o něj řekla
ale dobrý pak letěl po dohodě s mužem do koše a prý má výdrž
![]()
@Marry11 píše:
Nevím zda je to ješt aktuální dnes jsem byla na gyndě a prý je lepší femibion nevím zda mudr má tedy smlouvu s touto společností a proto to doporučuje![]()
Nebot se prý dnes i dá udělat test na kyselinu listovou jak funguje metabolismusa nevnutil mně ho
![]()
HA mně nevnutil od porodu i když se snažil docela dost 3×i předpis mně napsal aniž bych si o něj řekla
ale dobrý pak letěl po dohodě s mužem do koše a prý má výdrž
![]()
mě doktorka taky puvodne doporucila femibion, ale když jsem videla že jedno platíčko stojí pře 400,– no nejsem blázen.. tak jsem se v lekarne zeptala jakej je rozdil mezi mamavitem a femibionem a řekli mi ve 3 lékárnách že žádnej
jen výrobce. takže je rozhodnuto. podle tabulek jsem se podívala a skontrolovala složení a koupila jsem gs mamavit..